Ramazan Davulçuları Bir İşe Yaramıyor

Sponsorlu Bağlantılar

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Dün sahurda ekmek almaya çıkmıştım davulcuyla karşılaştım.Adamı görmeniz lazım.Sanki düğünde halay çekiyor.Havada 360 derece dönerek davul çalıyor yahu:ehe:ehe

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
pencereleri ses geçirmesin diye en kalitelisini taktırıyoruz sonra davulcuyu duyamıyoruz :ehe tabiki şehirler büyüyüp geliştikçe olur böyle şeyler :)

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
ben 10 senedir para fln vermedim sadece bayramda gece bahşiş ne die vereyimki zatn amacı geleneği yürütmek bence

rrtt1995

rrtt1995

Üye
ya ben ankarada oturuyom geçen akşam saat 1-2 gibi yattım adam sessiz sedasız bizim binanın önüne geldi bizde giriş ktında oturuyoruz bende tam binanın kapısına yakın odamda yatıyodum adam ama nasıl vuruyo davula lan dedim noluyo 4 teki sahura adamları 1,30-2,00da uyandırıyo :) varmı böle bişi xD

turtle55

Üye
kur telefonu telefon uyandırsın çağ tekno artık davul zurna hikaye

tlgcn38

tlgcn38

Üye
geleğene saygı . adam gece 3te geçiyo buradan saat4buçuktaki sahur için ve 4ekadar da uzaktanda olsa duyuyorum sesini ama 3te kapının önünde gümbür gümbür.. problem bizim uykumuzun ağırlığıı

--------------- Ekleme ---------------

ben 10 senedir para fln vermedim sadece bayramda gece bahşiş ne die vereyimki zatn amacı geleneği yürütmek bence

gece sen uyurken o uyanıp seni uyandırıyo sen uyurken o geleneği yaşatıyo millet susamıyım diye evden çıkmıyo adam yemek yemeyip dolaşıyo mahalle mahalle..sonuna kadar para onun hakkı ama isteyen verir istemeyen vermez.

dıck

dıck

Üye
tlgcn 38 vallaha sizin mahallenizden geçen adam öyledir ama bizimkinde ruh falan yok :D 2 tane 19,20 yaşında çocuk hep aynı ritmi çalıyolar koşa koşa mahalleden çıkıyolar:d:

OdysseiaTF

Üye
Davula tokmağı vurmakla ramazan davulcusu olunmuyor en azından bi mani söylese daha güzel uyanılır sahura :)

bratislav

bratislav

Üye
Valla o dediğin eskilerde kaldı.Bizim memlekette babam anlatır o da işte ben yaşlarında ki zamanı anlatıyor.Davul zurnayla meşhur çorum ağarlaması vardır onu çalarlarmış duyan picamayla çıkp halaya dururmuş.Şimdi bakıyorum pencereden eleman kartalın bağajda ayaklarını salıyo aşağıya tokmaklıyo davulu bi de bakıyosun ortada yok:)ne çabuk geçti yav diyosun,maharet otomobilde halbuki

jame_cast

Üye
Ramazan Davulçuları Bir İşe Yaramıyor

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
bıze bır gun bıle gelmedı görürsem sıkcam topuklarına davulunu kafasına gecırcem

arslansem

arslansem

Üye
Son gün 2 pitbull salacam geldiklerinde bayram sabahı da bahşişler benim :eller:

devoltmania

Üye
O değilde adamlar sahura kalkmayacak insanı bile uyandırırlar o gürültüyle :D

Mert

Mert

Üye
Davulcuyu duymak isteyen duyuyo. İstemyen fosur fosur uyuyo :D

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

floymen

Üye
boş çalıyorlar hiç birinden bi olmaz!!!

Elven_star

Üye
Vallahi bizim davulcumuz bin yaşasın..İçine Lars Ulrich kaçmış..Bir insan gecenin 2 sinde daha sahura 2 saat varken apartmanın içine girip drum solo atar mı ya ? Bizimkisi atıyo :kop:

konyarapp

Üye
benim açımdan uyandırıp uyandıramadıkLarı sorun değiL .. o küLtürümüzü devam ettirsinLer yeter :)

Sana katılıyorum aynen öyle kardeşim.zaten 1 ay süren bir gelenek...1 haftada 10 tl yi neye vermiyoruz ki ?ayda 40 tlyi kültür için veririm.

saat1254

saat1254

Üye
evet hiç bir zaman davulçular biizi uyandırmaz üstüne üstlük birde geç gelirler birde para alırlar neden para veriyoruzki
he walla hacı nie para verioz horoza darı versen gece uyandırmak için kendisi uyumaz:D:D

Burak

Üye
o bir kültür.geç gelmesi erken gelmesi önemli deil.
uyandırıp uyandırmamasıda önemli deil.
önemli olan kültür devam etsin.

sinan-19

sinan-19

Üye
valla bizim burda öle değil davulcular işe yarıyo hem gelenek de parasını da hakediyolar yani gecenin o saatinde çık dışarı sokak sokak gezip davul çal

Üst Alt