Qualcomm Snapdragon 835 hangi teknik özellikleri içeriyor

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm Snapdragon 835 hangi teknik özellikleri içeriyor
Qualcomm'un kısa sür önce duyurduğu Snapdragon 835 yonga setine dair detaylar ortaya çıkıyor.

Akıllı telefon pazarında oldukça önemli bir yere sahip olan yonga seti geliştiricisi Qualcomm, bu sene Snapdragon 820 adındaki yonga setini üst seviyede sunarken, bir süre önce de bu yonga setinin hem işlemci hem de grafik işlemci saat hızı yükseltilmiş versiyonu Snapdragon 821'i sunmuştu. Her iki yonga seti de dört çekirdekli işlemci içerirken, ayrıca Adreno 530 grafik işlemci le sunulmuştu.



Qualcomm üst seviyede gelecek sene ise Snapdragon 835 ile mücadele edecek. Quick Charge 4.0 desteği ile Snapdragon 835 geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurulmuştu. Her ne kadar teknoloji devi firma, yeni yonga setini duyursa da teknik özellikler ve detaylar hakkında ise ortaya çıkan henüz bir şey yok.

Qualcomm Snapdragon 835'e dair bazı iddialar da geliyor. Bunlara bakacak olursak eğer, yeni yonga seti bu sene sunulanların aksine sekiz çekirdekli işlemci içerecek. Firmanın daha önceki Snapdragon 810 yonga seti sekiz çekirdekli olarak gelmiş, ancak aşırı ısınma sorunları ile bu yonga seti büyük eleştiriler almıştı.

Çekirdeklerin yine Kyro olacağı ve 4 x Kryo @ 3GHz ve 4 x Kryo @ 2.4GHz olmak üzere sekiz çekirdekli işlemcinin yonga setinde bulunacağı ifade ediliyor. Ayrıca grafik işlemci de Adreno 540 olacak. Çift kamera desteği, 4K ekran desteği ve LPDDR4x dört kanal bellek desteği içerecek.

Qualcomm'un yeni nesil yonga setlerinde Gigabit-class X16 LTE modem kullanılacağı da firma tarafından resmi olarak duyuruldu.

Qualcomm Snapdragon 835 hangi teknik özellikleri içeriyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez


Üst Alt