Nasıl Ram ve Pil Süresi arttırabilirim, hangi programları önerirsiniz ?
Şimdiden Teşekkürler.

kernel ile rom arasındaki fark(lar)-benzerlik(ler) nedir ??
Hem rom hem de kernel yüklenir mi ?
![]()
kernel dediğimiz şey türkçede çekirdek demektir yani Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır. mesela orjinal romun yani telefonu ilk aldığındaki yazılımda stock kernel (orjinal kernel) vardır.daha sonra rom atınca overclock yapmak yada performansı artırıp işlemci frekansını düzenlemek için kernel flaşlarız. yani kernel sistemi açıp kapayıncaya kadar telefon ısısını işlemci ayarını düzenleyen şeydir
rom ise custom firmware'dir yani kendi düzenlediğin işletim sistemi oluyo mesela cyanogenmod romları yada JellyBean custom romları gibi yani özelleştirilebilir yazılım demektir rom. bence en iyi romlar cyanogenmodlar oluyo çünkü hem overlock desteği sunuyo hemde google arayüzü sayesinde az ram yiyor
rom ile kernel birlikte yüklenebilir yani senin tercihine bağlı mesela diyelim rom attın çok fazla aşırı oyun oynayan biriysen ve cihazın donanımsal olarak çok iyi değilse kernel atıp işlemci frekansını düzenleyebilirsin sadece bu mu hayır mesela şarzın çok çabuk bitiyorsa bunun içinde kerneller var yada romunda bir gecikme kasma felan oluyosa onu engellemek için olan kernellerde olur
Peki ben benim telefonuma (galaxy s ) uygun gelecek en stabil rom-kernel-firmware hangisi uygun bunu deneme yanılmayla mı bulacağım? Yani bu konuda internette bir şeyler buluyorum fakat cesaret eksikliğinden mi yoksa iş bilmemezlikten mi bilmiyorum bir türlü kafamda oturtamıyorum. Belki de telefonu bozmaktan korkuyorum. 
Çok teşekkür ederim.Peki ben benim telefonuma (galaxy s ) uygun gelecek en stabil rom-kernel-firmware hangisi uygun bunu deneme yanılmayla mı bulacağım? Yani bu konuda internette bir şeyler buluyorum fakat cesaret eksikliğinden mi yoksa iş bilmemezlikten mi bilmiyorum bir türlü kafamda oturtamıyorum. Belki de telefonu bozmaktan korkuyorum.
![]()

Juice Defender kullanabilirsin![]()

@KernelTeam, @Caynogenmodd,
Çok teşekkür ederim arkadaşlar..
KernelTeam, verdiğin link tam bana göre anlatmış linkler de diri Çok sağolasın
Rom yüklerken hep root atmak zorunda mıyım yoksa bi kere root yapılması yeterli mi ? Bir de başka sitede okuduğum kadarıyla telefonda sayaç artışından yüzeysel olarak geçmişler. Bu sayaç artma meselesi nedir ?