S4 mini Avea çeken yerde aniden hat gitmesi

Sponsorlu Bağlantılar

achilles1071

Üye
    Konu Sahibi
S4 mini Avea çeken yerde aniden hat gitmesi
Merhabalar. Avea hattım ve s3 telefonum vardı. Telefonumu değişip s4 mini aldım. Telefonu değiştikten sonra evde telefonu bıraktığımda ki çeken bir yer oluyor, birkaç saat sonra telefona bakmaya gittiğimde hattın gitmiş olduğunu görüyordum. Telefonu yeniden başlattığımda aynı konumdayken şebeke kullanılabilir hale geliyordu. Tabiki o arada arayanı bil mesajları yağıyordu. Avea'yı aradım hattımı sıfırlattım , defalarca *999# menüsüyle telefon ayarlarını kurdum! telefonu defalarca restletledim hatta en son android sürümü ile alakalı bi problem olduğunu düşünüp 4.4.2 kitkat versiyonu ki daha şu anda Türkiye'ye gelmedi Rusya sürümünü yükledim ama nafile. Internette ne kadar araştırma yaptıysam hiçbirşey çözüm olmadı. Genelde mobil ağ seçeneklerinden sadece GSM olanı seçin diye tavsiyeler geliyordu. Ozaman da İnternet'e gireceğim vakit 2 g ile bağlanabiliyordum.

Çok uzattım ama internette bunla alakalı bir şeey yok. Anladığım kadarıyla hat 2g - 3G geçişlerinde sıkıntı oluyor ve hat tamamen gidiyor.
Öncelikle şunu belirteyim telefonum Samsung yetkili bayinden aldım. IMEI numaramda hiçbir sıkıntı yoktur, replika vs değildir.

Çözüm: *999# yaparak Avea yapılandırma mesajlarını kuruyoruz. Telefonu yeniden başlatıyoruz. Sonrasında "ayarlar-diğer ağlar- mobi ağlar-erişim noktası adları"basıyoruz burda menü tuşuna basıyoruz ve varsayılan olarak sıfırla diyoruz. Buradaki Avea wap artık Avea internet gözükmesi gerekiyor. Telefonu yeniden başlatıp sorunsuzca kullanmanızı diliyorum.. Herkese saygılararkadaşlar sorun çözülmedi. 3 gün düzgün çekti sonrasında tekrar aynı şey. kaldırıp atacam telefonu en sonunda. telefondanmıdır hattanmıdır anlamadım gitti. yukardaki yazım bir çözüm değil yani.. saygılar

Son düzenleme:

Anroid

Üye
Aynı sorun bendede var

Takipçi Satın Al

Üst Alt