Protein içeren yiyecekler, içecekler, sebze ve meyveler

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Protein içeren yiyecekler, içecekler, sebze ve meyveler
İçerisinde bolca Protein içeren yiyecekler, içecekler, sebzeler, meyveler, baklagiller, çorbalar ve bisküvitler hakkında sizlere bilgiler verdik. Makalemiz üzerinde sizde protein deposu olan ve bolca protein içeren bu yiyeceklerin hangileri olduğunu öğrenebilirsiniz.

Hayvansal ürünlerden kaynaklanan proteinler, süt ürünleri, her türlü et, balık, sakatat ve yumurta gibi besinlerde vardır.

Bitkisel protein kaynakları; mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kurubaklagiller, fındık, tahıllar, bulgur, tam buğday ekmeğidir. Çok az miktarda da olsa, bazı yeşil sebzelerde protein bulunur ama emilimleri çok düşüktür.

Besinlerden elde ettiğimiz tüm proteinler aynı kalitede olmayabilir. Zorunlu amino asitleri az olan ve zor sindirilen proteinler kalitesi az olan proteinlerdir. Aminoasitlerin tamamını yeterli oranda barındıran ve kolay bir biçimde sindirilen proteinler ise kalitesi yüksel olan besinlerdir. Bunlar hayvansal proteinlerdir.
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Çoğu Kilo yapar :D
 
maxirabit

maxirabit

Üye
En iyileri, tavuk gögüsü, peynir ama lor, bir de yumurta ama proteinleri bundan sağlamayı düşünürseniz iş çok değişiyor, misal bir örnek olarak, siz tavuğu yağda kızartırsanız size protein olarak geri dönmüyor, vucudunuzu en iyi tanımanızın yanı, kan testi, kalp ritmi falan değil bunlar genel ama her vucutta farklı reaksiyon gösterir, kimine yarar, kimine yaramaz. Deneme ve yanılma yapmanız lazım bunun için, öyle 1-2 ayda öğrenemiyorsunuz seneleri alıyor. Haşlanmış tavuk protein yönünden zengin ama bazı vucutlarda zerre etkisi bile olmuyor, en iyisi bunu eğer temin edebiliyorsanız bitkisel kaynaklı protein tozu alırsanız bunun ciddiden yararı oluyor, diğerinin yüksek dozda zararı var ama bitkisel olanı yararlı bile. Bende protein değil ama vucudumda eksik bölümü olanı l-carnitine alıyorum, tavsiye ederim ama eğer ağır spor yapan birisiyseniz günde 4 doza kadar bile çıkar, normal bir insan için 2 doz yeterli, aslında günlük enirjinizi sağlar l-carnitine, yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ciddiden de faydasını gördüm. Bir firmanın üretimi yada markanın sunmuş olduğu ilacı, illa şu markayı alın demiyorum, sıvı olanını alırsanız katkısını göreceğine emin olabilirsiniz, zihnde ve enerjik olmanızı sağlıyor, kaslarınız sertleşir, güzel yönde etkisi olur
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
382
rear2011
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt