Haber Qualcomm, Adreno 420 Grafik Işlemci Ile Yeni Snapdragon 805 Yonga Setini Duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm, Adreno 420 Grafik Işlemci Ile Yeni Snapdragon 805 Yonga Setini Duyurdu
Qualcomm, yeni nesil yonga setini resmi olarak duyurdu

Yonga seti pazarında ki en dikkat çeken üreticilerden bir tanesi olan Qualcomm, sunduğu Snapdragon modelleri ile özellikle üst seviye akıllı telefon ve tabletlerde neredeyse standart bir hale geldi. Qualcomm 2013 içerisinde yeni nesil yonga setleri Snapdragon 200, Snapdragon 400, Snapdragon 600 ve son olarak da Snapdragon 800 modellerini duyurmuştu. Bu modeller bir çok mobil cihazda yer aldı.

Qualcomm’dan şimdi de yeni bir yonga seti duyurusu daha geldi. Firma tarafından Qualcomm Snapdragon 805 olarak adlandırılan modelde grafik işlemci olarak da Adreno 420 yer alıyor. 2.5Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemciden güç alan yeni yonga seti 4K çözünürlükte ekran yanı sıra 4K video kayıt desteğine de sahip. Bu özellik Snapdragon 800′de de yer almaktaydı.

Yeni Adreno 420 grafik işlemci firmadan gelen bilgiye göre önce ki grafik işlemci Adreno 330′a göre %40 oranında daha fazla performans sunuyor.

Qualcomm Snapdragon 805 yonga seti, gelişmiş dört çekirdekli işlemci ile geliyor. Yeni Krait 450 mimarisinde gelen işlemci saat hızı 2.5Ghz olup, 25.6GB/s bellek veriyolu genişliği sunuyor. Ayrıca Krait 450′nin hala 32-bit olduğunu da belirtelim.

Qualcomm’un yeni yonga seti 20nm üretim teknolojisi ile üretiliyor. Daha güçlü, daha küçük, daha düşük güç tüketimi değerlerine sahip ve daha hızlı. LTE Categoy 4 desteği sunan yonga seti, dual Wi-Fi ile geliyor. Ayrıca yeni ayrı kamera işlemcisi de barındıran Snapdragon 805 böylece daha başarılı kamera performansı sunuyor.

Qualcomm’un yeni yonga setinin seri üretimine hazır olduğu kaydedilirken, ilk cihazları 2014başında CES‘de görebiliriz.

Qualcomm, Adreno 420 grafik işlemci ile yeni Snapdragon 805 yonga setini duyurdu

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Snapdragon 800'den çok farkı olacağını düşünmüyorum

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
ne gerek var bu kadar ucmaya

Invoke

Invoke

Üye
Gerek var. Ekranları da artırıyorlar, 2k çözünürlüklü dedikodular geliyor s5 için z2 için...
-----------------
Ama %40 abartı bence, kandırmak, gaza getirmek için söylüyorlar, diye düşünüyorum. Çok şişiriyorlar, aynısını 320-330 arasında da oldu. Tamam 330 cidden çok daha iyi perf. veriyor ama bu 320nin işe yaramaz olduğu anlamına gelmez. Ama biz biraz öyle düşünüyoruz... Bu çıktı o zaman onun devri bitti =P Snap800 çok iyi ve uzun süre de iş görür.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: .caner.

MaxipmaN

Üye
%40 yalandan öteye gidemez

• Beğen
Tepkiler: Pikkaccu
big.LITTLE

big.LITTLE

Üye
Kullanmıyorum belki ama apple ın sırf bu yüzden seviyorum. Adamların böyle saçma sapan çözünürlük donanım yarışı gibi bir dertleri yok.wp tarafı da böyle başladı da baktı tutmuyor oda girdi yarışa. Ama android de çok saçma bir hal aldı bu durum. Özellikle qualcomm s4 proyu çıkardı hd de müthiş performans veriyordu sony sazan gibi atladı fhd ye koydu olmadı üstüne hiç bir farkı olmayan s600 ü çıkardılar. Od yetmedi s800 çıktı bu sefer yine olmuştu ki yine akıllı(!) firmaların eskitme politikası kendini gösterdi şimdi uçuşsun 2klar şimdi bide bu donanım yetmedi 2k ya yine bir ara model çıkarırlar sonra hoop 4k.bunun bir sonu yok zaten tamamiyle tüketim çılgınlığı. Te allahım ya

PriZm

PriZm

Üye
3 GHZ frekansları görmemiz yakın sanırım.Tabi telefonla bütünleşik gelen bakır borular ve fanıda.

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve Türe
Invoke

Invoke

Üye
Kullanmıyorum belki ama apple ın sırf bu yüzden seviyorum. Adamların böyle saçma sapan çözünürlük donanım yarışı gibi bir dertleri yok.wp tarafı da böyle başladı da baktı tutmuyor oda girdi yarışa. Ama android de çok saçma bir hal aldı bu durum. Özellikle qualcomm s4 proyu çıkardı hd de müthiş performans veriyordu sony sazan gibi atladı fhd ye koydu olmadı üstüne hiç bir farkı olmayan s600 ü çıkardılar. Od yetmedi s800 çıktı bu sefer yine olmuştu ki yine akıllı(!) firmaların eskitme politikası kendini gösterdi şimdi uçuşsun 2klar şimdi bide bu donanım yetmedi 2k ya yine bir ara model çıkarırlar sonra hoop 4k.bunun bir sonu yok zaten tamamiyle tüketim çılgınlığı. Te allahım ya

Teknolojinin gelişmesi kötü bir şeymiş gibi anlatmışsınız...
Sony sazan gibi atlamadı, aslında onun için iyi olmuş bile olabilir çoğu kişi araştırmaz, listeye bakar bu fhd der iyidir der alır. hd koysa belki daha az satardı. Her ne kadar eleştirsek de eleştirsem de Z ile iyi bir adım attılar...
s600 ile s4pro nun hiç bir farkı olmadığını nereden çıkartınız?
2k da çıkar 4kda çıkar, gelişmesi kötü bir şey değil, yanlış bir şey de değil. Yanlış olan bazı insanların her yeni çıkanı almak zorundalarmış gibi hissetmeleri...
En iyi cihazı da alsanız çok geçmeden daha iyisi çıkacak... Hatta siz alırken zaten daha iyisi çıkmıştır ama raflarda değildir... Siz onu alacaksınız raflara daha iyisini koyacaklar, sonra o iyi olanı alacaksınız daha iyisini koyacaklar... Bunda sitem edecek bir durum yok.

big.LITTLE

big.LITTLE

Üye
-qastandartların) t: 6624512' Alıntı:
Teknolojinin gelişmesi kötü bir şeymiş gibi anlatmışsınız...
Sony sazan gibi atlamadı, aslında onun için iyi olmuş bile olabilir çoğu kişi araştırmaz, listeye bakar bu fhd der iyidir der alır. hd koysa belki daha az satardı. Her ne kadar eleştirsek de eleştirsem de Z ile iyi bir adım attılar...
s600 ile s4pro nun hiç bir farkı olmadığını nereden çıkartınız?
2k da çıkar 4kda çıkar, gelişmesi kötü bir şey değil, yanlış bir şey de değil. Yanlış olan bazı insanların her yeni çıkanı almak zorundalarmış gibi hissetmeleri...
En iyi cihazı da alsanız çok geçmeden daha iyisi çıkacak... Hatta siz alırken zaten daha iyisi çıkmıştır ama raflarda değildir... Siz onu alacaksınız raflara daha iyisini koyacaklar, sonra o iyi olanı alacaksınız daha iyisini koyacaklar... Bunda sitem edecek bir durum yok.

Ama sorun standartların çok çabuk değişmesi. Ha bide tamam teknoloji gelişsin ama orantılı olarak değişsin öyle olduğu sürece bir itirazım yok ama 4k ekran s805 yanına 3000 Mah batarya koyup bunları plastik kasanın içinde topluyorlar ama bunun arkası deri diyorlar. Bu mu teknolojinin gelişmesi :allalla:

Invoke

Invoke

Üye
Ama sorun standartların çok çabuk değişmesi. Ha bide tamam teknoloji gelişsin ama orantılı olarak değişsin öyle olduğu sürece bir itirazım yok ama 4k ekran s805 yanına 3000 Mah batarya koyup bunları plastik kasanın içinde topluyorlar ama bunun arkası deri diyorlar. Bu mu teknolojinin gelişmesi :allalla:

Birincisi, standart çok çabuk değişiyorsa zaten standart olamamıştır.
İkincisi, onun arkası deri değilmiş, deri görünümlü, biz o gün cahilliğimizle deri olduğunu iddia ettik sonra o öyle yayıldı. =P Yine plastik yani.
Hem niye kasaya takılıyorsunuz ki?.. Bunun konumuzla alakası yok. Kimisi beğenir kimisi beğenmez açıkcası ben de beğenmiyorum ama bu Samsung ile ya da diğer şirketlerle alakalı bir şey...
Teknolojinin gelişmesi kasanın plastik, cam ya da alüminyum olması değil. Gittikçe daha güçlü işlemcilerin üretilmesi daha küçüklerinin ve daha performanslılarının yapılması, daha verimli olanlarının üretilmesi, daha iyi perf. sunarken daha az enerji harcayanların üretilmesi... Aynı konu ekran için kameralar için vs için de geçerli...
4k ekran gelmedi zaten telefonlara, fhd den sonra 2k geleceği söyleniyor... Sonra 4k gelir =P Yani bu hesaba göre adım adım orantılı** bir şekilde ilerliyor.

Türe

Türe

Üye
Damacana plastiginden çok daha şık duran , ve ele de güzel his veren bir sentetikten bahsediyoruz. Hiçbir şeyi beğenmemezlik yerine nelerin değiştiğini gözetmek lazım.

Üst Alt