Uygulama Root Yapıldıktan Sonrası İçin

Sponsorlu Bağlantılar

ekinisa01

Üye
    Konu Sahibi
Root Yapıldıktan Sonrası İçin
Nasıl Ram ve Pil Süresi arttırabilirim, hangi programları önerirsiniz ?
Şimdiden Teşekkürler.

beytullah6767

beytullah6767

Üye
kernel yükle

Penci Hoca

Penci Hoca

Üye
Önce boot kilidi kaldır ve sonra güzel bi costum rom yükle.!!

Okeanus

Okeanus

Üye
kernel ile rom arasındaki fark(lar)-benzerlik(ler) nedir ??
Hem rom hem de kernel yüklenir mi ?
:hmmm

KernelTeam

KernelTeam

Üye
Nasıl Ram ve Pil Süresi arttırabilirim, hangi programları önerirsiniz ?
Şimdiden Teşekkürler.

http://www.maxicep.com/android-modi...ap-alani-yaratma-anlatim-hackless-726878.html

yukarda ram artırmayı anlatıyo pil süresini de yanında yedek batarya taşıyarak artırabilirsin :D

- - - Eklendi - - -

kernel ile rom arasındaki fark(lar)-benzerlik(ler) nedir ??
Hem rom hem de kernel yüklenir mi ?
:hmmm

kernel dediğimiz şey türkçede çekirdek demektir yani Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır. mesela orjinal romun yani telefonu ilk aldığındaki yazılımda stock kernel (orjinal kernel) vardır.daha sonra rom atınca overclock yapmak yada performansı artırıp işlemci frekansını düzenlemek için kernel flaşlarız. yani kernel sistemi açıp kapayıncaya kadar telefon ısısını işlemci ayarını düzenleyen şeydir

rom ise custom firmware'dir yani kendi düzenlediğin işletim sistemi oluyo mesela cyanogenmod romları yada JellyBean custom romları gibi yani özelleştirilebilir yazılım demektir rom. bence en iyi romlar cyanogenmodlar oluyo çünkü hem overlock desteği sunuyo hemde google arayüzü sayesinde az ram yiyor

rom ile kernel birlikte yüklenebilir yani senin tercihine bağlı mesela diyelim rom attın çok fazla aşırı oyun oynayan biriysen ve cihazın donanımsal olarak çok iyi değilse kernel atıp işlemci frekansını düzenleyebilirsin sadece bu mu hayır mesela şarzın çok çabuk bitiyorsa bunun içinde kerneller var yada romunda bir gecikme kasma felan oluyosa onu engellemek için olan kernellerde olur

• Beğen
Tepkiler: Okeanus
Okeanus

Okeanus

Üye
kernel dediğimiz şey türkçede çekirdek demektir yani Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır. mesela orjinal romun yani telefonu ilk aldığındaki yazılımda stock kernel (orjinal kernel) vardır.daha sonra rom atınca overclock yapmak yada performansı artırıp işlemci frekansını düzenlemek için kernel flaşlarız. yani kernel sistemi açıp kapayıncaya kadar telefon ısısını işlemci ayarını düzenleyen şeydir

rom ise custom firmware'dir yani kendi düzenlediğin işletim sistemi oluyo mesela cyanogenmod romları yada JellyBean custom romları gibi yani özelleştirilebilir yazılım demektir rom. bence en iyi romlar cyanogenmodlar oluyo çünkü hem overlock desteği sunuyo hemde google arayüzü sayesinde az ram yiyor

rom ile kernel birlikte yüklenebilir yani senin tercihine bağlı mesela diyelim rom attın çok fazla aşırı oyun oynayan biriysen ve cihazın donanımsal olarak çok iyi değilse kernel atıp işlemci frekansını düzenleyebilirsin sadece bu mu hayır mesela şarzın çok çabuk bitiyorsa bunun içinde kerneller var yada romunda bir gecikme kasma felan oluyosa onu engellemek için olan kernellerde olur

