ramazan ayında camide akşam namazı kılınıyomu?

Sponsorlu Bağlantılar

ozakin70

ozakin70

Üye
Bizim burda (Karaman) her camide hurma+su ile oruç açilip namaza durulur

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Dede

fk555897

fk555897

Üye
Önce iftar açılıyor. Sonra da cemaatle namaz kılınıyor.

maxiceppro

maxiceppro

Üye
camiye gitmediğin belli oluyor ;)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Değerli kardeşlerim.
Her cami olmasa da çoğu camide uygulanan uygulama önce oruç açılır yemek yenir, ardından namaz kılınız bu 30dk sonra da olur 45dk sonrada olur, camiden camiye değişir.
Kendim 30 dk sonra kıldırmaktayım.
Hiçbir din görevlisi veya ezanı okuyan ezan okunmadan orucunu açamaz, hem vakit girmemiş oluyor, hemde ramazan da eanlar saniyelerle ölçülür, akşamı veya sabah ezanında 10 saniye oynama olur, onda da bişey yiyilmez içilmez zaten.

Ezandan sonra orucu açıp yemeği yemeden namaz kılınması doğru değildir, insanın aklı yemekte olacağı ve namza kendini veremeyeceğinden mekruhtur.
İyi ramazanlar hayırlı sahurlar. :oke:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Allah razı olsun hocam

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Kılınıyor
Bence müezzin önce orucu açıyor :ehe (vakit girince yani)
çünkü televizyonlarda felan ezan okunuyor 1-2 dakika sonra ezan camiden okunuyor :ehe

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Kılınıyor
Bence müezzin önce orucu açıyor :ehe (vakit girince yani)
çünkü televizyonlarda felan ezan okunuyor 1-2 dakika sonra ezan camiden okunuyor :ehe

Kesinlikle böyle birşey mümkün değildir, Merkez ile ilçeler arasındaki farktır o, televizyonlar merkezin vaktini esas almaktadır.
Bulunduğunuz ilçenin ezan vaktini tam olarak bakmak için Diyanetin sayfasını kontrol ediniz
İlinizi ve ilçenizi seçerseniz sizin vaktiniz tam olarak çıkacaktır, ezanlarda bu takvime göre okunmaktadır.
Bazı hocalar vakit girse bile beklerler başka yerden okunsun diye, nadirdir tabi.
Bazı işyerlerinin hazırladığı imsakiyeler Diyanetin değil normal takvimlere göre yazıldığı için ilçeler arasında 6 dakkaya kadar oynama olabilmektedir.
Sizin ilçenin tam vaktini buradan bakınız, tam vaktinde okunduğunu göreceksiniz.
Selametle.

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
yani hocam şunu demek istedim bir hurma ya da bir su olsun o şekilde açıyorlar bence
yinede en iyisini hocam bilir vesselam

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
yani hocam şunu demek istedim bir hurma ya da bir su olsun o şekilde açıyorlar bence
yinede en iyisini hocam bilir vesselam

Orucu açmak için vakit girse de ezanla beraber orucu açmak daha doğrudur. Bütün din görevlileri bunu bilir.
Nadirde olsa bazı kişiler ezandan önce su ile veya hurma ile açabilir, ben duymadım hiç. Onuda sanırım sesleri düzelsin ezanı daha iyi okusun diye yapabilirler. BOğaz kuruduğu için ezan rahat bir şekilde okumakta zorlanılıyor.

Ama dediğim gibi doğru bir hareker olmadığı gibi yapanı da duymadım hiç.

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
var hocam var demekki sesleri düzelsin diye içiyorlar ;)

asigsasi

asigsasi

Üye
Kabe de bile önce ezan okunuyor ve ezan ile birlikte iftar yapılıyor :)

Üst Alt