Haydar
Emekli Yönetici
Rezenenin Faydaları Nelerdir?
Rezenenin Faydaları
Rezenenin sindirim sistemi üzerinde spazm giderici etkisi vardır. Özellikle sindirim sisteminde düz kas tabakasını gevşetmesine bağlı olarak sindirime yardımcı olmakta, midedeki gerginlik ve ekşime gibi sorunların giderilmesini sağlayıcı etki göstermektedir.
Balgam söktürücüdür.Öksürük sorunlarında kullanılabilir.
İdrar söktürücü
Sindirime yardımcı olur Hazmı kolaylaştırır. Hafif kramplı mide ve bağırsak için rezene çayı çok faydalıdır.
Böbreklerin fonksiyonunu geliştirici
Anne sütünü çoğaltır.
Rezene bebeğin gaz çıkarması için kullanılır.
Rezenenin Almanya'da ilaç olarak kullanımı onaylanmıştır.
Sodyum ve potasyum bakımından zengin olduğu için vücut sıvılarının dengelenmesinde yararlıdır.
Sinirleri yatıştırır
İştah açıcıdır. Yemeklerden yarım saat önce tatlandırılmadan içilir.
Yapraklarından yapılan lapa yara için kullanılır.
Kötü nefes kokusu için tohumları çiğnenir.
Hazımsızlık ve balgamlı öksürüğe karşı kullanılabileceği bilinmektedir.
Rezene Çayı Nasıl demlenmeli
1 tatlı kaşığı hafifçe ezilmiş rezene tohumu 1 bardak kaynamış suyla haşlandıktan sonra 10 dakika demlenir süzüldükten sonra içilir. Rezene anason ile beraber de kullanılabilmekte Rezene anason çayı için her ikisinden eşit miktarda konularak aynı şekilde hazırlanır.
Uyarı: Hamilelik ve emzirme döneminde ve küçük çocuklarda rezene meyvesi çayı dışındaki rezene preparatları kullanılmamalıdır.
Rezenenin sindirim sistemi üzerinde spazm giderici etkisi vardır. Özellikle sindirim sisteminde düz kas tabakasını gevşetmesine bağlı olarak sindirime yardımcı olmakta, midedeki gerginlik ve ekşime gibi sorunların giderilmesini sağlayıcı etki göstermektedir.
Balgam söktürücüdür.Öksürük sorunlarında kullanılabilir.
İdrar söktürücü
Sindirime yardımcı olur Hazmı kolaylaştırır. Hafif kramplı mide ve bağırsak için rezene çayı çok faydalıdır.
Böbreklerin fonksiyonunu geliştirici
Anne sütünü çoğaltır.
Rezene bebeğin gaz çıkarması için kullanılır.
Rezenenin Almanya'da ilaç olarak kullanımı onaylanmıştır.
Sodyum ve potasyum bakımından zengin olduğu için vücut sıvılarının dengelenmesinde yararlıdır.
Sinirleri yatıştırır
İştah açıcıdır. Yemeklerden yarım saat önce tatlandırılmadan içilir.
Yapraklarından yapılan lapa yara için kullanılır.
Kötü nefes kokusu için tohumları çiğnenir.
Hazımsızlık ve balgamlı öksürüğe karşı kullanılabileceği bilinmektedir.
Rezene Çayı Nasıl demlenmeli
1 tatlı kaşığı hafifçe ezilmiş rezene tohumu 1 bardak kaynamış suyla haşlandıktan sonra 10 dakika demlenir süzüldükten sonra içilir. Rezene anason ile beraber de kullanılabilmekte Rezene anason çayı için her ikisinden eşit miktarda konularak aynı şekilde hazırlanır.
Uyarı: Hamilelik ve emzirme döneminde ve küçük çocuklarda rezene meyvesi çayı dışındaki rezene preparatları kullanılmamalıdır.