Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Resimdeki fan calısmıyor yardım
Sponsorlu Bağlantılar
asedme
Üye
Konu Sahibi
Resimdeki fan calısmıyor yardım
FİŞİ TAKILI AMA ÇALIŞMIYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ?=
Topal Sinek
Üye
fiş takılı ama sağlam mı ???
Salihyet
Üye
Fan'ın sistemi çok basittir, gözle görülür bir arıza yok ise anakartta ki slotta arıza olmuş olabilir.. Eğer hiç bir şey göremiyorsanız yeni bir fan takıp deneyin, olmazsa teknik servise gitmenizi öneririm..
asedme
Üye
Konu Sahibi
işlemci fanıyla cakıstıgı için kaptılmıs olabilirmi?
kralxxx
Üye
boşta bi slot varsa ona takarak dene bide istersen
OGUZHAN432
Üye
ya o kasa içi fanı boşwer bişey olmaz ben benimkini bilerek pimini çektim çünkü kasanın kapağı açık kullanıyorum böylece hem pc daha rahat oluyo ama bence ters de bağlanmış olabilir yada fanı temizlemeye çalışırken çok fazla zorladıysan felana da olabilir.Ben bi lkere temizlerken kırmıştım elimden düşürüp sonra gittim 5 tl verip yenisini aldım
Mr.Crunch
Üye
Hayır başka bir şey ile çakışmış olamaz.
Ya fan bozulmuştur (ki en büyük ihtimal bu) ya da o taktığın pinler bozulmuştur. İşlemci fanının takılı olduğu yer de buna benzer bir yer olmalı.
İkisinin yerini değiştir ve öyle dene kasa açıkken. Ancak işlemci fanının dönmediğini görürsen hemen bilgisayarı kapat.
İşlemci fanın dönmüyorsa pinler arızalıdır, kasa fanı dönmüyorsa fan motoru arızalanmıştır yenisini alıp takmak hem kolaydır hem ucuzdur.
Bu arada "kasa fanları" olarak andığımız egzos fanlar kasanın içindeki sıcak havayı ve uçuşan tozları kasa dışına atmaktadır. Evet doğru çalışmazsa bir şey olmayabilir (sıcak hava kasanın içinde birikip öyle dışarı çıktığı için kasa sıcaklığı artar işlemci falan yanar en fazla) ama çalışması büyük fayda sağlar.
Praetor
Emekli Yönetici
Teşekkürler Burak Bu bilgilere güvenebilirsiniz arkadaşlar, kefilim kendisine...
Evet doğru çalışmazsa bir şey olmayabilir (sıcak hava kasanın içinde birikip öyle dışarı çıktığı için kasa sıcaklığı artar işlemci falan yanar en fazla) ama çalışması büyük fayda sağlar.