ozanazy
Üye
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
FLASH PLAYER 10.1 MOBİL SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
Mobil aygıtlardaki Flash Player 10.1 için genel donanım ve yazılım gereksinimleri:
VGA: Yalnızca A8 için Neon ile atanmış Cortex A8 550MHz App işlemci, Donanım Vektör FPU'su
WVGA: Atanmış Cortex A8 800MHz App İşlemci, Donanım Vektör FPU'su
Mobil işletim sistemi**
Android™ 2.2+
Palm webOS
Symbian™ S60
** Adobe, mobil aygıt üreticilerinin dağıtmaları için Flash Player 10.1'i piyasaya çıkarmıştır. Flash Player 10.1'in mobil aygıtlardaki aygıt kullanılabilirliği ve desteği için lütfen ilgili bir aygıt üreticisi ile iletişime geçin.
Bu durumda top nokiada...
peki Nokia bi aciklama da bulundu mu bu konu hakkinda bi bilgisi olan var mi arkadaslar ?
Bende bu yazıyı adobenin sitesinden biraz inceledim telefon üzerinden indirme sayfasına gittiğiniz zaman bu yazıların olduğu yere ulaşıyorsunuz ((square olayından farklı yani)) fakat yazıda çelişkili bir durum var benim aklımı karıştırdı, çalışmak için istediği işletim sistemi gereksinimi olarak Cortex A8 550MHz App işlemci ve Cortex A8 800MHz App İşlemci diye belirtmiş. Eğer bu belirttiği destekleme özelliği ise bu desteği bırakın 5800'ı Nokianın sözde son modelleri olan X6 ve C6 bile karşılayamayacak. 5800: ARM 11 369 Mhz CPU C6 ve X6: ARM 11 434 Mhz Cpu Bunu da neredeyse N8 ve C6-01 yada E7 sanırım karşılar ama oda neye yarar ki zaten o modellerin hepsi Symbian3 ile çıkacak. Yani aslında ezik Nokia'nın sözde o kadar mühendisi var telefon üretiyorlar programlar yapıyorlar böylesine büyük bir sorun yaratan konuya duyarsız kalmayıp flash destekli stabil çalışan bir browser'ı telefonlarına entegre halde üretmeleri lazım. Ama eziklik onlarda Bende ilk çıktığında Nokia C6 aldım keşke E7 yada N8 i bekleseymişim diyorum. Ama aslında nokianın artık Symbian denen hayal kırıklığından vazgeçip Android'e geçmesi lazım.
--------------- Ekleme ---------------
Ben nokia türkiyeye mail atmıştım beni aradılar ve sorunu şöyle ilettiler. Flash desteği 3rd part yazılım olduğu için yani dışarıdan nokianın alakası olmayan bir yazılım olduğu için müdahale etme şansı olmuyor dendi. Bende a.ptal nokia bunu beklemeyip kendi mühendisleri ile kendisi yapamıyor mu bunu dedim bu konuda herhangi bir çalışma söz konusu değil şimdilik bize gelen bir bilgi yok dediler.
Bilgi için: 212 337 17 17 Nokia türkiye. Ama bir halta yaradıkları yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?