Rusya-Gürcistan Savaşında 3.Gün

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Rusya-Gürcistan Savaşında 3.Gün

Kafkaslar'ı cehenneme çeviren çatışma bugün üçüncü gününe girdi. Savaşın ikinci gününde taraflar tarafından yapılan son açıklamalar ve son gelişmeler şöyleydi:

RUSYA BAŞBAKANI PUTİN: "GÜRCİSTAN KENDİ TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE VE EGEMENLİĞİNE ÖLÜMCÜL DARBE VURMUŞTUR"
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Güney Osetya'nın yeniden Gürcistan'ın hakimiyetine girme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'a Güney Osetyalı mültecilerin durumunu görüşmek için gelen Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Güney Osetya'nın tekrar Gürcistan'ın hakimiyetine girme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Güney Osetyalı mülteci kamplarını gezerek, mültecilerin durumu hakkında bilgi alan Putin, Vladikavkaz'da Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Zhukov, Rusya Acil Durum Bakanı Sergei Shoigu, Kuzey Osetya Cumhurbaşkanı Taimuraz Mamsurov ve diğer yetkililerle Güney Osetyalı mültecilere yapılacak yardımları görüştü ve toplantıya başkanlık etti. Toplantıda bir konuşma yapan Putin, "Gürcistan kendi toprak bütünlüğüne ve egemenliğine ölümcül darbe vurmuştur. Bütün bu olanlardan sonra Güney Osetyalıları tekrar Gürcistan ile bir araya getirmeye razı etmeyi düşünmek çok zor. Yasal açıdan bakıldığında Rusya'nın hareketleri tamamen yerinde, meşru ve üstelik gerekli. Rusya Gürcistan'a her zaman büyük bir saygı duymuştur. Bugün yaşanan trajik olaylara ve Gürcistan'ın şimdiki başkanının politikalarına rağmen Rusya'nın bu bakışını koruyacağına eminim. Gürcü halkı zamanla şu anki yönetimlerinin icraatlarını tarafsız olarak değerlendireceklerdir" şeklinde konuştu. Putin ayrıca 2 Ağustos'tan şimdiye kadar Güney Osetya'dan 34 bin kişinin Rusya'ya sığındığını ifade etti.


AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÜNEY OSETYA'YI GÖRÜŞECEK
Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı ülkelerin dışişleri bakanları önümüzdeki hafta başında Güney Osetya krizini görüşmek üzere toplanacak. AB dönem başkanı Fransa'dan yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin AB üyesi 27 ülkeye acil zirve çağrısının yapılabilme ihtimalinin de olduğu toplantıda, yaşanan çatışmaların ivedilikle durdurulması, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün gözetilmesi ve Gürcistan ve Rusya askeri güçlerinin bölgeyi terk etmesi gibi konuların öncelikli olarak ele alınmasını istediği belirtildi. Açıklamada, Pekin'de gerçekleşen Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine katılan Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile konuyu görüşen Sarkozy'nin, ilerleyen saatlerde Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı George W. Bush ile de görüşmesinin beklendiği belirtildi.




SAVAŞTAN KAÇAN TÜRKLER İSTANBUL'A GELDİ
Güney Osetya bölgesinde Gürcistan askerleri ile Rusya askerleri arasındaki çatışmalar devam ederken Gürcistan'da bulunan yabancılar ülkeden ayrılıyor. Savaşın başlamasının ardından Gürcistan'da faaliyet gösteren ve Türk firmalarında çalışan Türkler Türkiye'ye dönmeye başladı. Türk Hava Yolları'nın (THY) 1383 sefer sayılı Tiflis uçağı ile akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Ertan Çakıroğlu, "Tiflis'te bir inşaat firmasında mimar olarak görev yapıyorum. Tiflis'te biraz gerginlik var. Halk çok gergin. Ancak Tiflis'in içinde bir bombalama olayı yok. Savaşın olduğu yer Tiflis'in dışında. Ortam yumuşayana kadar bir iki hafta ülkemde kalacağım. Savaşın son durumu haberlerden ve internetten takip edeceğim. Sonra duruma göre gitmeyi düşünüyorum" diye konuştu. Turistik amaçlı olarak Gürcistan'a giden Veysel Erkoç ise, güvenlik nedeniyle kaldıkları otelin değiştirildiğini belirterek, "Şehir merkezinde her hangi bir panik yoktu. Ancak havalimanında bir karmaşa hakimdi. Genelde yabacılar ülkeden ayrılmak için uçak arıyordu. Bizim uçağımızda Almanlar ve İtalyanlar yoğunluktaydı" dedi.


GÜRCİSTAN ATEŞKESE HAZIR
Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, ülkesinin, Rusya'nın saldırılarını ivedilikle durdurması halinde ateşkes yönünde atılacak adımlara hazır olduğunu söyledi. Saakaşvili Amerika'nın CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, "Rus güçleri bombardımanı durdurursa acil bir ateşkes yapmaya hazırız" dedi. Moskova'yı sivil halkı hedef almak ve orantısız güç kullanmakla suçlayan Gürcü lider, "Bu durum hemen sona ermeli. Tüm dünyanın birleşerek bu şiddeti, savaş suçunu kınayarak tek ağızdan cevap vermesi gerekir" şeklinde konuştu.


