Püf Noktaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
Püf Noktaları


Patatesi iyi kızartmak

Patates kızartırken iki şeye dikkat etmelisiniz. Birincisi, soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.İkinci dikkat edeceğiniz şey, onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak. Tuz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.

Meyveli kek yaparken...

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.

Salata için doğru soğan...

Salataya doğrayacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletmenizde fayda var. Bu sayede hem doğrarken gözünüzü yakmaz, hem kolay dilimlenir, hem de görünüşü daha parlak olur.

Soğanın ağlatmasına izin vermeyin

Soğanın ağlatmasına artık izin vermeyin. Ve bu da öyle zor bir şey değil, inanın. Soğanları soyar veya doğrarken, dişlerinizin arasında bir-iki kibrit çöpü tutarsanız, size bu 'gaddarlığı' yapamayacaktı r.

Unun kalitesini anlamak

En iyi cins rafine unlar çok beyaz renkte veya hafif sarıya çalar beyazlıkta olanlar ve ele yumuşak gelenlerdir. Unun kalitesini anlamak için, avuç içine bir miktar alarak sıkın. Un etraftan fışkırırsa kuru ve kaliteli, avuç içinde kalıp gibi kalırsa, rutubetli demektir. Rutubetli un daha az dayanır, unu ne kadar rutubetsiz ve hava alan yerlerde saklarsanız, o kadar uzun süre kullanabilirsiniz.

Bal nasıl saklanır?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan balın saklama koşullarına dikkat edilmezse şekerlenir ve besin değeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu sıcak olmayan serin ve karanlık bir yerde saklamak daha iyi olacaktır. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtrak olur.

Mikrodalga fırınlar

Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur.

Ekmek bayatlamaması için

Eğer evde ekmek yapıyorsanız, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.

Pilav pişirmek maharet ister

Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktır. Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanına kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor. Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir. Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayılacaksınız. Pilav pişirdiğiniz zaman ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin. Kağıt havlu pilavın buharını çeker. Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden kalan pilavı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapışır, alt taraf ısınır, üst taraf soğuk kalır vs... Bu durumda pilav kabını kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilavınız çabucak ısınacaktır Kolay domates soymanın yolu!

Domatesleri kolayca soyabilmek için 20 saniye kadar sıcak suyun içine bırakın ve hemen süzgeçle alın. Sonra soğuk sudan geçirip keskin bir bıçakla kabuklarını soyun. Bu işlem, domates kabuklarının yumuşamasını ve kolayca soyulmasını sağlayacaktır. Ancak bu metodu sadece yemek pişirmede kullanacağınız domateslerde uygulayın.
Sebzeler pişerken kötü kokuyorsa

Bazı sebzeler pişerken etrafa pek de hoş olmayan kokular saçabilir. Özellikle de soğan, sarmısak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pişirme esnasında soğan ve sarmısakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pişirme süresi uzadıkça koku da artar. Aslında bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeğinizi pişirirken içine çok az miktarda damlatacağınız sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrıca bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pişirmeyip yumuşayıp ezilmeye başladıklarında ateşten indirmeye de dikkat etmelisiniz.
Pişirme hatalarını düzeltmek için...

Çorbanızın tuzu fazla kaçtıysa, bir patatesi kabuklarını soyup ikiye kestikten sonra, çorba tenceresinin içine atın. Çorbanız çok sulu olduysa, hazırlayacağınız bir meyaneyle kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kaşık eritilmiş Sana'yı bir kaşık unla karıştırıp ve bu karışımı pişmekte olan çorbanıza yavaş yavaş ekleyin.
 


__Midas__

__Midas__

Üye
bu püf noktaları kadınların işine çok yarayacaktır,.
 
MagNum

MagNum

Üye
ßeLediye ekMeindede Patates var o yüzden bayatLamıyo diolar
 

perfectlover

Üye
Hiç işime yaramayacak bilgiler de var içinde. İşim gücüm yok meyveli kekle mi uğraşacağım. Ama bayanların not almasında fayda var.
 
pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
benim mesleğime giriyor :lol2:
sağol mustafa
 
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
    Konu Sahibi
eywallah pisiko! :kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
460
Gulu Gulu
Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
383
rear2011
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
434
Baydırman
Cevap
5
Görüntüleme
985
DarkredBlue61


Üst Alt