Haber Qualcom yeni üst seviye yonga seti Snapdragon 821'i resmi olarak duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Qualcom yeni üst seviye yonga seti Snapdragon 821'i resmi olarak duyurdu
Akıllı telefon pazarında özellikle de yonga seti açısından ön plana çıkan isimlerin başında Qualcommgeliyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli firma, Snapdragon çatısı altında sunduğu yonga setleri ile adından söz ettirirken, bu sene ise Snapdragon 650, Snapdragon 652 ve en üst seviyede de Snapdragon 820 ile bir çok cihazda yer aldı.



Qualcomm Snapdragon 810 geçtiğimiz sene sekiz çekirdekli işlemcili gelmiş, ancak aşırı ısınma sorunları ile bu yonga setini kullanan bir çok akıllı telefon kullanıcısı şikayetlerini dile getirmişti. Bu sene sunulanSnapdragon 820 ise dört çekirdekli Kyro işlemci içerirken, grafik işlemci de Adreno 530 olarak yer alıyor.

Bir süredir Samsung'un yeni üst seviye akıllı telefon modeli Galaxy Note7 hakkında bilgiler geliyor ve bu cihazın yonga setinin de bir süredir konuşulan Snapdragon 821 ya da Snapdragon 823 olacağı kaydedilmekteydi.

Beklendiği şekilde Qualcomm duyurusunu gerçekleştirdi ve firmanın yeni üst seviye yonga setiSnapdagon 821 adı ile duyuruldu. Bu yeni yonga setinin Snapdragon 820'ye göre %10 oranında daha hızlı olduğu ifade edilmekte.

baktığımızda temel yapı aynı olurken, işlemci ve grafik işlemci saat hızları arttırılmış. Qualcomm Snapdragon 820 2.2Ghz işlemci saat hızı ve 624Mhz grafik işlemci saat hızı ile gelirken, Snapdragon 821 ise 2.4Ghz işlemci saat hızı ve 650Mhz grafik işlemci saat hızına sahip.
Qualcom yeni üst seviye yonga seti Snapdragon 821'i resmi olarak duyurdu
 


MaxipmaN

Üye
bunlar da intele bağladı iyice, ufak ufak hızlandırıp iteliyorlar. hatta mimari bile değiştirmiyor bunlar :alkis
 
furyzer0

furyzer0

Üye
Isınıp alev topu olmasına da başka bir şey istemiyor kimse

Sent from mTalk using lumia950
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
821 ara işlemci olmuş almaya pek değmez gibi :ehe
 
Luck Star

Luck Star

Üye
Snapdragon 801'i hatırlatıyor bana. Az birşey hız aşırtıp ver ondan sonra bak nasıl ısınıyor telefonlar sadece izlemeye bak :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Luck Star


Üst Alt