Rom yüklemeden okuyun lütfen!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
    Konu Sahibi
Rom yüklemeden okuyun lütfen!
Rom yüklemeden önce yapmanız gerekenleri anlatacağım. Ama yapmanızda şart değil. Güvenliğiniz için yapın. ROM yüklenince cihaza garip bişeyler oluyor falan işte bunları önlemenin yolunu anlatacağım.

Gerekenler:
-Root Explorer
-Titanium Backup
-Cihazınızla birlikte verilen program

1-İmei'i yedekleme:
Şimdi farkındaysanız forumda ROM yükledim imei silindi ya da değişti diyenler var. Bunun olmaması için Root Explorer ile efs klasörünüzü yedekleyin. Eğer yüklediğiniz ROM bu klasörü kabul etmezse acilen eski ROM unuza geri dönün.

2-Uygulamaları Yedekleme:
Uygulamaları yedeklerken Titanium Backup adlı bir program kullanacağız. Bu uygulama root gerektirir. Uygulama giriyoruz ve uygulamaları yedekliyoruz. İki tavsiyem var. Taşımadan önce uygulamayı cihazınıza taşıyın ve yedeklerken toplu işlemler ile yedekleyin. Bu uygulama ayrıca verilerde yedekler. Neden yedekliyoruz yeni ROM unuz eski ROM unuzun ayarlarını kullandığı için sorunlar yaşanacaktır. Bu yüzden ful wipe yapılır ve yapınca herşey gider.

3-Rehberi Yedekleme:
Ful wipe yapınca rehberde gider. Bu yüzden rehberi de yedekleyeceğiz. Telefonunuzla birlikte gelen uygulamalar en uygunudur bence. Ben Samsung Kies le yedekledim diğerlerinde de böyle bişey olması gerek. Sonra da numaraları kaybetmemiş olacaksınız.

Not:
Burada ROM yedeklemeyi anlatmadım, verileri yedeklemeyi anlattım. Buna göre mesaj atarsanız sevinirim

Üst konu olması dileğiyle!

• Beğen
Tepkiler: johnny_bravo

klongs

klongs

Üye
gmail de rehberi yedekler

turker10

turker10

Üye
titanium da yedekliyo galiba rehberi dediğin herşeyi yapmıştım zaten hepsi bulunur ama en önemlisi efs yani imei yedekleme...sağol...

kaan.kosem

Üye
en güzel rom menager la yedekleme hiç birşeyle uğraşmıyosun telefonun çüktümü kurtarma modunda çalıştırıp backup menüsünden resorte ı tıklayıp dosyası seçiyosun sanki hiç bişlem yapmamış gibi telefonun yedeklediğin tarihteki gibi oluyo... :)

Phytion

Phytion

Üye
arkadaşlar orjinal telefon rom yüklerken sorun yaşadıgımdan tamirciye verdim şimdi sorunsuz çalışıyor lakin yeniden rom yüklemek istiyorum ama EFS klasörünüde saklamak istiyorum. telefonum galaxy mi 2.2.1 root yaptım roomexplorer yükledim ama EFS klasörü kesinlikle her klasörü inceledigim halde göremdim.. BİRYARDIM LÜTFEN!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt