[ROM] DarkyROM2 XXKG2 BASE ROM ve XWKF3 v1.0 BETA 2, Detaylı Yükleme Anlatımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ceronimo04

ceronimo04

Üye
    Konu Sahibi
[ROM] DarkyROM2 XXKG2 BASE ROM ve XWKF3 v1.0 BETA 2, Detaylı Yükleme Anlatımı


Samsung'un Galaxy S cihazı için yazılan en iyi ROM olarak görülen DarkyROM'un ikinci versiyonu Galaxy S II için yayınlandı! Henüz Beta olsa da piyasadaki birçok Custom ROM'dan daha stabil ve daha az pil tüketiyor.

UYARI: Custom ROM ve Kernel yükleme işlemi bazı riskler taşımaktadır. Cihazınızda oluşabilecek yazılımsal ya da donanımsal bozukluklardan sizlerin sorumlu olduğunu göz önünde bulundurarak yükleme işlemlerine başlayınız.

Ayrıca bu işlemleri yapmak için cihazınızın Rootlu olması gerekiyor. Bununla ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


Samsung Galaxy S II için yayınlanmış olan iki DarkyROM2 bulunmaktadır. Biri BASE ROM olarak aklandırılan, ODEXED ve DEODEXED versiyonları bulunan bu ROM; Custom ögeler içermemektedir. Yani orjinalinden farklı özelliklere sahip değildir. Bu yüzden adı BASE ROM'dur, bu ROM'dan; CRT televizyon kapanma efekti, Custom güç menüsü, farklı tema ve Boot animasyonları beklemeyin. Bu ROM'u neden yükleyeyim o zaman diye düşünüyorsanız faydalarını şöyle açıklayabilirim; resmi Firmware'den daha stabildir, DEODEXED versiyonunda RAM kullanımı daha azdır, pil ömürü neredeyse iki katına kadar çıkabilmektedir.

Yayınlanan bir diğer ROM ise v1.0 BETA 2 seviyesindedir. Bu ROM bildiğimiz Custom ROM'dur. Başlıca özellikleri şöyledir; Genişletilmiş Güç Menüsü (Yeniden Başlatma, Download ya da Recovery Modunda gibi seçenekler), Menülerde seçeneklerin sonuna gelindiğinde devam eden kaydırma yerine stok Android'deki gibi parlama özelliği, özel pil göstergesi, uyarılar barı ve Busybox uygulaması.

v1.0 BETA 2 olan ROM Android 2.3.3 versiyonlu XXKF3 Firmware'i üzerine yazılmıştır. BASE ROM ise 2.3.4 versiyonlu son yayınlanan XXKG2. Hangisi daha iyidir? diye soracak olursanız; Custom özellikler olsun istiyorsanız v1.0 BETA 2, daha hızlı, stabil olsun ve yayınlanan son Firmware'i kullanmak istiyorsanız da BASE ROM'u tercih etmelisiniz.

ODEXED ve DEODEXED BASE ROM'lar arasındaki farklar kısaca şöyle; DEODEXED versiyona yazılım paketleri yüklenebilir, RAM daha az kullanıldığından pil ömrü daha fazladır. ODEXED versiyon stoktan farksızdır, Kernel'i farklıdır. DEODEXED versiyondaki Browser'daki geliştirici tarafından Browser Lag olarak adlandırılan parmağınızı sayfayı büyütmek ya da herhangi birşey yapmak için hareket ettirip çekinceye kadar ekrandaki görüntünün değişmemesi sorunu yoktur. Bu sorun DEODEXED versiyonda düzeltilene kadar farklı bir tarayıcı kullanabilir ya da Browser Lag'ının giderildiği DEODEXED apk dosyasını indirip kurabilirsiniz.


İNDİRMELER











Yükleme işlemlerini yerine getirmek için cihazınızı bilgisayara tanıtmış olmalısınız. Samsung Galaxy S II için USB sürücülerini indirebilirsiniz. USB sürücülerini indirdikten sonra zip dosyasının içinden çıkan .exe uzantılı dosyayı kurun.

YÜKLEME ANLATIMI

1. Yukarıdan v1.0 BETA 2 ya da BASE ROM'dan birini ve SuperCore 1.1 Kernelini indirin.

2. Odin Multiloader programını indirin.

3. Cihazınızı kapatın, Ses KISMA + Güç + Home butonlarına basılı tutarak Download Modunda başlatın. Daha sonra USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.

4. Odin programını çalıştırın ve sol üst köşedeki kutunun altındaki satırın sarı renkli olduğundan emin olun.

5. Odin programının herhangi bir ayarıyla oynamadan PDA bölümüne indirdiğiniz SuperCore Kernelini ekleyip yükleyin. Cihazınız kendi kendine açılacaktır.

6. Cihazınız açıldıktan sonra USB kablo ile bilgisayara baklayın. İndirdiğiniz BASE ROM ya da Custom ROM'u sd kartınıza kopyalayın.

7. Bu konuda paylaşmış olduğumuz ROM'lar cihazınızdaki bilgilerin silinmesine sebep olmaz. Bilgilerinizi silmek yani Wipe yapmak için SD kartınızın içindeki Darky klasörünün içine Wipe adlı bir klasör oluşturun. Klasörün dizini şöyle olmalı; sdcard/Darky/wipe

7. Cihazınızı tekrar kapatın, Ses YÜKSELTME + Güç + Home butonlarına basılı tutarak cihazınızın Recovery Modunda açılmasını bekleyin. Hemen açılmayabilir, o yüzden 10-30 saniye kadar bekleyin.

8. Ses kontrol butonlarıyla seçenekler arasında ilerleyip, Güç butonuyla seçim yapacaksınız.

9. Recovery Menüsünden sırasıyla; install zip from sdcard ve choose zip from sdcard seçeneklerini seçin.

10. SD kartınıza kopyaladığınız ROM dosyasını bulup seçin. Yükleme 1-2 dakika sürebilir.

11. Daha sonra Recovery ana menüsüne gelmek için Home tuşuna basın.

12. Recovery menüsünün en üstündeki reboot system now seçeneğini seçip cihazınızın yeniden başlamasını bekleyin.

13. Eğer SD kartınıza Wipe klasörünü eklemediyseniz cihazınızdaki bilgiler silinmeden açılacaktır, eklediyseniz Gmail hesabınızı ekleyip, uygulamalarınızı geri yükleyerek normal kullanımınıza geri dönebilirsiniz.

NOT 1: v1.0 BETA 2 versiyonunun MODEM dosyası eski olduğundan güncellemek isteyebilirsiniz. Son versiyon yukarıdadır. Yükleme işlemi SuperCore ile aynıdır, sadece Odin üzerinde PHONE bölümüne konulmalıdır.

NOT 2: SuperCore Kernelinin sonraki versiyonlarını da aynı şekilde yükleyebilirsiniz.

NOT 3: Eğer ODEXED versiyonu yükledikten sonra orjinal ROM'a dönmek isterseniz yapmanız gereken tek şey yukarıda vermiş olduğumuz Stok kernel dosyasını SuperCore'u yüklediğiniz gibi yüklemektir.

NOT 4: Market problemi yaşayanlar ya da yeni Android Market konusundan apk dosyasını indirin. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı SD kartınızın içerisindeki Darky/uninstalled klasörüne kopyalayın. ROM ile birlikte gelen DarkROM2 Tools'u çalıştırın. Install sekmesine gelip indirdiğiniz Market dosyasını seçin. Market sorununuz bitecektir.

Konu Alıntıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt