RAM imi upgrade etmek istyrum. Ustalar bi bakarmısınız

Sponsorlu Bağlantılar

Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
RAM imi upgrade etmek istyrum. Ustalar bi bakarmısınız
arkadaşlar dell inspiron laptopuma ram almak istyrum. şu anda bilg. 2*256 ram war.yeni almak istediğim ram in saat hızı 667 mhz bende olanıki ise bundan daha düşük 2 farklı frekansı bi arada kullanırsam sorun olurmu acaba?

GRi

Üye
Çalışmaz.

Öncelikle bilgisayarın desteklemeli.

Destekliyorsada iki ram'da aynı frekansta olmalı

Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarım 667 frekansı destekliyr eski ramimim saat frekansı farklı olmazmı yani ama bil desteklyr 2 frekansı da?

System X

System X

Üye
sorun yaratabilir.tavsiye etmem

Nazy

Nazy

Üye
Yüksek Frekans Ta Olan Bir RAM ile Düşük Frekansda olan RAM i Bir Arada Çalıştırırsanız
Sistem Düşük Frekanslı RAM in Hızıyla Çalışır. Ama Çalışır Yani
Bir Zincir En Zayıf Halkası Kadar Sağlamdır. Lafı Bu Konuya Ne Güzel Uyuyor

Quattro

Quattro

Üye
Yüksek Frekans Ta Olan Bir RAM ile Düşük Frekansda olan RAM i Bir Arada Çalıştırırsanız
Sistem Düşük Frekanslı RAM in Hızıyla Çalışır. Ama Çalışır Yani
Bir Zincir En Zayıf Halkası Kadar Sağlamdır. Lafı Bu Konuya Ne Güzel Uyuyor

Desktop için haklısın ama laptop için araştırmasında fayda var bence. Laptop için tamamen çalışır yada çalışmaz demek yanlış olur çünkü şimdiye kadar ben böyle birşey duymadım ve görmedim farklı frekansta ram çalıştırmak isteyen.Desktop için evet düşük frekansta olan çalışır ama onda bile ufak bir ihtimalde olsa uyumsuzluk sorunu yaşanabiliyor.

Ozan

Ozan

Admin
arkadaşlar dell inspiron laptopuma ram almak istyrum. şu anda bilg. 2*256 ram war.yeni almak istediğim ram in saat hızı 667 mhz bende olanıki ise bundan daha düşük 2 farklı frekansı bi arada kullanırsam sorun olurmu acaba?
Selam
anladıgım kadarı ile 2x256 mb 533 Mhz ram var.

Sana önerecegim 1gb kingston ddr2 667 Mhz sodimm (notebook) ram alman ve mevcut ram leri kullanmaman. 1GB ile 1.2gb olması arasındaki fark, riske girmene degmeyecektir. Yani elindeki ram leri çıkar gitsin biryere de satılmaz satılsa da 5 ytl falan eder sanırım :)

Çünkü kingston ddr2 667 mhz notebook ram şu sıralar 24$+ kdv yani normal masaüstü pc ram iyle aynı veya ucuz bile. :oke: Yada maddi konuda sıkıntı yaratmayacaksa, 2x1gb ddr2 667 ram takabilirsin

Dikkat edilecek nokta, notebook larda 2 ram slotu vardır.

Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
Selam
anladıgım kadarı ile 2x256 mb 533 Mhz ram var.

Sana önerecegim 1gb kingston ddr2 667 Mhz sodimm (notebook) ram alman ve mevcut ram leri kullanmaman. 1GB ile 1.2gb olması arasındaki fark, riske girmene degmeyecektir. Yani elindeki ram leri çıkar gitsin biryere de satılmaz satılsa da 5 ytl falan eder sanırım :)

Çünkü kingston ddr2 667 mhz notebook ram şu sıralar 24$+ kdv yani normal masaüstü pc ram iyle aynı veya ucuz bile. :oke: Yada maddi konuda sıkıntı yaratmayacaksa, 2x1gb ddr2 667 ram takabilirsin

Dikkat edilecek nokta, notebook larda 2 ram slotu vardır.

çok teşekkür ederim negative ilgilendiğin için

Oğuz Özseyrek

Oğuz Özseyrek

Üye
RAM Upgrade Yapma Şansımız Varmı ?

Oğuz Özseyrek

Oğuz Özseyrek

Üye
elbette war. bu aralar ram fiyatlarıçok osüştü tamda zamanı ben uğgrade edeceğim yakında 2 GB ram alacağım

Şuanda Bende 2 GB Kingston RAM Var Nasıl Upgrade Edebilirim ?
Daha Dün Aldım...

Altun.

Altun.

Üye
    Konu Sahibi
ram ini upgrade etmek demek elindeki ramlaeri werip daha yuksek kağasiteli olanları almak demek ama sen 2 gb rami ne iş için kullanıyrsun merak ttim walla zira 2 gb ram çok çok iyi şu anda

mati94

Üye
arkadaslar eğer elinizde 667 mhz ram varsa mutlaka diğeride oyle olması lazım 800 , 533 vb şekilde ram olursa çakışma olur.Mutlaka aynı olmak zorunda .Bu sadece 667 mhz lik ram lerd geçerli 800 mhz ile 533 beraber çaılşabilir.

--------------- Ekleme ---------------

arkadaslar eğer elinizde 667 mhz ram varsa mutlaka diğeride oyle olması lazım 800 , 533 vb şekilde ram olursa çakışma olur.Mutlaka aynı olmak zorunda .Bu sadece 667 mhz lik ram lerd geçerli 800 mhz ile 533 beraber çaılşabilir.bunun yanı sıra 1033 gibi de kullanılabilir.

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
çalışmaz diye bişey yok fakat mavi ekran hataları çok fazla olur.Bir de pc otomatik hızı düşüğünkine getiri.Ben ram alıyorum ordan biliyorum.Şu an bende kingston1+1 var ikiside aynı marka ve model hiçbi sorun yok.Ama senden sorun çıkartması da çok küçük bi oran.Valla deneme yanlma yolula dene işte.OLursa olur olmazsa olmaz.Tabi seninki laptop benimki möasaüstü olduğu için rahatça söküp takıyom.Ama seninki zor tani:-)

Üst Alt