Profesyonel fotoğraf makinesi öneri ve yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi
Profesyonel fotoğraf makinesi öneri ve yardım
Profesyonel fotoğraf makinesi almıyı 2 , 3 yıldır düşünüyordum önümüzdeki 3 ay içince alacağım ama aldığım zaman 1 kere alıp üstüne makine almak istemiyorum Canon eos 1100D lere baktım onun için bu başlangıç için bunu aldıksan üstüne 1 adet daha alman lazım dediler vatancomputerde.

Bende eve gelip yeniden int. bir araştırma yaptım Nikon D90 ve Canon eos 650D markalarını buldum bu makineler sürekli kulanım için iyimidir önerileriniz neler dir ?

kol@j

kol@j

Üye
canon 'un yeni 18-50 mm ve 75-300 mm lik yeni kampanyaları var; gövde ile beraber çift lens veriyorlar yani...

ama hangi markadan başlarsan o markadan devam etmen gerekebilir...

eğer daha ucuz birşeyler düşünürsen... pentax öneririm... ama geri destek ve uyumlu ekipman bulmak zorlaşıyor o zaman...

• Beğen
Tepkiler: devran_34
devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi
ucuzluk olarak deilde dediğim gibi ben 1 adet makine alıp onu deiştirmeden devam etmek istiyoru makineyi babam kardeşim ben kulanırım kulanırsam da . hani ayakkabı için derlerya büyük al büyüyünce giyersin :naughty: bende öyle bi makine alcam ilerledikçede makine deiştirme gereksinimi duymayayım istedim :)

kol@j

kol@j

Üye
ben sana kampanya araştırayım
bir kaç da tavsiyem olacak

• Beğen
devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi
şunuda söylüyeyim makineyi yurt dışından getirecekler

model öenerilerini beklerim :) yardımlarım içinde saol

kol@j

kol@j

Üye
canon makine 550d ya da 650d gövde 18-55 mm lens
bir de tele lens lazım olur
en çok tutulanı canon uyumlu sigma 70-300 mm APO macro lens, yalnız bu tele lensler üç ayaksız olmaz, şöyle 50 tl lik bir tane al, ucuzların taşıma kolaylıkları var.eğer makro/yakın çekim yapacaksan 90 mm veya 105 mm lik özel lensler var ama çok pahalılar. zaten şu 70-300 lük lens de makro çekim özelliği var. ama kesinlikle üç ayaklı olmasını tavsiye ederim.
birde lense uyumlu filtreler var. uv filtre muhakkak olacak, sonra

- - - Eklendi - - -

polarize filtre

özetle:
yurt dışından getirilecek malzemeler
1 gövde
2 18-55 lens
3 70-300 makro lu lens

sonradan olabilecekler
4 üç ayak
5 filtre seti
6 uyumlu veya refleks flash

gelişmiş ekipman
7 90 veya 105mm lik makro lens
8 500 mm lik tele lens(kuş fotoğrafçılığına özel)
9 targus makine set çantası

- - - Eklendi - - -

yukarıda bahsettiklerimin ilk üç maddesini muhakkak edin...
4-5-6-9. maddeleride dışarıdan ayarlayabiliyorsan ayarla
filtre setinde UV ve polarize muhakkak olsun çok işine yararlar..
daha başka filtreler de var ama o işler geliştikçe olacak...

7-8. maddeler pahalı...
hatta bir de yazmadığım 800mm lik lens var ki o zaten haberci işi

• Beğen
devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi

alcağım makine yurt dışındaki fiyatı 775euro uv filitreleri buradan alırım lensleride 1 sene sonra getitdiririm desem bu makine gövde için aldığımız zaman makineye bir şey olmadığı sürece deiştermeye gerek yok dimi. makineyi seçtikden sonra yurtdısından akrabarla gelecek ordaki problem ler filan olacakmı bide almanyayla görüşmek lazım :)

Türkiyeden bin tl daza ucuza geliyor makina
dediğiniz marka lensler 150 euro uv filtre 3 lü set 15 euro HD filan yapmışlar bide üstüne dikkat çekici bi şeydi :)

kol@j

kol@j

Üye
bence bir 150 eur daha ver bir de 70-300 mmm lik lens ayarlattır çok işini görür..

bir de şunu incele (zaten görmüşsündür.)

tabi bahsettiğin filtre falan 775'e dahilse güzel fiyat... dahil değilse boş ver yurt dışını...

şimdiden hayırlı olsun...

- - - Eklendi - - -

sabancı holdingin alışveriş sitesi

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Eğer video vs. çekmekte istiyorsan 650D al. 600D ve altında video modunda AF(Otomatik odaklama) bulunmuyor.(Ben hezimete uğradım.:) Tabi ben alırken 650D çıkmamıştı. Tek alternatif 60D idi.) Ayrıca uzun soluklu kullanım düşünüyorsan D90'ı geç. 1-2 sene idare etsin diyorsanda 2. el al sıfır alma parana yazık olur. Video düşünmüyorsan Nikon D5100 Fotoğrafta biraz daha öndedir. Yalnız gövdede AF motoru bulunmadığından lensler biraz pahalı gelebilir.

Ayrıca henüz ne çekmekten hoşlandığını bilmediğin için henüz hiç lense girme. Yani Gövde + Portre lens gibi bir şey alma. 18-55 Kit Lens al. Çekim yap neleri çekmekten hoşlandığınına karar ver. Yalnız ilk edinmen gereken lens (büyük ihtimalle ucuz yollu birşey arayacaksın :)) 50mm f/1.8 olmalı. 220-250 Lira arasında fiyatı değişen (Canon için) hem kaliteli hem de ucuz bir lensdir. 2. veya diğer bir tercih Tamron 17-50mm tercih edebilirsin. Daha sonra çekmekten hoşlandığın alana yönelirsin. Üzerinde her Macro vs. yazan lens makro lens değil aklının bir köşesinde bulunsun. Gerçek makro lens acı ama gerçek olmakla beraber ucuz değil :) Bir yöntem var. 50mm lensi tersten bağlayarak tatmin edici bir makro lens elde edilebiliyor. Basçek bu tür şeyler için çok iyi bir rehber site. Hatta ne alsamın da cevabı var orda :)

devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi
video için ayriyetden bir adet video kamera sony nin oda almyadan geldi

şimdi alacagımız sadece resim çekmek anıları ölümsüzleştirmek için ama biraz daha prof. kulanım için babam diyor makineyi alınca ben onu alırım gezeim bol bol resim çekerim ben kendi resmimi çekerim :)

yani alacagımız makine ile sadece resim çekilecek vede uzun vadeli kulanılacak bişey olmasını istiyorum.

- - - Eklendi - - -

nikon 700 ueuro canon 775 euro :)

NİKON D90

http://www.ebay.de/itm/Nikon-D90-12-3-MP-Digitalkamera-Schwarz-Kit-m-18-105-mm-f-3-5-5-6-G-/130756393069?pt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&hash=item1e71b0386d

CANON EOS 650D

http://www.ebay.de/itm/Canon-EOS-650D-18-55-mm-IS-II-NEU-OVP-Fachhandler-Foto-Rudolph-/390448934398?pt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&hash=item5ae891edfe

R.A.M

R.A.M

Üye
canon eos 5D al sana 10 yıl gider :D

devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi
4bin euro ona verceme 4 bin euroya almanyadan bmw getitdirim valla :D

R.A.M

R.A.M

Üye
hadiya o kadar ucuzmu :) banada bir 3.18 e36 kasa cabrio getirive bi zahmet parası neyse veririm :D

PhoenixGuard

PhoenixGuard

Üye
Ekonomik açıdan Sony A37'yi tavsiye edebilirim 1400-1900 TL fiyat aralığı var, ama uzun süreli kullanım için A77 çok iyi.

devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi

6bin dolar 4bin euro say işte al sana 10 numara 5 yıldız bi araç

geri dönelim benim makine işine :)

- - - Eklendi - - -

http://kiyas.la/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D90-vs-Sony-SLT-A77

bu siteden baktıdımda Daha kaliteli vizör (nikon)Pentaprism vs (sony)Dijital hangisi iyi oldugunu anlamadım vede googleden aradım birisi biraz acıklama yaparmı hangi vizör iyi :)

kol@j

kol@j

Üye
ekipman desteği için en iyisi canon...
t adaptörü...
lens seçenekleri...
yedek parça bulma kolaylığı vs...

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Sony SLT A57 de iyi bir seçenek. D90 önermiyorum. Güncel olan 650D yi al alacaksan :)

devran_34

devran_34

Üye
    Konu Sahibi
şuan için kamerela baktım babamla anlaşma aşamasındayız

kol@j

kol@j

Üye
hala güncel ilan var...

1590 + kdv diyor
yani 1876,20 TL

CasuS_87

CasuS_87

Üye
Ayrıntısını pek bilmemde nikon iyidir :)

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt