Rendelenmiş Patates-Soğan-Kaşar Peyniri ve Yumurta Kombinasyonu :)

Sponsorlu Bağlantılar

Abdullah Yemişen

Abdullah Yemişen

Üye
    Konu Sahibi
Rendelenmiş Patates-Soğan-Kaşar Peyniri ve Yumurta Kombinasyonu :)
Arkadaşlar öğrenci evinde yokluk içerisinde meydana getirdiğim tadı damağımda kalan kendi yaptığım ismini bilmediğim aşımı sizlerle paylaşmak istiyorum :)

Öncelikle rendelenmiş dedim ama evde rende olmadığı için ve gece yarısı yaptığım için ( malum komşular uyuyor :) ) rende yerine kendim küçük küçük dilimledim :)

Öncelikle küçük parçalara ayırdığım patatesleri tava dibinde yarım parmak kalınlığında olan kızmış yağ üzerine bırakıyorum, patatesler biraz piştikten sonra küçük parçalara ayırmış olduğum soğanları da üzerine ekliyorum. :)



Patatesler ve soğanlar iyice piştikten sonra küçük parçalara ayırmış olduğum kaşarları üzerine ekliyorum ve tüpün altını kısıyorum :)







Kaşarlar da eridikten sonra yumurtaları üzerine kırıp 5 dakika karıştırıyorum ve sonuç :)



Rende aldığımda daha iyisini yapacağıma eminim, iyi forumlar :)
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve -Börteçine-


ismail

ismail

Üye
Arkadaşlar öğrenci evinde yokluk içerisinde meydana getirdiğim tadı damağımda kalan kendi yaptığım ismini bilmediğim aşımı sizlerle paylaşmak istiyorum :)

Öncelikle rendelenmiş dedim ama evde rende olmadığı için ve gece yarısı yaptığım için ( malum komşular uyuyor :) ) rende yerine kendim küçük küçük dilimledim :)

Öncelikle küçük parçalara ayırdığım patatesleri tava dibinde yarım parmak kalınlığında olan kızmış yağ üzerine bırakıyorum, patatesler biraz piştikten sonra küçük parçalara ayırmış olduğum soğanları da üzerine ekliyorum. :)



Patatesler ve soğanlar iyice piştikten sonra küçük parçalara ayırmış olduğum kaşarları üzerine ekliyorum ve tüpün altını kısıyorum :)







Kaşarlar da eridikten sonra yumurtaları üzerine kırıp 5 dakika karıştırıyorum ve sonuç :)



Rende aldığımda daha iyisini yapacağıma eminim, iyi forumlar :)
çok fazla aşırı yağlı +o(
 
Abdullah Yemişen

Abdullah Yemişen

Üye
    Konu Sahibi
çok fazla aşırı yağlı +o(

:D işte o yüzden yağı ben yarım parmak kalınlığında dedim ama ben nerdeyse 2 parmak kalınlığında koymuştum gerçekten de fazla yağlı olmuştu :) Diğer sefere yarım parmaga indiricez rende de olucak o zaman bakalım o sefer nasıl olacak :D
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Yumurtada katsaydın
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
Emrgncy

Emrgncy

Üye
yağı biraz az koy ve kaşarı yumurtadan sonra koy...
 
  • Beğen
Tepkiler: erhank98, -Börteçine- ve Abdullah Yemişen
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
çok güzel görünüyor :eller: bize yokmu :D
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Murat ekmeği uzatıver, şunun yağına bi ekmek banayım. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: MrTech, Abdullah Yemişen ve Emrgncy
nokia_belle

nokia_belle

Üye
Tencerede degil de,tavada yaparsaniz ve biraz su koyarsani o yag buhar olur. Zaten tencerede yaptiginizdan patatesler buharin etkisiyle kitir yerine haslanmis,pure kiva mi birsey olur. Bir digeri de yiyen kisiye ve pisiren kisiye pek yaklasmamak lazim soganin buram buram kokusu insan ustune sinince birde ustune ayni kisi yediyse vay haline,hamam yolu gorunmustur. Yemek pisirirken bol kokulu yemekleri yaparken bulundugunuz alanda davlumbaz yoksa o koku direk ustunuze yapisir. Ayni kombinasyonu havuclada deneseniz yine ona yakin sonuclar cikar
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine- ve Abdullah Yemişen
Abdullah Yemişen

Abdullah Yemişen

Üye
    Konu Sahibi
Tencerede degil de,tavada yaparsaniz ve biraz su koyarsani o yag buhar olur. Zaten tencerede yaptiginizdan patatesler buharin etkisiyle kitir yerine haslanmis,pure kiva mi birsey olur. Bir digeri de yiyen kisiye ve pisiren kisiye pek yaklasmamak lazim soganin buram buram kokusu insan ustune sinince birde ustune ayni kisi yediyse vay haline,hamam yolu gorunmustur. Yemek pisirirken bol kokulu yemekleri yaparken bulundugunuz alanda davlumbaz yoksa o koku direk ustunuze yapisir. Ayni kombinasyonu havuclada deneseniz yine ona yakin sonuclar cikar

@nokia_belle Mizah dolu yaklaşımınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
ismail

ismail

Üye
herkes bir tarif vermiş ben de vermezisem olmaz :) ilk olarak soğanları hafif kızartırım bir tavada :) onu bir kenara koyup yağı değiştirip patatesleri kızartırım olmasına biraz varken soğanları eklerim. Sonra olmaya yakınken kısık ateşte yumurtaları eklerim. En son kaşarı üzerine döküp yerim :) soğanları ilk olarak kızartma sebebim çiğ soğan midemi bulandırır :) 13 saattir yemek yemiyorken yazdım bunu ağzımın suyu aktı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah Yemişen, OttomaN TigeR ve Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Öğrenci evinde kaşarın ne işi var la, bizim evde yok :blink:Ek: ne fakiriz laaa =P
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah Yemişen, Emrgncy ve -Börteçine-
ismail

ismail

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Invoke

Benzer Konular



Üst Alt