arkadaşlar series60 da en yüksek ram n-gageindir
hepsine baktım
6630 dan daha yüksek n-gageninki
dostum soru dikkatini çektiyse; kimse ramin düşüp düşmeyeceğini sormuyor. yani mevzu bu değil. kapişşş?![]()
be:
ram olayı yani en yüksek ramli nokia 6630'dur. tşkler.
Bu forumlara ilk defa mesaj yazıyorum. Sizin 256MB veya 512MB dediğiniz ram değil, hafıza kartıdır. Yani bilgisayardaki Hard Disk'e denk düşer. Ram ise uygulamaların geçici olarak kullandıkları takas alanıdır. 6630'da bu alan 10MB kadardır. Mesela 6600'da 6MB ram vardı. Bu ram telefonun hızını belirlemez, sadece birlikte çalışabilecek uygulama sayısını belirler. Telefon hızı tamamen işlemci hızıyla alakalıdır. Bi süre sonra hafıza problemi yaşamanın sebebi, symbian işletim sisteminin kapanan programların ardından hafızayı tamamen boşaltmamasıdır. Aynı bilgisayar gibi yani, bi restart yapınca herşey düzelir.
butcher arkadaşım sen 9mblık ram diyosun ama yok öle bişey..teknik bilgileri araştırırsan 6630'un raminin n-gage'e koyup geçirdiğini göreceksin..lütfen F-Explorer'da gördğmz rakamları kullanmayalım..
) çok sinirlendim yani bu kadar yavaş olurmu 3210mu alsam fln dedm..
neyse işte taktım kartı telefonun kasasını bigüzel yaktım karşısına geçip kaavemi içtm