Püf Noktası Root - Garanti ?

130 tl vermeseydin keşke usb jig alsaydın veya kendin yapsaydın tele bağlasaydın download modda açılırdı.

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Benimde telfon yurt dışından geldi uluslar arası garantili olduğu için burda geldikten 1 ay sonra kvk ya verdim anakart ve ekranı değişim oldu böylelikle hem imei değişti hemde türkiye telefonu oldu tabi imei kayıtlı şimdi ben bu telefona root veya rom işlerine kalksam İmei de sorun olurmu ??

Invoke

Üye
Htc dede durum x peria serisi gibi mi root işlemi ??

Hem root lu hemde boot kilidi kapalı nasıl oluyor ?

Benim bildiğim root lu olması için boot kilidi açık olması lazım diye biliyorum :confused:

Bootloaderı açıp da root yapabilirsiniz, açmadan yapabilirsiniz yani Xperiada vardı öyle yöntemler htc bilmiyorum.
Ben başta bootloadera cesaret edememiştim, onun için bootloader kapalı iken root yapma yolları aramıştım
Xperilarda cwm(clockworkmod)da kapalıdır mesela. Bootloaderı açıp açarsınız normalde açmadan da açabileceğiniz yöntemler vardır.
Samsunglarda direk açıktır cwm bir tuş kombinasyonuyla gelir.

Bundan emin misin? Zaten soft brick çok başıma geldi de. Direk siyah kalıyorsa, hiç yazı da gelmiyor, o zaman hard brickde yapmışım

ama sanmam daha zor bir şeydir hard brick.

Çok acaip sorular soruyon sende. Ama bence olmaz

Ama ilk mesajındaki gibi rootsuz android kanatsız kuşa benzer

Bootloaderı açmadan custom rom nasıl yükledin acaba, merak ettim?

- - - Eklendi - - -

Ben şahsen root yapınca garanti gideceğini de sanmam ama bootloaderı açınca filan gidiyor olabilir, zaten imeini filan giriyon biz öyle yaptık yani, sen bozmuşsun diyebilirler, garanti dışı diyebilirler. Ama roottuna kim bakacak ki? Telefon bozulmuş mesela götürdün stock rom atıp sana vermek 5dk. İşleri güçleri yok bu adam bu tele napmış diye bakacaklar mı? (Tamamen teori üzerine konuşuyorum)

Bu konu hakkında net bir şey yok yani bir yerde yazan diğerini tutmuyor. Risk alıp yapacaksınız ya da öyle kullanacaksınız başka yolu yok. Kimse net bir şey söyleyemez.

emreli01

Üye
    Konu Sahibi

anladım kvk ya veriyorum zaten bi sorun olunca garantiye orası bakıyor :-) tabi teknik servisten teknik servise değişiyordur da bu kvk servisi böyle şeylere dikkat ediyor müdür acaba :-)? Yurt dışı telefonu olduğu için 1 yıl uluslar arası garantisi var sonrasında telefon Allaha emanet başına ne gelirse :-) ben symbian da c7 me garantili olduğu halde herşeyi yaptım cwf yükledim hack ledim mod uyguladım ve çok şükür hiç bi sorun lada karşılaşmadım şimdi androiddde işler symbian gire cooook karışık geliyor :-) ama her türlü root yapacam uçarı kaçarı yok benim şimdiki derdim boot açtım root yaptım sonrasında telefon güncelleme alırmı ota diyorlar sanırım :-) ben bazı sitelerde gördüm güncellemeyi gösterir ama yükleyemezsin diyorlardı mağlum telefonum htc one x plus. Ve yakında sense 5 ile birlikte güncelleme verecek tüm derdim o :-) uzuun oldu yazım ama iyi oldu

Mobilator

Emekli Yönetici
Root için cihazı unlock etmeniz gerekiyor. Unlock içinde htcdev aracılığı ile HTC'den izin almanız. İzin alınca işlemleri uygulayabilirsiniz ama HTC durumu KVK'ya bildirir. Bir kere çıkarınca Unlock işlemini geri alsanız bile cihaz açılmış sayılır. Dolayısıyla garantide sıkıntı çıkar. Dikkatli olun.

Şehriyar'a bir sorun siz. O tecrübeli bu konuda.

emreli01

Üye
    Konu Sahibi

Bak bunu ilk defa duydum bu htc nin derdi ne yahu diğer firmalar böyle birşey yapmazken neden htc kvk ya bildiriyor :confused: anlamış değilim :confused::confused:

Zaten boot kilidi açarsan tekrar geri kapatıp oluyor! Ve oto güncelleme yapabilirsiniz
Bide Xperialarda root yaparken telefonunuz ya root olur veya olmaz bu kadar basit. Telin kapanma veya bi sorun olmasi diye bişey yok

Invoke

Üye

Bootloader açıkken stock rom yükleidğinde yani orijinal. Brick olur diyorlar. Önce bootloaderı kapatır öyle yüklersin. Güncellemeni alırsın yani sıkıntı olmaz.
Android karışık değildir kolaydır sen şimdi yabancı olduğundan bir kaç aya yapıştırır geçersin

- - - Eklendi - - -

Bak bunu ilk defa duydum bu htc nin derdi ne yahu diğer firmalar böyle birşey yapmazken neden htc kvk ya bildiriyor :confused: anlamış değilim :confused::confused:

Tam izin olayı mı bilmiyorum ama biz bootloaderı açarken de sonynin sitesine girer: imeimizi filan yazar altta bir sürü madde vardı kabul edip devam ederdik. Bir şey olursa bizden değil yani diyorlar. Normaldir yani.

- - - Eklendi - - -

Root etmek için htcdev sitesine cihazınızın token id ini vermeniz isteniyor. Bunu yaparken de size garanti dışı kalacak kabul ediyor musunuz diye soruyor. Kabul ederseniz bootloader kilidini kırmanız için size bir dosya veriyor.

Root gerekli değildir, rootsuz cihaz kanatsız kuşa benzemez. Cihazınız eski bir cihaz olsa hani yavaş çalıştığı için gereksiz sistem uygulamalarını kaldırmak için gerekebilir. Ama cihazınız one x+.
Sistem uygulamaları yük yapmıyor sisteme. Stabil bir şekilde de çalışıyor.

Oyunlarda uygulamalarda da bir sorun olmaz.

Garantinin gitmesini göze alırsanız burdaki anlatımla bootloader kilidini kırabilirsiniz.
http://www.maxicep.com/android-modi...bootloader-islemi-detayli-anlatim-762955.html

emreli01

Üye
    Konu Sahibi

Yorum diye ben buna derim :-) yani garantiye bakmazlar bazı arkadaşlar yazılımsal sorunlara bakmazlar ama donanımsal sorunlara bakarlar demişlerdi mobilator kvk ya bildirilir dedi demekekki diğer arkadaşlar yanılıyormuş :rolleyes:

Samsung cihazınız varsa derdiniz yok.