SAAKAŞVİLİ'DEN MEDVEDEV'E BU 'DELİLİĞİ' DURDURUN ÇAĞRISI
Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Rusya Devlet Başkanı Medvedev'e bu 'deliliği' durdurun çağrısında bulundu. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili, savaşta yaralanan ve Tiflis'teki hastanede tedavi gören Gürcü vatandaşlarını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, mevkidaşı Medvedev'e ateşkes çağrısı yaparak, "Rusya'ya acilen bu deliliği durdurması çağrısında bulunuyoruz. Rusya Devlet Başkanı Medvedev'e ateşkes ve ivedilikle müzakerelere başlama çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.


RUS BÜYÜKELÇİ: "GÜNEY OSETYA'DA 2 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"
Rusya'nın Gürcistan Büyükelçisi, Güney Osetya'nın başkenti Tskhinvali'de Rus ve Gürcü birlikleri arasındaki çatışmalarda 2 bin kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Büyükelçi Vyacheslav Kovalenko, Rus İnterfax haber ajansında yayınlanan açıklamasında, çatışmaların başladığı 6 Ağustos'tan bu yana Rus barış koruma gücündeki 13 askerin öldüğünü, 70 askerin de yaralandığını kaydetti.


GÜRCİSTAN, RUSYA'YI ABHAZYA'DA SİVİLLERE SALDIRMAKLA SUÇLADI
Gürcistan hükümeti, Rus kuvvetlerini Abhazya'da sivillere saldırıda bulunmakla suçladı. Hükümetten yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu, Kodor Geçidi'ndeki sivil topluluğa karşı tam kapsamlı bir askeri operasyon başlattı" denildi. Abhazya, Güney Osetya'yla birlikte Gürcistan'dan ayrılan 2 bölgeden biri. Rusya ve Gürcistan kuvvetleri, Güney Osetya'nın başşehri Tskhinvali'nin kontrolünü ele geçirmek üzere şiddetli bir çarpışma içinde bulunuyor. Abhazya'daki Kodor Geçidi'ne saldırı Güney Osetya'daki krizin Kafkasya'da yayılacağının bir göstergesidir. Bu, Gürcistan'ın önüne ikinci bir cephe açılması manasına da geliyor. Abhaz yönetimi de Gürcü kuvvetlere karşı askeri operasyon başlattıklarını bildirdi. Gürcistan televizyonu bir Rus savaş uçağının Kodor Geçidi'nde 2 köyü bombaladığını bildirdi. Abhaz lider Sergey Bagapş ise bölgede saldırıyı kendi hava kuvvetlerinin gerçekleştirdiğini ifade etti.



MEDVEDEV: "UYUŞMAZLIĞIN TEK ÇÖZÜM YOLU GÜRCÜ BİRLİKLERİNİN GÜNEY OSETYA'DAN ÇEKİLMESİ"
Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ABD Başkanı George W. Bush'la yaptığı görüşmede, Güney Osetya'daki uyuşmazlığın tek çözüm yolunun Gürcü birliklerinin bölgeden çekilmesi olduğunu söyledi. Medvedev, Güney Osetya'yı işgal eylemi nedeniyle binlerce insanının ölümünden Gürcistan'ın sorumlu olduğunu söyledi. Bu arada Medvedev, Olağanüstü Hal Bakanı'nı, Güney Osetyalı mültecilere yönelik yardım faaliyetlerini koordine etmesi için Kuzey Osetya'ya gönderdi. Bush bugün Pekin'de yaptığı açıklmada, Rusya'nın Gürcü topraklarına yönelik bombardımana son vermesi çağrısında bulunarak, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini istemişti.
 


grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
yazık ya onca insana
 

Calaissien

Üye
ayrıca savaştan kaçan Türklere bunu hiç yakıştıramadım eğer o ülkenin vatandaşıysalar ülkeleri için canlarını vermeleri gerek ki erkekler askere alınmaya başladı ve bunu Türklere hiç yakıştıramadım
 
iremm

iremm

Üye
Filler kapışır çimenler ezilir...
 

Calaissien

Üye
o ne demek oluyor(bana açık konuşun karışık cümleleri yada bazı deyimleri anlayanıyorum.)
 
iremm

iremm

Üye
o ne demek oluyor(bana açık konuşun karışık cümleleri yada bazı deyimleri anlayanıyorum.)


demek oluyorkii bu iki ülkede yok olup gitmeyeck sonuçta olan zavallı halka olacak yine kan yine gözyaşı yine feryatlar ve sahipsiz çocuklar...
 

Calaissien

Üye
Gürcistan Fil mi oluyo yani :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
470
hikmet366
EroL
Cevap
0
Görüntüleme
1K
EroL
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
323
OttomaN TigeR
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
399
doctorrr
haydaravısyon
Cevap
1
Görüntüleme
372


Üst Alt