Tuba.Erva
Üye
bende bır soru sorayım..bi arkadasım adak yaptı 250 ytl kadar bırınden kurtulmak ıcın kurtulayımda atak vercem dedı..ama herangıbıseye demedı sımdı okadar yuklu parayı yardım kurulusuna versem olurmu adagım dıyor..ben olur dıye dedım ama yınede emın olmak istedimm
--------------- Ekleme ---------------
cevap verecek yokmu
Evet daha iyi olur. Bende yardımcı olmak isterdim ama seviyem bu tür soruları yanıtlayacak kadar yüksek değil.saol sizede hayırlı kandiller
sadece arkadasım yanı kardesım sayılır erkek ,bir kızdan kurtulmak ıcın adak etmıstı cunku cok belalıydı onun ıcın dedı..fetvacok anlamadım ama öyle söylerım bılen bır hocaya sorar
evet üst konu olmalıSaolasın dostum bu konu ramazan ayı boyunca üst konu olmalı bnce spr
peki enfal suresi 63.ayet kalpleri birleştirmek için diyor?sevdiğim için okuyabilir miyim acaba ?ayrıyız(
--------------- Ekleme ---------------
enfal suresi 63.ayet kalpleri birleştirmek için midir? sevdiğimden ayrıyım dua edebilir miyim?
ramazan ayında oruç tutmadığımız zaman mastürbasyon yapmak günahmı nasıl karşılıycaz ihyiyacımızı?
Öncelikle belirtmek isterim ki fetva niteliği taşıyan bi soru bu. Net bi cevap veremeyeceğim, ama şunu belirteyim, bu tür olaylar kismen meydana gelebiliyor, öte yandan rüya ile amel olmaz ilkesine bakarak tan, o kişiye gidersem çocuğum kesin olacak diye de bişe söz konusu değil. Size tavsiyem tanıdık bilindik iyi bir hocaya başvurmanız. Resmi alanlardan yardım talep etseniz üfürükcü olaylarına benzediği için pek tatmin edici cevap alamayabilirsınız. Ama illa bi hoca tavsiye etmemi isterseniz Dİgital çanak yayınında ÇayTv televizyonun da sabah 03:00 ile 05:00 arası Necati hoca sorulara cevap vermek de, ramazan boyunca hergün var, 99 yaşında olan hocamız bu durumda size yardımcı olacak en iyi kaynaklardan birisidir. Hakkınızda hayırlı olması dileğiyle.benim size bi sorum olacak eger bu soruyo tatmin edicei bi cevap verirseniz cok sevinicem
1yillik evliyken esimin sima yen tanidigi biri yanimiza gelip ben bi rüya gördüm rüyama kecici baba geldi ve bizim icin cocuk sahbi olmak istiyorlarsa bana gelsinler demis biz kulak ardi ettik yni evliydik gitmedik 6ay sonra bidaha geldi arkadasi niye gitmedinizbeni rahat birakmiyo hep rüyamda ne olur bi gidin dedi neyse ben simdi 4 yillik evliyim cocugum olmadi doktora gittim esiminde benim bi saglik probelemi yok hattA güzel cikti testlerimiz ama olmuyor sizce gerceken o zat a gittikten sonrami cocugum olur bi yardimci ol gidiyimmi tatmin edici olsun cevabiniz eger gitmeden cocugum olursa bebek icin kesecegim kurbanda o zat inda adini vereyimmi
sabirsizlikla bekliyorum simdiden tsk
tesekür ederim ii bi tabi hocasina sormustum oda hemen hemen sizinle ayni seyleri dedi bende sizin gibi düsünüyorum ama beni düsündüren seyler vardi simdi yapacagim sey ise oraya gitmek kabir ziyareti yapmak dua etmek geri kalan hersey rabbimin elinde o isterse olur herseyi rabbimden isterim süpesiz ki tek ilah odur yani oraya gitmekte sakincali bi is yapmis olmam dimi en azindan peygamberimiz (s.a.v.) kabir ziyaretini sünnet kilmis ben allah rizasi icin giderim duami ederim size cok tesekkür ederim allah razi olsun sizden hayirli ramazanlar hayirli ramanzanlar ...
Evet bozulur. Uyguda iken rüyalanma da bi sorumluluk yok, abdestini alarak orucuna devam edebilirsin, ama bilerek bunu yapman orucu bozmana sebeb olmuştur. Bir gün oruç tutman lazım. Ayrıca tövbe etmen lazım, çünkü bilerek oruç bozmak büyük günahtır.şimdi sabah kalktık cenabetiz el ile tekrar cünüp olsak oruc bozulur mu? ama gusül abdest de aldık orucumuz olur mu?
Öncelikle belirteyim ki oruç demek sadece aç kalmak değildir, bütün ağzaların ile tutulan bir ibadettir "Öyle kimseler var ki! Onlara tuttuğu oruçtan, açlıktan başka bişey kalmaz".sayın hocam size bir sorum olacak ben oruç iken internette geziniyordum aklım gitti ve açık saçık sayfalara baktım. bakarken cinsel organımla temasda bulunmadım ama birden menim geldi şimdi orucum bozulmuş olur mu
orucu bozduğunu ve keffaret gerektirdiğini bilmediğim bir konuda günah işlemişsem keffaret gerektirir mi yok sa sadece kaza yeterli mi sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?