Rusya, Stalin rejimi kurbanlarını anıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Rusya, Stalin rejimi kurbanlarını anıyor
Rusya, eski SSCB lideri Stalin'in kurduğu baskıcı rejime kurban giden milyonlarca insanı matem törenleriyle anıyor.

Her yıl 29 Ekim tarihinde olduğu gibi bu yıl da Moskova'daki KGB (Milli İstihbarat Teşkilatı) binası karşısında toplanan insan hakları savunucuları, milyonlarca insanı kendi talimatlarıyla katleden eski Sovyetler Birliği'nin acımasız lideri Joseph Stalin'i lanetlediler.

Memorial Herekatı teşebbüsüyle gerçekleşen törene katılan yüzlerce kişi, Siyasi Rejim Kurbanları Anıtı’na çiçek ve mumlar bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra sırayla siyasi baskı rejimi kurbanlarının isimlerinin yer aldığı listeleri okuyan katılımcıların, kendi yakınlarının isimlerin okunması sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Sabah saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere dek devam edecek etkinlikte Stalin'in talimatıyla 1937 ve 1938 yılları döneminde sadece Moskova'da kurşuna dizilen 30 bin kişinin isim, soyad, meslek ve idam tarihlerinin okunacağı bildirildi.

İHA'ya konuşan Rusya Cumhurbaşkanı'nın İnsan Haklarından Sorumlu Özel Temsilcisi Vladimir Lukin, "Stalin rejiminin bir suç rejimi olduğunu kabul etmek gerekir. Bu kadar insanın katledilmesine herhangi bir hak kazandırmak yanlış olur. Bu kadar insanlık suçu işlemiş bir rejimin Rusya'da bir daha işbaşına gelmemesi için böyle anma etkinliklerinin düzenlenmesinde büyük fayda görüyorum" şeklinde konuşurken, Memorial Sivil Toplum Herekatı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Arseniy Roginskiy ise açıklamasında "Stalin'in talimatıyla 1 milyondan fazla insan kurşuna dizilerek öldürüldü.

7 milyondan fazla insan Orta Asya ve Sibirya’ya göçe zorlandı. Bu insanların çocukları ve torunları da hesaba katılırsa Stalin rejimi kurbanları 20 milyon kişiyi geçmektedir. Hükümetten eski komünist rejimi resmen suç rejimi olarak tanımasını ve bu rejimin kurbanlarına gerekli tazminatı vermesini talep ediyoruz" dedi. Bu arada Rikoshet Araştırma Şirketi tarafından Rusya'da yapılan son kamuoyu araştırmalarının sonucuna göre halkın yüzde 79'unun eski SSCB rejimini suç rejimi olarak gördüğü bildirildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt