Qualcomm Snapdragon 835 teknik özellikler sızdırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm Snapdragon 835 teknik özellikler sızdırıldı
Qualcomm akıllı telefon pazarında yer alan en önemli yonga seti üreticilerinden olurken, geliştirdiği yonga setleri, giriş orta ve üst seviyede yer alan sayısız akıllı telefon modelinde kullanılıyor. Bu sene firmanın üst seviyede sunduğu yonga seti Snapdragon 820 olurken, bu sene sonuna doğru bu yonga setinin işlemci ve grafik işlemci saat hızları arttırılmış versiyonu Snapdragon 821 olarak karşımıza gelmişti.



Geçtiğimiz günlerde Qualcomm'un yeni üst seviye yonga seti Snapdragon 835 olarak duyuruldu. Bu yeni yonga seti, gelecek sene içerisinde sunulacak olan üst seviye modeller, özellikle de amiral gemisi cihazlarda yer alacak.

Qualcomm'un yeni Snapdragon 835 yonga setinin yer alacağı cihazların başında Galaxy S8 geliyor. Bu yeni cihaz Samsung'un 2017'de sunacağı yeni amiral gemisi olurken, Şubat ayı sonunda MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nde gün yüzüne çıkabilir.

Snapdragon 835'in duyurusu gelse de, teknik özellikleri hakkında bilgiler Qualcomm tarafından verilmemişti. Şimdi de bazı bilgiler ortaya çıktı. Baktığımızda cihaz MSM8998 model numarası içeriyor. Sekiz çekirdekli Kryo 200 işlemci içeren yeni Snapdragon 835 yonga setinde ayrıca Adreno 540 grafik işlemci yer alıyor.

Yeni yonga seti, 10nm FinFET teknolojisi ile üretilirken, ayrıca UFS 2.1 desteğine de sahip.

Gelecek sene Snapdragon 835, Samsung Galaxy S8 yanı sıra, LG, Sony, HTC gibi bir çok firmanın da amiral gemisi modellerinde yer alacak.
Qualcomm Snapdragon 835 teknik özellikler sızdırıldı
 


interka

interka

Üye
Teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt