Jailbreak gerçekten tozlu raflara mı kaldırılıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Jailbreak gerçekten tozlu raflara mı kaldırılıyor?
iOS işletim sistemi kullanıcılarını farklı özellikle karşı karşıya bırakan ve ücretsiz olarak uygulama indirimine imkan tanıyan Jailbreak yöntemi, bazı nedenlerden ötürü tozlu raflara kaldırılıyor.



Kapalı kaynak kodlu yapısına rağmen Jailbreak edilen iOS işletim sistemi, uzun bir süredir kırılamıyordu. Bu işletim sisteminin ne zaman yeniden Jailbreak edilebileceği merak edilirken, bu haberi bekleyenlere yeni bir kötü haber daha geldi.



iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarına ücretsiz olarak uygulama, tema, oyun ve diğer uygulamaları indirmenize imkan tanıyan App Store alternatifi ve Cydia'nın reposu ModMy bugün itibariyle kapatıldı. Geçtiğimiz hafta alınan kararla birlikte ZodTTD/MacCiti reposu da kapatılırken, alınan bu iki karara baktığımızda Apple'ın bu sefer oldukça önemli bir iş gerçekleştirdiğini görmekteyiz.



Jailbreak topluluğunun geliştircileri olanlara aktiviteleri sürdürmeleri için Cydia kaynağı olan BigBosss reposunu kullanması önerilirken, iPhone ile iPod touch modelleri için Jailbreak uygulaması ilk olarak 2007 yılında yayınlanmaya başlanılmıştı. Ancak iOS platformunun standart hale gelmesi kişileri artık Jaibreak yönteminden uzaklaştırırken, kısa mesajlar için hızlı yanıt, ekran resmi ile videosu çekme ile birçok benzeri özellikler iOS'a Jailbreak ile kazandırılmıştı.



Ayrıca Jailbreak'in cazibesini kaybetmesindeki önemli bir neden ise geliştiricilerin Apple'a yazılım açığını bildirmesi halinde, daha yüksek meblağların ödenmesi olarak gösteriliyor. Bu nedenle Jailbreakgelişticileri bu açıkları Apple'a bildirerek başları ağrımadan daha önemli gelir kapıları elde etmeyi başarırken, bakalım Jailbreak dünyasının sessizliği ne kadar daha devam edecek.
Jailbreak gerçekten tozlu raflara mı kaldırılıyor?
 


Üst Alt