s60 3rd edition version yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

safakk34

safakk34

Üye
güzel iş sağol

gokhan46karizma

Üye
sağol kardeş

corti55

Üye
teşekkürker

tiglon_22

tiglon_22

Üye
sağol kanka

mert35c

mert35c

Üye
benim n70 telefonum var şimdi ben bu versiyon yükseltmeyi yaparsam benim telefonum n73 gibi bir versiyona mı sahip olacak?

Hayır kardeşim, bu version yenileme demek, mevcut telefonunda bulunan bazı hataları ve eksiklikleri gidermek için yapılan update(güncelleme) veya patch(yama) demek.Nasıl windowsunu update yapıyosun hata ve açıklara karşı bu da ona benzer. Yani bu senin N70 ini N73 yapmaz. Sadece N70 ini günceller. Umarım yeterince açıktır.İyi günler...

tingeltangelmoe

Üye
thx

kerimtech

Üye
slm bu yazılım herşeyi otomatik yapıyo yani ben bir kaç kez denemiştim 2 ay önce telefonu tanıyo sonra son versiyonları download ediyo ama benim n72 telefonda bi yenilik 3rd falan hissetmedim acaba şimdi yenidenmi yapsam o kadarda symbian yazılımım var yani anca bi duruldu optumize olmuştu telefon :) ne yapsak

mert35c

mert35c

Üye
Arkadaşlar bu versiyon güncellemelerinde gözle görülecek değişiklikler olmaz. Şu anki sisteminizden memnunsanız sorun yok, bu şekilde de devam edebilirsiniz bu kadar kasmayın kendinizi. İlla telefonunuzda son sürüm yüklü olmak zorunda değil :)

Ama yinede " Yeni sürüm yüklemek istiyorum, ama uygulamaları tekrar kumak zor geliyor "diyorsanız; benim gibi, tüm uygulamaları hafıza kartına yükleyip ondan sonra versiyon güncellemesi yapabilirsiniz. Ben sistemimde sürekli kullandığım uygulamaların “ sis ” yani kurulum dosyalarını hafıza kartında bir klasör içinde tutuyorum, gerektiğinde FExplorer yardımıyla tekrar kurabiliyorum. Size de tavsiyem budur. Sürekli bilgisayardan atmak zahmetinden kurtulursunuz. İsterseniz versiyon güncelleme ve formattan en az kayıpla kurtulmamı sağlayan birkaç programı paylaşayım sizlerle. Uygulayıp uygulamamak sizlere kalmış.

: İşinde oldukça uzman bir dosya yönetici programıdır. (3 sürümünüde
ekledim)

: Telefon rehberinizi tüm bilgileriyle (kişi resimleri,e-mail adresleri,doğum
tarihleri,vs.) telefon hafızasına veya hafıza kartına yedeklemeye
yarayan programdır.

: Telefonun yedeğini hafıza kartına almanıza yarayan programdır.

Versiyon Güncelleme veya Formattan önce

Version Güncellemesi veya formattan önce ilk olarak "Contacts Manager" programını kurun.Çalıştırdığınızda “Browse” tuşuna basıp " MMC app. folder ( hafıza kartı ) " ı seçiyoruz. Aksi takdirde yedeklemenin hiçbir anlamı kalmaz :) Hafıza kartını seçtikten sonra " Options > File > Export database to " adımlarını izliyoruz. Sizden oluşturulacak yedek için isim isteyecek (örnek: "22.10.2007.csv" Ben her zaman yedeklediğim tarihi veriyorum takibi kolay oluyor). Dikkat! sonraki ".csv" uzantısını silmeden isim verin. Aksi takdirde yedek çalışmaz. )İsim verdikten sonra " tamam " deyin. " Exporting Contacts " yazısının altındaki işlem çubuğu dolduğunda rehber hafıza kartına yedeklenmiş olacak. Alınan yedeği “ E:\Cntmng “ klasörüne atacak.

İkinci olarak "Sprite Backup" programını yükleyin. Bu programı, güncelleme veya format sonrasında işler istediğimiz gibi gitmezse diye, kendimizi garantiye almak için kullanacağız. Programı çalıştırdığınızda “ Yedekle ” yi seçin. Otomatik olarak yedeklemeye başlayacaktır. Alınan yedeği “ E:\backup “ klasörüne atacak.

Lütfen Versiyon Güncelleme ve Format tan sonra ajandanızdaki bilgilerinizin, notlarınızın, yani telefon hafızasındaki tüm bilgilerin silineceğini unutmayınız.

Versiyon Güncelleme veya Formattan sonra

Güncelleme yaptıktan sonra rehberi “ Contacts Manager ” yardımıyla geri yükleyeceğiz. Programı açmak istedik fakat o da ne program başlamadan kapanıyor L Telaş yok! J Bazı uygulamalar hafıza kartına kurulmasına rağmen, bazı dosyalarını telefon hafızasında da depoluyor (Örnek: Contacts Manager). Güncelleme yaptıktan sonra bu uygulamalar çalışmayabilir, uygulamanın tekrar yüklenmesi gerekir. FExplorer programı işte burada işimize yarayacak. (Daha önceden dediğim gibi sis dosyalarını hafıza kartında depolarsanız, tekrar PC’den atmakla zaman kaybetmemiş olursunuz.) Contacts Manager programını tekrar kurduktan sonra programı çalıştırın. “Browse” tuşuna basıp " MMC app. folder ( hafıza kartı ) " ı seçin. Oluşturduğumuz yedeğin üstünde " Options > File > Import from selected " yapıyoruz. Böylelikle rehberimizi geri yüklüyoruz.

Güncelleme veya formattan sonra baktık ki bazı şeyler istediğimiz gibi gitmedi. Sprite Backup programını çalıştırıyoruz. “ G.Yükle ” yi seçiyoruz. Geri yükleme bittikten sonra ayarların uygulanması için telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekiyor.

Umarım işinizi kolaylaştıran bi yazı olmuştur. ( Boşa kürek sallamak istemem :D )

tugay_25

Üye
kardeş emeğine sağlık

metobey

Üye
Eyw Saolun

aylev

Üye
arkadaşlar 6600 yokmu

mert35c

mert35c

Üye
arkadaşlar 6600 yokmu

6600 da "Pop-Port" desteği olmadığından dolayı, 6600'ı data kablosuyla bağlayamazsınız. Sadece teknik servislerde kullanılan flash kablosuyla yazılım güncellenebilir.

mamadeli

Üye
tesekkürler n95 e yükledim gayet iyi oldu

Midas

Üye
saol ;)

hkndmrl

Üye
sağol!!!

ufukata

Üye
tesekkurler superr

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
exalans saolasın dostum

adrenalin043

Üye
paylaşım için tşk benim n73 son versiyonmuş yeni çıkan versiyonları peki nasıl öğrenebiliriz bi bilginiz varmı acaba

altg

Üye
çok tşkler

mert35c

mert35c

Üye
paylaşım için tşk benim n73 son versiyonmuş yeni çıkan versiyonları peki nasıl öğrenebiliriz bi bilginiz varmı acaba

sayfasından sürekli kontrol etmek gerek. Aslında Nokia güncel versiyonlar çıktığında haber veren bi bilgilendirme sistemi kursa ne iyi olur değil mi?

Takipçi Satın Al

Üst Alt