Sağım solum önüm arkam her yer şifre

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Sağım solum önüm arkam her yer şifre


Yine bir sınav ve yeni bir şifre iddiası daha.

ANTALYA'da düzenlenen 16'ncı Ulusal Matematik Olimpiyatları'nda öğrencilere sorulan 'şifreli' soru, hem güldürdü, hem de terletti.

Akdeniz Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'nın 16’ncısı, bugün yapıldı. Türkiye’nin hemen her kentinden 600’e yakın üstün yetenekli öğrencinin katılımıyla düzenlenen olimpiyatın ilk aşamasında 25 soru soruldu. Öğrenciler kendilerine verilen 150 dakikalık sürede matematik sorularını çözmek için çalıştı. Sınavda öğrencilere, son günlerde gündemde olan şifreleme tekniğinden esinlenerek, 'şifreli' soru soruldu. Şifre verilmiş olsa da, öğrencilerin en çok zorlandığı sorulardan birisi 19'uncu soru oldu. Şifreleme tekniğine mizahi dille yaklaşıldığını belirten öğrenciler, doğru cevabı "E" şıkkı olan soruyu çözmekte hayli zorlandıklarını söyledi. 19'uncu soruda öğrencilere şu soru yöneltildi:

"Bu sorunun cevabını bulmak için seçenekleri küçükten büyüğü doğru sıralayınız. Yeri değişmeyen seçenek, doğru seçenektir.

A) 3/2 B) Karekök2 C) Küpkök3 D) Logaritma 3-5 E) Logaritma 2-3"

DHA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt