Rusya Fettullah Gülen'in Okullarını Kapattırıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rusya Fettullah Gülen'in Okullarını Kapattırıyor.
RUSYA GÜLEN'İN OKULUNU KAPATIYORTürkiye ile ilişkisi olan tek okul bile bırakılmayacak

RUSYA’da ekonomik ve kültürel dışa açılma politikasının eseri olan Türkiye bağlantılı okullara, yeni öğretim yılı öncesinde el koyma kampanyası başlatıldı.

Rus basını, "1 Eylül 2007 tarihine kadar Türkiye ile ilişkisi olan şirket ve vakıfların kurucu üyesi olduğu tek bir okulun bile bırakılmayacağı" imasında bulundu.

Nur cemaati bağlantılı okullara karşı girişim, St. Petersburg’da başladı. Eğitim bakanlığı müfettişleri, "664 numaralı Uluslararası Kolej" olarak bilinen okulu geçen ay teftiş ederek, bir dizi usulsüzlük tespit etti. 24 öğretmenin Rusya’ya turistik vizeyle giriş yaptığı, bazılarının ise diploması bile bulunmadığı ileri sürülerek işlerine yakında son verileceği bildirildi. Okulun 1 Eylül tarihinden itibaren Rus Eğitim Bakanlığı bünyesine devredileceği belirtildi. Basın, kampanyanın Rusya Güvenlik Servisi FSB’nin çok üst düzey yöneticilerinin inisiyatifiyle yürütüldüğüne de dikkat çekti.

Türk okulunun kurucu temsilcisi Ali Ertuğrul ise, müfettiş raporunun gerçeklere dayanmadığını belirterek "Tespitler asılsızdır. Konuyu Rusya’daki yargı organlarına aktarmış durumdayız." dedi.
DHA

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Adamlar diplomasız öğretmen çalıştırıyor.Bide Rusya da.Helal olsun valla. :D

omayra

Üye
Amaç okul mu, ideoloji yaymak mı, bunun tesbiti gerekir.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bana zorla sakarya yaz orada sana ev açalım abilik yap deniyorsa. İdeoloji mi eğitim mi gayet iyi anlaşılır bence cevap :)

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
ναη_нσιנ∂σηк;444009' Alıntı:
Bana zorla sakarya yaz orada sana ev açalım abilik yap deniyorsa. İdeoloji mi eğitim mi gayet iyi anlaşılır bence cevap :)

:?sl?k:?sl?k:?sl?k:?sl?k:?sl?k

omayra

Üye
Bilen biliyor neyin ne olduğunu da, her yerde her şey söylenmiyor işte. ;) Yeni geldik, banlanmayalım :)

Ozan

Ozan

Admin
Bildiklerimizi eğer tartışma olacaksa kendimize saklamamız gerek :nono: :):)

Konuya yorumum ise eğer ortada bir yasal olmayan bir durum varsa ne olursa olsun ceza verilmesi güzel. Bu konuda da diplomasız ögretmen, ister F.Gülen in olsun ister baska bir kişinin, herhangi bir ülkede de olsa aynı şeyler geçerli . F.Gülen in yaptıklarına direk yorumlamak 2.planda olmalı bu haberi

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Omayra ben 3 yıl Fem 1 Yıl anafende eğitim gördüm. Bende çok şey biliyorum ama söylenmiyor işte maalesef. Söylediğimizde dersane içinde kafamızı uçurmaya çalıştılar.

Kafa uçurma derken eğitimi aksatmak babında söylüyorum :(

omayra

Üye
Her ideoloji, kendisini ayakta tutmaya yarayacak sistemi kurar. İşin özü, Anayasal ilkelere aykırı ideolojilerin kendi sistemlerini kurmasına izin verecek zemini sağlamamak. Sosyal devlet ilkesi, devlet yönetiminde ne kadar yerleşik olursa, sistem dışı gelişmeler o derece önlenir kanaatindeyim. Bu kadar diyim, tutayım kendimi ;)

M@xWeL

Üye
iyi olmuş burda da kapatmaları lazım ama nerde.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
arkadaşlar yanlış bir tesbit içerisindesiniz bence.
orası Fethullah Gülen okulu değildir. TÜRK okuludur... sadece bunu söylemek istedim.

