Püf Noktası Root - Garanti ?

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Root - Garanti ?
Telefonu Rootlama işlemi yapıldıgı taktirde garanti kapsamından çıkıyormu ?

Garanti kapsamına girer ama yazılımsal sorunlarda bakarlar ( yazılımsal garanti nasıl oluyor sa )
Garanti kapsamına girer fakat donanımsal sorunlara bakarlar die sözler duyudum

Ve bazı android kullanıcılarının root suz cihaz kanatsız kuş gibidir die sözler duyunca rootlamak istiyorum ama benim elektironik yönden şansız biri oldgum için durup düşünme gereksinimi duyuyorum

Maxicep te root ile ilgili bi konu okudum orda anlatılan kolaylık benim tel için geçmiyor sanırım ( mavi yazılı yer )

==> ''Root'u Nasıl Yapabilirim ?
Root erişimi yapmak genelde kolay bir işlem ama tüm telefon modellerinde yapılan işlemler farklılık gösterebiliyor. Bazılarında küçük bir program yükleyip bir tuşa basmaktan ibaretken, bazılarında da recovery’ye girmek, bootloader’ı unlock etmek, bilgisayardan bağlanarak adb ve fastboot komutlarıyla bazı dosyalar yüklemek gibi karmaşık işlemleri içerebiliyor.

Root Yapmak İçin <TelefonModeliniz> root” şeklinde bir google aramasıyla birçok detaylı anlatıma ulaşabilirsiniz.''
<==

yukardaki anlatımda mavi yazılı olan yerdeki işlemler ömrümden ömür alır çok karışık geliyor basit yöntemi yokmu

TEL : HTC ONE X PLUS

Ve Diyelimki telefonu unRoot yaptık birde bir sayaç varmış garantide sorun çıkarmı acaba Telefona bak garanti servisi KVK

Zor gibi gorunse de gayet basit işlemler. Telefonunun toolkiti varsa bu işlemleri o hallediyor azcık İngilizce yeterli oluyor. Root garantiden cikarir fakat unroot yaparsan yani rootu kaldirirsan tekrar garantiye girer.Sayaç mevzusuda bildigin telefona kurulan yapılan işlemleri tutuyor sayaci sifirlayip unroot yaparsan rootladıgin anlasilmaz.O dedigin mavi islemlerden recovery rom felan yukledigimiz bolumun adı , bootloader telefon uzerinde islem yapmak icin actigimiz kilit flan falan.

AHKE

Üye
teli rootla brick oldu tel ama yinede unroot yaptım tel kolay kolay hard brick olmaz zaten

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
teli rootla brick oldu tel ama yinede unroot yaptım tel kolay kolay hard brick olmaz zaten

Cümlede kurduğunuz brick gibi kelimeler ve hard birick felan hiç anlamıyorum açıkçası :-)

arkadaşlar bir şey sorucam diyelim telefon Root lu un root yapıcam ama telefon açılmıyor bilgisayar görmüyor garantiye verdim ve yazılımsal sorun var dediler yeni yazılım yüklerken fark ettiler ve Root lu olduğu için garanti dışı dediler peki bu sorumluluğu kim üstlenir? s2 telefonunda başıma geldi açma kapama tuşu arızalı olduğu için orjinal rom yükleyemedim ve o şekilde garantiye yollasam her türlü anlarlardı Root lu olduğunu bende normal bir servise verdim 130 tl masraf çıktı gelincede hemen sattım zaten

NovaThor

Üye
adam daha root atmayı bilmiyo hard brick falan diyon abi brick telefonun açılmaz. Telefonun açıldıgında ismi neyse o ekranda kalır veya herhangi bir yerde kalır. Hard brick ise hiç açılmaz googleden arastırırsın brick nedir diye daha detaylı cıkar.

AHKE

Üye
novathor gerekli açıklamayı yaptı.root yap derim ben

emreli01

Üye
    Konu Sahibi

Şimdi hacı ben symbiandan geçtim android e o yüzden cook yabancı terimler var symbianda herşeyi yapıyordum yazılım yüklemeyi mod uygulamayı hack le meyi herşeyi ama buna öyle değil

Root yapma markaya bağlı değişer!
Boot kilidi samsungda yok diye biliyorum! Neye? çünkü samsung kodları biraz kapalı ondan
telin boot kilidini kaldırarak daha özgür yazılım yükleme imkanı sağlamış oluyoruz!!
Sony'da boot kilidi var ve isterseniz kaldırıp daha Özgür yazılım yükleme imkanı var
Örnek benim tel [Xperia Ray] rootlu ama boot kilidi kapalı. Şimdilik açma gereğini duymadım. Ama ben şu an costum rom olan Xperia T rom kullanıyorum. Eğer boot kilidi açarsam neler yapılar sen tahmin et!
Senin cihazı kullanmadım ve fazla bilgim yok!

emreli01

Üye
    Konu Sahibi

Htc dede durum x peria serisi gibi mi root işlemi ??

Hem root lu hemde boot kilidi kapalı nasıl oluyor ?

Benim bildiğim root lu olması için boot kilidi açık olması lazım diye biliyorum :confused:

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Birde root lu iken boot kilidinin kapalı olmasının ne anlamı var ki ?

Birde root lu iken boot kilidinin kapalı olmasının ne anlamı var ki ?

Xperialarda Boot kilidi kapalı olmasi demek? cihaza özel çekirdekleri yükleme imkanı yok demek vs...
Ama sadece root yaparak sistem erişimi ile ilgili herşeyi yapabilirsiniz!

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Xperialarda Boot kilidi kapalı olmasi demek? cihaza özel çekirdekleri yükleme imkanı yok demek vs...
Ama sadece root yaparak sistem erişimi ile ilgili herşeyi yapabilirsiniz!

Garanti konusunda ne diyorsunuz peki

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
SAMSUNG sorun çıkartmadı bana.

Mm garanti kapsamında bakıyorlar yani benim tel yurt dışından geldi burda ekranında küçük 8 mavi nokta vardı kvk ya verdim hem ana kartı hemde ekranı değişti böylelikle telefon türkiye telefonu oldu türkçe dili yoktu türkçe dil oldu ana kart değişti haliyle .. şimdi ben rom root işlerine bu telefonda kalksam başım agrirmi bu konuda yani imei konusunda

İmei kayıtlı tabi

S3'te sayaç var sıfırlayıp stock rom attım yolladım. İmei yedekle sorun olmaz. (htc için bilmiyorum)