Redsn0w ile iOS 6.1.3 tethered jailbreak nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Redsn0w ile iOS 6.1.3 tethered jailbreak nasıl yapılır?
Apple’ın geçtiğimiz günlerde içeriğinde hata düzeltmeleri, kilit ekranını by-pass eden güvenlik açığı ve en önemlisi evasi0n jailbreak açığının kapatıldığı iOS 6.1.3 sürümünü yayınlamıştı. Haliyle her zaman olduğu gibi ya zorunluluktan yahut hata ile iOS 6.1.3 güncellemesini yapanlar evasi0n untethered jailbreak‘i de kaybetmiş oldular.


iOS 6.1.3 sürümünden alt sürümlere düşme imkanı olmadığı için bu durum hayli can sıkıcı olsa da A4 cihaz sahipleri için en azından teselli ikramiyesi anlamında Redsn0w ile tethered’da olsa jailbreak imkanı bulunuyor. Bilindiği gibi, efsane iOS hacker’ı Geohot’un geliştirdiği ve A4 cihazlar için geçerli olan bootrom exploiti Limera1n sayesinde tethered jailbreak imkanı bu cihazlar için mevcut. Yazımın devamında Redsn0w’un son sürümü ile iOS 6.1.3 yüklü A4 cihazınızı nasıl jailbreak yapacağınızı görebilirsiniz.





Öncelikle tekrar vurgulamak gerekirse bu metod ile iOS 6.1.3 jailbreak imkanı şu an için sadece A4 işlemcli cihazlar için geçerlidir. Yeni nesil işlemciye sahip iPhone 5, iPhone 4S, iPad ve iPod touch 5. nesil cihazlar jailbreak yapılamaz.


Halen iOS 6.1.2 veya daha alt sürüm kullanıcılarının iOS 6.1.3′e geçmemeleri untethered jailbreak imkanını kaybetmemeleri açısından önemlidir, diyerek iOS 6.1.3 tethered jailbreak anlatımına geçelim.


Uyumluluk:


  • iPhone 4, iPod touch 4, iPhone 3GS

İhtiyaç Listesi:



  • Redsn0w 0.9.15 beta 3 [Windows / Mac] – (Win ve mac versiyonu olarak ekte verildi)
  • iPhone 4/3GS, iPod touch 4 cihaz
  • iOS 6.0 IPSW dosyası (6.1.3 değil)


Birinci Adım: Redsn0w’u çalıştırın ve “Extras” butonuna tıklayarak bilgisayarınızdaki indirilmiş olan iOS 6.0 IPSW dosyasını seçin.


İkinci Adım: Redssn0w ana ekranına geri dönün ve “Jailbreak” butonuna tıklayın. Ardından Cydia seçimini yapacağımız ekran gelene kadar bekleyin ve Cydia kutucuğunu işaretleyin.


Üçüncü Adım: Eğer öncesinde cihazınızı DFU moduna almamışsanız bu aşamadan sonra Redsn0w ile beraber cihazınızı DFU moduna alın.


Dördüncü Adım: Bu aşamadan sonra Redsn0w Limera1n exploit’ini cihaza yükleyecek ve ardından Cydia kurulumunu yapacak.


Daha önce de dediğimiz gibi bu metod tethered olduğundan cihazınız kapandığında elma logosunda takılı kalacak. Ta ki siz cihazınızı Redsn0w ile Just Boot yapana kadar… Jailbreak işleminden sonra cihazınızı Just Boot yaparak kullanabilirsiniz.


JustBoot işleminin nasıl yapılacağını bilmeyenler aşağıdaki videodan bu işlemin nasıl yapılacağını da görebilirler;


[video=youtube;jJobwxq93LQ]http://www.youtube.com/watch?v=jJobwxq93LQ&feature=share&list=UU6OaMMsElI R5rWd2sPp8oMg[/video]
 


Joker

Joker

Emekli Yönetici
Eline sağlık abi :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim kardeşim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Joker
KayraBey

KayraBey

Üye
Zamanı geldiğinde üst konu yapılacaktır.Konu için teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Joker ve x-scarface


Üst Alt