'Rehin alınan' 8 asker tutuklandı !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
keremerson

keremerson

Üye
    Konu Sahibi
'Rehin alınan' 8 asker tutuklandı !!
'Rehin alınan' 8 asker tutuklandı

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinden terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı. Tutuklanma gerekçeleri şöyle:

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarılan 8 asker, " Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve İzinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçesiyle tutuklandı.
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarılan 8 asker, tutuklu yargılanacak.
Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan soruşturmadan sonra Van'a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarıldı. İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme'ye sevk edildi.
Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi'ne gönderildi.
Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi.

'Oğlumun neden tutuklandığını bilmiyorum'

Hakkari Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerden, Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, oğlunun tutuklanmasına üzüldüğünü belirtti.

Aslen Mardinli olan ve Mersin'in Çay Mahallesi'nde oturan Er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce oğlunun niye tutuklandığını bilmediğini söyledi. Oğlu ile dün akşam üzeri telefonla görüştüğünü belirten Fatma Yüce, "Bana tutuklandığını ve Van'da olduğunu söyledi. Oğlumun niye tutuklandığı konusunu ise bilmiyorum" dedi.
Oğlunun tutuklandığından haberi yok

Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırıda PKK tarafından kaçırılan 8 askerden biri olan Er Özhan Şabanoğlu'nun tutuklandığından babasının haberi yok.
Antakya'nın Güzelburç Beldesinde ikamet eden Bahattin Şabanoğlu, oğluyla en son bir gün önce telefonla görüştüğünü söyledi. Çocuğu ile ilgili sağlıklı bir bilgi alamadığını söyleyen baba Şabanoğlu, "Buradaki yetkililerimizle görüşüp yarın oğlumu görmek için Van'a gideceğim. Bu kararı kendi yanımdan aldım yoksa hiçbir askeri yetkili gel yarın oğlunu gör demedi. Beni oraya çağırmadılar ben kendi isteğimle gideceğim. 22 gündür psikolojimiz bozuldu. Tek gözlü evimizde çok kötü şartlarda yaşamımızı sürdürüyoruz. İşimizi gücümüzü bıraktık. Bütün günümüz bu sıkıntıyla geçip gidiyor" dedi.
Özhan Şabanoğlu'nun abisi Nebil Şabanoğlu ise kardeşinin tutuklandığını gazetecilerden öğrendi. Babasının kalp rahatsızlığı olduğu için gazetecilerden bu haberi babasına iletmemelerini isteyen Şabanoğlu "Biz de şimdilik tutuklandığını babama söylemeyeceğiz. Çünkü kardeşim kaçırıldığında birisi telefonda olumsuz bir bilgi verdiğinde babam kalp krizi geçirmişti. Ölümden dönen babamın bir kez daha kalp krizi geçirmesini istemiyoruz. Ona bu durumu nasıl anlatırız bilmiyorum" şeklinde konuştu.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
var bi bit yeniği ama hadi hayırlısı bakalım :allalla:

keremerson

keremerson

Üye
    Konu Sahibi
hayırı falan kalmadı bu işin

omayra

Üye
Askerlerin kendi kendilerine sınırı geçtiğini sanmıyorum. Mutlaka komutanları tarafından emir verildiği için geçmişlerdir sınırı ancak rehin alındıklarında ordunun askeri operasyon yapmak için tezkeresi bulunmadığı için ordu askerlerin üzerine kabahati atıyordur. Emir vermedim, onlar emre itaatsizlik etti hesabı.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
yaw ben devletin böyle bi saçma iş yaptığını anlamıyorum..........:@

Quattro

Quattro

Üye
Rehin alınan 8 askerinde pkk ile ilişkisi var açık açık söylenmesede olayların seyri bu yönde.Sınır geçtiği için filan değil bunlar bahane.Çatışmada bazılarının silahından kurşun çıkmadığı söyleniyor askerlerin çoğu dtp bağlantılı olayın aslı budur. Şuan kamuoyuna daha ayrıntılı bir açıklama yapılmadı bakalım ilerleyen günlerde neler olacak göreceğiz...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
yaw ben devletin böyle bi saçma iş yaptığını anlamıyorum..........:@

Devlet bizim gibi mi sanıyorsun? Devlet bizim gibi askeriyle övünç duyar ama her hareketini de araştırır, bizim gibi "bizim askerimiz böyle şey yapmaz" deyip de geçmez. Her şeyi araştırmak zorunda; kimsenin anlının çatında ne yaptığı yazmıyor!

sonbela

sonbela

Üye
aralarında zaten pkklı türk askeri de varmış askerimiz diyemiyorum onlara kusura bakmayın

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Rehin alınan 8 askerinde pkk ile ilişkisi var açık açık söylenmesede olayların seyri bu yönde.Sınır geçtiği için filan değil bunlar bahane.Çatışmada bazılarının silahından kurşun çıkmadığı söyleniyor askerlerin çoğu dtp bağlantılı olayın aslı budur. Şuan kamuoyuna daha ayrıntılı bir açıklama yapılmadı bakalım ilerleyen günlerde neler olacak göreceğiz...

Altına imzamı atarım. :oke:

turgay89

turgay89

Üye

walla hocam soylenilmesi gereken her seyi yazmısın helal olsun:oke:
devlet sacmalık falan degil yapılması gerekeni yapmıs..

odio

odio

Üye
inanamıyorum ya kayıp oldukları günler boyunca hergün dua ettim onlar için. eğer yazılanlar doğruysa ki durum onu gösteriyo haram zıkkım olsun

desparado_95

desparado_95

Üye
o Türk askeri die sölediğimiz askerlerin 7 tane si pkk gençlik kollarına üyeymiş burdan siz çıkartın ne oldugunu...... Askerlerin soruşturmada verdikleri ifadeler çok saçma elinde dürbün olan asker görmemiş halbuki oda onlardan birden karşımıza çıktılar diyor dier askerlerinde silahı tutukluk yapmışş verdikleri ifadeler böyle ....... Dahasıda var
8 silah bi anda nasıl tutukluk yapar acaba size soruyorum ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...