Rötarsız havalandı

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Rötarsız havalandı
[h=1]Rötarsız havalandı[/h]
[h=5]Halka arzına iki kat talep gelen Pegasus Hava Yolları, borsadaki ilk gününde, yüzde 1,9 yükselip işlem hacmi en yüksek ikinci hisse oldu.[/h]
Sermayesinin yüzde 34,5’ini halka arz eden Pegasus Hava Yolları,
Borsa ’da ilk işlem gününde yükseldi. Şirketin, halka arzda 18.4 lira olarak belirlenen hisse fiyatı ilk gün yüzde 4 yükselerek 19.15 liraya kadar çıktı. Pegasus hisseleri günü yüzde 1,9’luk artışla 18.75 liradan tamamladı.
Pegasus için düzenlenen gong törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BIST Başkanı İbrahim Turhan, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emine Kamışlı, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat katıldı.

1664 yeni yatırımcı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, Pegasus’un borsanın 408. şirketi olduğunu belirterek, şirketin piyasa değerinin halka arzda 1.9 milyar lira olarak belirlendiğini söyledi. Pegasus’un halka açıklık oranının yüksek olduğunu belirterek Ali Sabancı’yı kutlayan Turhan, “Bu halka arz ile şirket yaklaşık 650 milyon lira kaynak sağlamış oldu. Bunun 500 milyon lirası şirketin özkaynaklarına, 150 milyon lirası da şirketin ortaklarına sağlandı. Bu vesileyle ilk defa Borsa İstanbul’dan pay alarak borsamızın yatırımcısı olan 1664 yatırımcıya da hoş geldiniz demek istiyorum. Bir yıldır hiç hisse almadığı halde ilk defa Pegasus’un halka arzı ile yeniden aramıza dönen 3118 yatırımcıya da yuvanıza hoş geldiniz diyorum” dedi. Bu halka arz ile 10 bin 64 yatırımcının hisse aldığını kaydeden Turhan, şu an itibariyle 16 şirketin pay ihracı, 34 şirket ve bankanın borçlanma aracı ihracı, bir de varant başvurusunun yapıldığını da sözlerine ekledi.
Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da “Havayolunu demokratikleştirdik” diyerek, 14 milyon yolcuyu 50 liranın altında uçurduklarını belirtti. Bunun özverili bir çalışma ile olduğunu dile getiren Sabancı, “Şimdi sıra havayolunu yurtdışında demokratikleştirmekte. Biz bugün çocuğunu yeni doğurmuş bir anne gibi çocuğunu sakınmak için geldik. Sizlerden çocuğumuzu kıskanıyoruz ama bu çocuk artık sizin çocuğunuz, hepimiz bu çocuğun velisiyiz. Lütfen siz de bizim gibi sahip çıkmaya devam edin” dedi.

Amsterdam’a bilet isteği

Bu arada, ’nin UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz’in Benfica takımını 1-0 yendiğini anımsatan Sabancı, finalin yapılacağı Amsterdam’a kimin gitmek istediğini sordu. Broker’ların bir bölümü, ‘Amsterdam’a bilet istiyoruz’ yazılı kâğıtları gong töreninde Sabancı’ya gösterdi.

[h=6]Rakam manyağısınız[/h] Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ‘Havayolunu halkın yolu’ haline getirdiklerini belirterek, iç hatlardaki yolcu sayısını 10 yılda 8 kat arttırarak 8 milyondan 65 milyona çıkardıklarını söyledi. Broker’ların tüm günlerini sayılarla geçirdiklerine vurgu yaparak, konuşmasını rakamlarla boğmak istemediğini kaydeden Yıldırım’ın, broker’lara yönelik yaptığı “Rakam manyağı olmuşsunuz” esprisi alkışlara neden oldu. 3 Mayıs’ta yapılacak 3. havalimanı ihalesine de dikkat çeken Yıldırım, 7 milyar euroluk projenin 54 ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasından büyük olduğunu söyledi.