Rizeliler (dinazor) buldu cok garip

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
Rizeliler (dinazor) buldu cok garip

Rizenin Pazar İlçesi Aktaş Köyü'nde yaşayan Cihan Yılmaz, yıktığı eski evinin temelinde yaptığı kazı sırasında, iki ayaklı bir hayvan ve yavrusuna ait fosil kalıntısı buldu. Yapılan ilk incelemede fosilin hangi hayvana ait olduğu anlaşılamadı.

Cihan Yılmaz, tarihi evini yıkıp yerine yeni ev yapmaya karar verdi. Evin temelinde kazı yapan Yılmaz, bir havan ve yavrusuna ait iki fosil kalıntısı buldu. İki ayaklı olduğunu belirttiği fosilin fotoğrafını çekerek ilgili bazı kurumlara yolladığını ancak ne tür bir hayvana ait olduğu yönünde bir sonuç alamadığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Eski evimizi yıkıp yerine yenisini yapmak istedik. Yaptığımız kazı sırasında böyle bir hayvan iskeleti ve onun yavrusu sandığımız diğer bir iskeletle karşılaştık. Bu iskeletin fotoğrafın çekip İstanbul'a bir müzeye yolladım. Oradaki kişiler bunun fotomontaj olduğunu, böyle bir şeyin olamayacağını söylediler ve bana inanmadılar. Köyde de göstermediğim kimse kalmadı. Herkes iki ayaklı böyle bir hayvan olmadığını söylüyor. Burada daha başka tarihi şeyler de çıkabilir. Onun için evi yapmadan gelip yetkililerin incelemesini istiyorum" diye konuştu.

Bu arada köyde fosili gören vatandaşların hayvanın dinazor olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

Yılmaz'ın fosil kalıntısını evinde sakladığı belirtildi.

Rize Kültür ve TURİZM İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Pazar ilçesinde bir köyde hayvan fosili bulunması haberi üzerine Müze Müdürlüğü görevlilerinin harekete geçtiğini söyledi.

Bölgede konuyla ilgili araştıma yapacaklarını kaydeden İsmail Hocaoğlu, fosilin ön incelemenin ardından bir üniversitenin ilgili bölümüne gönderileceğini belirterek, burada yapılacak değerlendirmenin ardından da durumun netleşeceğini ifade etti.

Hocaoğlu, gerekirse bölgede kazı çalışması yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Furkan1103

Furkan1103

Üye
Bende canlı dinozor gördüler sandım :ehe:ehe

Paylasım icin tesekkurler . Gercekten garip :evet:

enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
dinazoru görseler kacacak delik ararlar :D

enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
bu fosil kalıntılarını bulmak için nasıl ugraşıyorlar adamalardan kaçar mı hemen tespit ederler

dufy85

dufy85

Üye
bizim arkeologlar fotolara hemen fage çekmişler.

len insan bi gider bakar sorar soruşturur lan :D

enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
aynen wala :D

enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
İnanmadigı ıcin takmyorlar:-D

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
ya köpek fosili ise :kop::kop:

Kedi Yavrusu

Üye
ön dişlere bi bakın, dinozor olabilitesi yüksek.

NeO_Revolution

Üye
iskelet çok küçük dinazor olma ihtimali (dina) ZOR :hmmm:hmmm

pelın_

:ehe:ehe

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Bende buralarda aramaya başladım bu konudan sonra :)

enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
bence kopek fosılı degıl

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Yaz geldi meşgale olur :ehe

enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
dınazor eglencesi varsa gıdelım :ehe:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt