Raikkonen: Hafta Sonuna İyi Başlamalıyız..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Raikkonen: Hafta Sonuna İyi Başlamalıyız..

Kimi Raikkonen, Valencia'da cuma günü Avrupa Grand Prix başladığında doğru ayarları bulup güçlü bir başlangıç yapmanın önemini vurguladı.



Cadde pisti, ayarlardaki belirsizlik, tutunma seviyeleri ve affetmeyen beton bariyerleri ile pilotlar için bilinmez bir yer.

Son iki sıralamalarda 6. olması ile zayıf performans gösteren Raikkonen, Cuma antrenmanlarında çabuk bir şekilde adapte olup Pazar günkü yarışta iyi bir başlangıç pozisyonu elde etmeyi kendine görev biliyor.

Ferrari'nin resmi sitesinde konuşan Raikkonen: &#8220;Cuma gününden itibaren sürekli şekilde sürmenin diğer yerlerden daha önemli olduğu Valensiya'da iyi başlamak zorundayız"

&#8220;Aracı en iyi şekilde ayarlamaya çalışmak için sorunsuz bir hafta sonu geçirmeyi umuyorum, özellikle de sıralama turu için"

&#8220;Pistte geçiş için bazı imkânların olduğunu düşünmeme rağmen sıralamanın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum"

Raikkonen'in sezonu, tek turda lastiklerini yeteri kadar ısıtamama nedeniyle biraz sekteye uğradı ve Fin pilot, Valensiya'daki sıcak hava tahmininin bu durumuna yardımcı olacağını umarken Gilles Villeneuve pisti gibi duvarlı pistte şansın da önemli bir rol olacağını düşünüyor.

Raikkonen: &#8220;Eğer sıcak olursa, bu durum Ferrari'ye yardım edecektir."

&#8220;Montreal'deki gibi bir parça şansa da ihtiyacınız var ve umarım Canada'da olduğu gibi (buradaki yarışım) son bulmayacak"

&#8220;Sonuna kadar mücadele etmeli ve kazanmaya çalışmalıyız."

Raikkonen, şampiyona lideri Hamilton'dan sadece 5 puan geride ve son 7 yarışta daha istikrarlı performans göstermeye ihtiyaç duyduğunu kabul etmesine rağmen ünvnını korumak adına iyi bir konumda olduğuna inanıyor.

Raikkonen: &#8220;Bu sezon tekrar gösterdi ki, asla pes etmemelisiniz"

&#8220;İşlerin yolunda gitmediği bazı yarışlar oldu ama bir şekilde değerli puanlar toplayabildim"

&#8220;Macaristan sonrasındaki konumun, yarış öncesiden daha iyi, bir şey kaybetmedik. Ama istikrarlı bir şekilde daha iyi sonuçlar almalıyız"

&#8220;Şampiyonanın sonucunun, çok sıkı olacağını düşünüyorum. Ferrari ve McLaren, performans açısından çok yakınlar ve şampiyonluğu kazanmak için 3 pilot var"
 

Benzer Konular



Üst Alt