depresif

Üye
her olay bence çift yüzlüdür
Olayın çoğumuzun baktığı ideolojik bakışı var bir ikincisi de aslında orda kapanan bir okulun türk okulu olması bilmiyorum hiç duyanınız oldu mu Türkçe olimpiyatları yapıldı ve dünyanın her bölgesinde her ırktan her renkten öğrenciler türkçe konuşarak şarkı söyleyerek şiir okuyarak türkçelerini yarıştırdılar
Bunu milli eğitim bakanlığımız düzenleyebilir miydi?
Şu rusyayı geçelim bilmem ayna programlarını izleyenleriniz var mı dünyada bir çok ülkedeki bu adamların okullarında devlet başkanlarının çocukları okuyor
Bir çok ülke eğitim sistemlerini bu okulları model alarak geliştiriyor
Bunu sağlayan bir okullar grubunu eleştiriyor vede müstehaktır oh oldu geç kalındı tarzında fikir beyan etmek bence tamamen insafsızlıktır
Bir insanı bir düşünceyi eleştiriyorsak ya ondan daha iyi alternatif bulmuş olmamız yada tamamen zararlı bir sistemi empoze etmiş olması gerekir
Ben açıkçası Fetullah Gülen'i sevmem fikirlerini de beğenmem bir çok konuda
Ama Matematik olimpiyatlarında Dünya şampiyonluğu kazandırmışsa Vanıma ben o okullara laf ettirmem arkadaş
Oks sınavında Türkiye 2. liğini memleketime kazandırmışsa bu okullar bunları her daim savunurum
Bir de toptan kabul toptan red olayı vardır ya iftiraysa bu o zaman ne söyleyeceksiniz bu sözlerinizi geri mi alacaksınız
Medyadan her duyulan doğru değildir
Bence bi ruslara bakarak rus gibi düşünmemek lazım
selamlar

DefectoR

Üye
Valla arakdaşlar size şunu söyleyeceğim, ben x grubunun nasıl olduğunu bilmek için kulaktan dolma bilgiler edinmem içine girerim nedir ne değildir kendim bilirim, yani bir çok siyasi görüşün içine girip ideolojileri hakkında yerinde bilgi sahibi oldum, bir çok tarikat gurubu ile muhabbet içerisinde olup ideolojileri hakkında yerinde bilgi sahibi oldum ve şunu biliyorum ben burdayım ve yanlızım ne bi siyasi grupta ne bi tarikatta. ama şunu söylemek istiyorum Fetullah gülen, sohbetlerde dini sohbetler çok fazla ama Haşa yarabbi haşa, Fetullah denen şahsı Said Nursi Hazretlerinden bile üstün tutmaları, Peygamber ( S.A.V ) efendimizden sonra gelen en büyük din adamı olarak kabul etmeleri bana biraz ters geldi, ideolojilerimi orası bana kalsın ama Rus amcamlarda kendilerince haklı, nasıl biz burda diğer din mensuplarına pek anlayış göstermiyorsak onlardan da aynı hoş görüyü alıyoruz bence bunda tartışılacak bişi yok.

manyak!

manyak!

Üye
ναη_нσιנ∂σηк;444071' Alıntı:
Omayra ben 3 yıl Fem 1 Yıl anafende eğitim gördüm. Bende çok şey biliyorum ama söylenmiyor işte maalesef. Söylediğimizde dersane içinde kafamızı uçurmaya çalıştılar.

Kafa uçurma derken eğitimi aksatmak babında söylüyorum :(
bende 3 sene dersanelerine gittim ama senin dediğin gibi şeyler yoktu sadece eğitim vardı kardeşimde onların okulundaydı ve adamlar gece 10 lara kadar etüt yaptırdılar bence haklarını yememek lazım

Exalans

Exalans

Üye
bende 3 sene dersanelerine gittim ama senin dediğin gibi şeyler yoktu sadece eğitim vardı kardeşimde onların okulundaydı ve adamlar gece 10 lara kadar etüt yaptırdılar bence haklarını yememek lazım
beraber ordaydık eğitim sistemlerinde yığınla eksiklik olsada siyasi anlamda bi zararlarını görmedim zaten bu ükenin saygı duyduğu değerlere laf söyleseler bugüne gelemezlerdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt