Qualcomm'un Snapdragon 830 yonga seti sekiz çekirdekli Kyro işlemci ile gelebilir

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm'un Snapdragon 830 yonga seti sekiz çekirdekli Kyro işlemci ile gelebilir
Qualcomm akıllı telefon pazarında son dönemde en önemli yonga seti üreticilerinden birisi haline geldi ve bir çok firma, özellikle de amiral gemisi seviyesinde Qualcomm'un Snapdragon yonga setlerini akıllı telefon modellerinde kullanıyor.



Firma, geçtiğimiz sene sekiz çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 810 yonga seti ile pazarda yer alırken, bu yonga seti aşırı ısınma sorunları nedeni ile eleştirilere maruz kalırken, bir çok üretici güncelleme ile yonga setinin işlemci saat hızlarını biraz geriye çekmişti.

Firma bu fiyaskonun ardından bu sene ise Qualcomm Snadpragon 820'yi sundu. Bu yeni yonga seti dört çekirdekli Kyro işlemci içerirken, ayrıca grafik işlemci de Adreno 530 olarak yer alıyor. Samsung, LG, Xiaomi gibi bir çok firma, bu yonga setini kullanan akıllı telefonları çoktan pazara sunmuş durumdalar.

Gelecek sene için çalışmalarını sürdüren Qualcomm'un en üst seviyede Snapdragon 830 ile adından söz ettirmesi bekleniyor.

MSM8998 olarak geliştirilen yeni Qualcomm Snapdragon 830 yonga seti, önceki yonga seti Snadpragon 820'de kullanılan 14nm üretim teknolojisi yerine 10nm üretim teknolojisi ile üretilecek. Ayrıca önceki yonga setinde Cat.12 LTE desteği bulunurken, bu yeni yonga seti ise Cat.16 LTE desteği içerecek.

Ayrıca analist Pan Juitang'ın verdiği bilgilere göre halefini ikiye kaylayarak, Snapdragon 830'da sekiz çekirdekli Kyro işlemciye yer verilebilir.

Bu yonga seti ile cihaz duyurularının 2016 sonlarında gelmeye başlaması beklenirken, cihazların pazara sunulması ise 2017 başlarında gerçekleşecek.
Qualcomm'un Snapdragon 830 yonga seti sekiz çekirdekli Kyro işlemci ile gelebilir
 

MaxipmaN

Üye
3 yıldır kayda değer bir iyileştirme yok, aslında eleştiri yapmak da yersiz. bana göre note3ten sonraki telefonlarda önemli bir yenilik yok
 


Üst Alt