[Rehber][Android Programlama]Ses Çalmak

Sponsorlu Bağlantılar

djhiguramos

djhiguramos

Üye
    Konu Sahibi
[Rehber][Android Programlama]Ses Çalmak
MediaPlayer sınıfı mıdır nesnesi midir nedir bilmediğim zımbırtısını kullanarak nasıl ses çalarız onu anlatacağım.Android Studio üzerinden anlatacağım eclipse üzerine adt pluginiyle gelenler üzülebilirler.
PEŞİN NOT:BU İŞİN EĞİTİMİNİ ALMADIM SAĞDAN SOLDAN OKUDUKLARIMLA ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM BOLCA YALAN YANLIŞ BİLGİ İÇEREBİLİR.
1-)Android Studio Açılır.

2-)'Start a new Android Studio project' e basıyoruz.Ardından uygulama adını girip next e basıyoruz.

3-)MediaPlayer sınıfı api1 de eklendiği için gönlümüzce istediğimiz(aslında verimlilik açısından hangisi lazımsa) apiyi seçip next e basıyoruz.

4-)İşime en çok gelen activity i seçip(api 9 seçtiğim için diğerlerini seçemiyorum :D ) next e basıyorum

5-) MainActivity.class ile activity_main.xml yerine ben kendim isimlendirmek istedim ki öcü gibi gözükmesin diye.finish e basıyoruz bu sefer.

6-)Bilgisayarınızın hızına göre çalışma ortamı hazırlanır bende 7 8 saniye sürüyor ssd falan olsa muhtemelen çok daha hızlı olurdu.
aktiviteminlayoutu.xml e basıp aşağıdan desing a tıklıyoruz.

7-)Hemen soldan button u preview in içine sürüklüyoruz.

İsterseniz text kısmından butonu özelleştirebilirsiniz html e çok benzer ama çok daha kolaydır deneme yanılmayla hemen çözersiniz oldukça sezgiseldir.
8-)Şimdi java kısmına geçelim.
9-)Kodlamayı böylelikle bitiyoruz ama hali hazırda milyon tane bug bıraktık mesela sadece çalıyor neden durmuyor :D

10-)Sıra geldi sesi eklemeye öncelikle res klasörünün altına "raw" isimli bir dosya oluşturuyoruz.(sağ tıklarsanız res klasörüne yeni klasör oluşturmak için gerekli seçeneği görebilirsiniz.Ardından içine sesimiz.mp3 .wav gibi istediğimiz bir dosyayı atıyoruz sanırım .ogg da destekliyordu ancak tam veri yok elimde

Son hali bu olmalı

Ve çalıştırıyoruz.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız


Zorluk Seviyesi= Kolay
Yeni başlayan biri için yapım süresi =15 dk
Takıldığınız yerleri sorun elimden geldiğince yardım ederim.Beğene basmayı unutmayın her 1 beğeni 1 ego olarak bu genç kardeşinize dönüyor :D
 
Baydırman

Baydırman

Moderator
Hort
 


Üst Alt