jackalmami
Üye
konuyu dağıtma
- - - Eklendi - - -
kaç kere söylemek zorundayım
zorunda mı hissediyorsun kendini

konuyu dağıtma
- - - Eklendi - - -

ciddi değilseniz konuyu kapatalım
konuyu dağıtma
- - - Eklendi - - -
hahaha sesli güldüm ayrıca tercihlerin konusunda saygılıyım da hepimizi keklemeyi denemesen iyi olur
Adam mason beyler dini mason onun anlasanıza![]()

Öhmm tamam. En son bir soru sormuştum ama.
gözümden kaçmış olabilir, soru neydi

Yahudilik demiştim. Tam değil demiştiniz. Ben de açıklamanızı istemiştim.
Ateistler mason olamıyor eger soylu yada ailesinde mason yani referansı yoksa

Masonluk tüm inançlarca kabul edilebilecek bir davranış ve yaşam tarzını aşılamaya çalışır, ancak bunu yaparken dogma ve teoloji alanlarına müdahale etmekten özenle kaçınır. Fakat Mason olabilmek için kişinin Allah’a inanması şarttır. Masonluk, insanların dini inançlarına, kanaat ve fikirlerine saygı gösterip hiç karışmadığı gibi çatısı altında hiçbir surette dini tartışma yapılmasına da müsaade etmez. Masonluğun bazı ülkelerde dine karşı bir kurum gibi gösterilmeye çalışılmasına yol açan nedenleri o ülkelerin sosyal, ekonomik ve tarihsel çerçevesi içinde incelemek ve değerlendirmek gerekir.
furkan yapma gözünü seveyim ya bu muhabbet çok sündü diyafram gevşedi gülemiyorum
- - - Eklendi - - -
la varya![]()

Masonluk tüm inançlarca kabul edilebilecek bir davranış ve yaşam tarzını aşılamaya çalışır, ancak bunu yaparken dogma ve teoloji alanlarına müdahale etmekten özenle kaçınır. Fakat Mason olabilmek için kişinin Allah’a inanması şarttır. Masonluk, insanların dini inançlarına, kanaat ve fikirlerine saygı gösterip hiç karışmadığı gibi çatısı altında hiçbir surette dini tartışma yapılmasına da müsaade etmez. Masonluğun bazı ülkelerde dine karşı bir kurum gibi gösterilmeye çalışılmasına yol açan nedenleri o ülkelerin sosyal, ekonomik ve tarihsel çerçevesi içinde incelemek ve değerlendirmek gerekir.

Furkan yapma bak arıycam simdi loca üstadınızı
İfşa etti kendini diycem![]()
O Zaman niye sizin dininiz diyorsun
- - - Eklendi - - -
Ben şu an tutuyorum kendimi![]()
Furkan yapma bak arıycam simdi loca üstadınızı
İfşa etti kendini diycem![]()

inanmaz
- - - Eklendi - - -
müslüman değil misin ??
ben masonların allah a inanmadığını biliyordum... Demek ki o kadar yıl boşuna okumuş boşuna araştır mışım![]()
ben bi araştriim