Yardım Ram çalısıyo ama bilgisayar görmüyo

Sponsorlu Bağlantılar

UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
Ram çalısıyo ama bilgisayar görmüyo
Evett yeni bi sorunla daha karşınızdayım :D

Bilgisyar ddr2 800-667 mhz ram destekliyor 1gb ddr2 667 mhz ram taktım
Ne ses var ne görüntü normalde ram gormsse ses gelir ama gelmiyo sadece kasa ve mause ışığı yanıyo

Bios sıfırladım irdaki jumperlqri sokup yerini değitirip denedim
2 slot var ikiside turuncu çalısiyo ikinsidede denedim

Nafile çalismiyo :D
Ama ram çalisiyo baska bilgisayardan söktüm çünkü
Pcde çalısiyo bundan onceki ramde sorun yoktu

Baska ne var alternatif :D ???

yusuf1998x

Üye
oturmamış olabilir . veya tek tek dene pc ikisini ayrı ayrı kabul ediyorsa sorun yoktur

UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
oturmamış olabilir . veya tek tek dene pc ikisini ayrı ayrı kabul ediyorsa sorun yoktur
Yok o rami gormuyo yani goruyo calismiyo yani calisiyo ama bisey var anlayamadim :D
bende cikardim duruyo

yusuf1998x

Üye
bendede 4 tane 1gblik ddr2 ram var onları temizlemek için çıkarıp geriye takınca açılmıyo parça parça olduğu için sorun oluyo baya uğraşıyorum sen bionu tak çalıştır sonra öbürünü uğraş bence :Dd

UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
bendede 4 tane 1gblik ddr2 ram var onları temizlemek için çıkarıp geriye takınca açılmıyo parça parça olduğu için sorun oluyo baya uğraşıyorum sen bionu tak çalıştır sonra öbürünü uğraş bence :Dd
İhtiyacım yok :D
Ama iste bosta durmasin dedim ama olmadi denemediğim sey kalmadi :D

yusuf1998x

Üye
hayırlısı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR
Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi

yusuf1998x

Üye
mhz lerin farklı olmasından kaynaklanmaz bende karışık mhzli kullanıyorum. Sistem hepsini aynı hızda kullanır zaten

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR

yusuf1998x

Üye
her anakart derken 2000 yılında yaşamıyoruz 2005 ten sonraki çıkan anakartlarda böyle öncesini bilemem

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
her anakart derken 2000 yılında yaşamıyoruz 2005 ten sonraki çıkan anakartlarda böyle öncesini bilemem
Yanlıs anlamıssın her anakartta kabul etmiyor bazılarında böyle oluyor ama zaten anakartın sitesinden bakarsan anlarsın veya pcden iyi anlayan biri bakıp söyler 667 ve 800 mhz farklıdır

yusuf1998x

Üye
tamam farklıda onlar eşit hızda çalışır her anakartta öyle diye biliyorum :)

yusuf1998x

Üye
öyledir

mami944

mami944

Üye
anakart felan değil RAMler uyuşmuyor o kadar aynı bus hızına sahip RAM al olmadı uyan bir tane bul

UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
:locked2:

mami944

mami944

Üye
O zaman anakart uyuşmuyor ve slot bozuldu çalışan RAM her iki slottada çalışıyorsa yeni RAM uymuyor eğer Birinde çalışıp diğerinde çalışmıyorsa slot bozulmuştur

UpOneTR

UpOneTR

Üye
    Konu Sahibi
O zaman anakart uyuşmuyor ve slot bozuldu çalışan RAM her iki slottada çalışıyorsa yeni RAM uymuyor eğer Birinde çalışıp diğerinde çalışmıyorsa slot bozulmuştur
İkiside değil
ram sorunsuz
Slot sorunsuz
Uyumluluk sorunsuz

Üst Alt