5 Temel Besin Grupları

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
5 Temel Besin Grupları
Sağlıklı beslenmek için ihtiyacımız olan tüm besinleri içerisinde bulunduran 5 Temel Besin Grubu vardır bu besin grupları nelerdir bu konuda sizleri bilgilendirmek için hazırladığımız konumuzu dikkatlice okumanızı öneriyorum.

Öncelikle 5 Temel basın grubu neler hemen kısaca sizlere bu besin gruplarını hatırlatalım.1.Meyve ve Sebzeler 2.Süt ve süt ürünleri 3.Şeker ve Yağ 4.Et,Yumurta Baklagiller 5.Ekmek ve Tahıl

Meyve Ve Sebzeler

Günlük beslenme ihtiyacımızın üçte birini oluşturan meyve ve sebzeler vazgeçilmez besin grubundan birisidir.Meyve ve Sebze türü ile beslenmek kolesterolü azaltır ayrıca yüksek olan kan basıncı değerlerini de azaltmaya yarar ayrıca beyin hücrelerinin genç kalmasına yardımcı olur. Unutulmamalı ki mutlaka her gün belirli aralıklarla meyve ve sebze tüketilmesi gerekmekte.Meyve Ve Sebzenin mutlaka günde 5 porsiyon tüketilmesi gerekmektedir.

Ekmek ve Tahıl

Ekmek Ve Tahıl grubu bu grupta Buğday, pirinç, mısır, çavdar ve yulaf yer almaktadır.Tahıl ürünleri içerdiği mineraller nişasta yanısıra diğer besin öğelerini içermektedir.Sağlık açısından oldukça önemli bir besin grubudur.Mutlaka günlük sağlıklı beslenme programınızda bu gruptaki besinlerden bulunması gerekmektedir.

Süt ve Süt Ürünleri

Özellikle yetişkin kadınlar olmak üzere tüm yaş grubundaki insanlar için vazgeçilemez bir besin kaynağıdır.Çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere bu besin grubundaki besinleri her yaştaki insanın tüketmesi gerekmektedir.

Başta yetişkin kadınlar, çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yaş gruplarının bu grubu her gün tüketmesi gerekir.
Süt içeren besinleri bir çoğumuz biliyoruz bu besinlerin başında yoğurt ve peynir gelmektedir.Süt ve süt ürünleri birçok besinin en önemli kaynağıdır.

Et Ve Baklagiller

İnsan sağlığı için en önemli protein kaynakları bu besin grubunda yer almaktadır.Baklagiller ve hayvansal gıdalar içerisinde bulunan protein hücre yapısının temel organik maddesidir.Protein bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve korur.

Yağ ve Şeker grubu

Bu gruptaki besinleri çok kontrollü kullanmalısınız bu gruptaki besinleri hayatınızdan tamamen çıkaramasanız bile dikkatli kullanmaya özen göstermelisiniz.Özellikle şeker ihtiyacınızı meyveler ile karşılayabilirsiniz yağ olarak zeytinyağını tercih etmelisiniz bu besin grubunun kullanımı en aza indirgemeye çalışmalısınız.
 

Benzer Konular



Üst Alt