Hesap Sorulmazssa Çok Canlar Yanar

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Hesap Sorulmazssa Çok Canlar Yanar
Borsagundem.com yazarı Orhan Pala'dan gündemi sersecek yazı:


Hesap sorulmazsa çok canlar yanar!

Son bir buçuk ay içerisinde Beşiktaş hisselerinde yaşananlar üniversitelerde ders olarak anlatılacak nitelikte…
Baştan anlatalım;
Beşiktaş 12 milyon adet hisseyi borsada satmak için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydediyor.
O tarihte 1.5 lira seviyesinde olan hisseler yükselişe geçiyor. Hem de öyle işlem hacimleri oluyor ki, çoğu günler şirketin dolaşımdaki 102 milyon adet hisseden fazlası el değiştiriyor…
Kısa bir sürede hisseler 3 lira sınırına yaklaşıyor. Bu arada da Beşiktaş, olaylı Galatasaray maçı nedeniyle ağır cezalar alıyor. Antalya mağlubiyetiyle şampiyonluk yarışında avantajını kaybediyor.
Bunları da bir kenara bırakın, şirket, Türk Ticaret Kanunu (TTK) 376’ncı maddeye göre teknik iflasa sürükleniyor. Şirketin 31.05.2013 tarihli özsermayesi 219 milyon 774 bin 261 lira eksiye geçmiş. Borsa İstanbul bu kapsamda mali yapısını düzeltmesi için şirketi uyarıyor. Bunlar olurken de şirketin hissesi tavan oluyor.
Dün 2.40 lira ile 2.92 lira gibi oldukça geniş bir bant içerisinde hareket ediyor. Ve gün sonunda beklenen açıklama geliyor. Beşiktaş 12 milyon lotluk hisseyi 2.45 TL-2.90 TL aralığından, 2.64 TL ağırlıklı ortalama fiyat ile satıldığını duyuruyor. Başka ayrıntı yok. Normalde hangi fiyattan, kaç lot satıldığı ayrıntılı olarak açıklanıyor ama, Beşiktaş sanki işlemleri gizlemek amacıyla ayrıntıları açıklamıyor…
Bu arada tüm bunlar yaşanırken şirket, “Özel bir durum yok” açıklaması yapıyor.
Tabi her zaman yapanın yanına kaldığı için Borsa İstanbul’da bu işlemler de, yapılan açıklamalar da yadırganmıyor…
Ortak satışı yapılacaksa önce hisse yukarı çekilir, bir aşağı bir yukarı tahtada yoğun işlem hacmi yapılarak hisseler satılır. Daha sonra küçük yatırımcılar bu hisselerle baş başa kalır.
Tablo o kadar net ki, planlı bir hisse çıkışı operasyonu yapıldı. Borsagundem.com günler öncesinden uyarmıştı ama biz bile bu kadar, göz göre göre yapacakların tahmin etmemiştik.
Bu kadar yoğun işlemleri kim yaptı, hisseleri kim sattı? Her halde Beşiktaş Kulübü yöneticileri satmamıştır. Beşiktaş’ın maaşlı bir spekülatörü olduğunu da sanmıyorum.
O zaman bu hisseleri kim sattı, karşılığında nasıl bir menfaat sağladı?
Özel durum olmadığı çok açık, her şey ortada…
Eğer hesap sorulmazsa daha çok canlar yanar, yatırımcılar da borsaya uzaktan bakar…
 

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
371
ozakin70
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
381
Kingmortall
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
462
ahmetkartal
.Kerasus.
Cevap
1
Görüntüleme
489
haltie


Üst Alt