Çok teşekkür ederim. :) Peki ben benim telefonuma (galaxy s ) uygun gelecek en stabil rom-kernel-firmware hangisi uygun bunu deneme yanılmayla mı bulacağım? Yani bu konuda internette bir şeyler buluyorum fakat cesaret eksikliğinden mi yoksa iş bilmemezlikten mi bilmiyorum bir türlü kafamda oturtamıyorum. Belki de telefonu bozmaktan korkuyorum. :)

KernelTeam

KernelTeam

Üye
Çok teşekkür ederim. :) Peki ben benim telefonuma (galaxy s ) uygun gelecek en stabil rom-kernel-firmware hangisi uygun bunu deneme yanılmayla mı bulacağım? Yani bu konuda internette bir şeyler buluyorum fakat cesaret eksikliğinden mi yoksa iş bilmemezlikten mi bilmiyorum bir türlü kafamda oturtamıyorum. Belki de telefonu bozmaktan korkuyorum. :)

ilk rom atacağım zaman bende de vardı bu korku ama gerçekten dikkatlı yaptığında hiç bir riski yok zaten cwm ile sistem yedeği de alırsan bi sorun olduğunda direk ordan stock roma geri dönebilirsin uygun roma gelince burda bi arkadaş yazmış detaylı önce gingerbread stock rom yüklüycen sonra ona rootu çakıp cyanogenmod 10u yüklüycen orda detaylı anlatımı var telefona birşey olacağını zannetmiyorum ama yineden daha amatörsen başlangıçta bi gusül almak lazım :D

• Beğen
Lohengram

Lohengram

Üye
Juice Defender kullanabilirsin :oke:

• Beğen
KernelTeam

KernelTeam

Üye
Juice Defender kullanabilirsin :oke:

ben kullandım çok ama bu batarya tasarruf programlarının faydasından çok zararı var arkaplanda sürekli ram yiyor onun yerine ekran parlaklığını kısıp arada bir çalışan hizmetleri kapatmak daha sağlıklı oluyor :oke:

• Beğen
Okeanus

Okeanus

Üye
@KernelTeam, @Caynogenmodd,

Çok teşekkür ederim arkadaşlar..
KernelTeam, verdiğin link tam bana göre anlatmış linkler de diri Çok sağolasın :):sarıl:
Rom yüklerken hep root atmak zorunda mıyım yoksa bi kere root yapılması yeterli mi ? Bir de başka sitede okuduğum kadarıyla telefonda sayaç artışından yüzeysel olarak geçmişler. Bu sayaç artma meselesi nedir ?

KernelTeam

KernelTeam

Üye
@KernelTeam, @Caynogenmodd,

Çok teşekkür ederim arkadaşlar..
KernelTeam, verdiğin link tam bana göre anlatmış linkler de diri Çok sağolasın :):sarıl:
Rom yüklerken hep root atmak zorunda mıyım yoksa bi kere root yapılması yeterli mi ? Bir de başka sitede okuduğum kadarıyla telefonda sayaç artışından yüzeysel olarak geçmişler. Bu sayaç artma meselesi nedir ?

hayır her rom yüklerken root atmana gerek yok hatta rootu istemiyorsan yapmayada bilirsin sayaç işini de bilmiyorum ama sıfırlanabiliyo

• Beğen
enterneoll

enterneoll

Üye
triangle away programı ile sıfırlanıyor

• Beğen
KernelTeam

KernelTeam

Üye
evet

Okeanus

Okeanus

Üye
Çok teşekkür ederim arkadaşlar (: sağolun. yarın deneyeceğim :aman2:

neksushot

Üye
Bende galaxy note var jely bean kostüm rom yükledim ama stabilliği gitti downgrade yapılabilirmi

KernelTeam

KernelTeam

Üye
yapılır

neksushot

Üye
Leptop olmadan yapılırmı acaba

KernelTeam

KernelTeam

Üye
bi googledan araştırın derim

ekinisa01

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi en iyi rom cyanogenmod 10 u Xperia P'ye nasıl kurarım ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt