portalsepeti illeti

aykt

Üye
    Konu Sahibi
portalsepeti illeti
Merhaba arkadaşlar. Daha dün nereden geldiğini bilmediğim bir şeyle karşı karşıya kaldım. Portalsepeti diye bir site bütün tarayıcıları ele geçirmiş ana sayfa, arama motoru bu siteden yapılıyor ve değiştirmeyede izin vermiyor. Daha önceden böyle toolbar gibi şeyler bulaşmıştı ama bu onlardan farklı. Bulduğum her yerden silmeme rağmen pc yeniden başladığında aynı şekilde tekrar çıkıyor. Format ve sistem geri yükleme yapmadan nasıl halledebilirim?

ecel54

Üye
pc yeniden başladığında tekrar oluyorsa görev veya hizmetlerde kalıntısı kalmıştır

- - - Eklendi - - -

Kaldırma Sayfası:
(1) Chrome tarayıcısını açtıktan sonra sağ üst köşesinden “Ayarlar”ı seçin, Ayarlar sayfası açıldıktan sonra “Başlangıç” “Yeni Sekme sayfasını aç” seçin ve tarayıcınızı kapatın.
(2) Masaüstü Chrome kısayoluna sağ tılayın ve “Özellikleri” seçin, “Kısayollar” sekmesi altındaki “Hedef”kutusunun içeriğini temizleyin. “Başlama Yeri” içeriğini kopyalayın ("C:\Users\username\AppData\Local\ Google\Chrome\Application") ve sonra “Hedef” kısmına yapıştırarak arkasına "\chrome.exe " ekleyin, “Uygula” yı tıklayın ve çıkın.

Ön Tanımlı Kaldırma Arama Motoru:
Chrome’un Ayarlar sayfasını resimdeki gibi açınız
Aramayı seçiniz, öntanımlı arama seçeneğini başka bir seçenek ile değiştiriniz.

- - - Eklendi - - -

bu sorunu çözmezse görevler ve hizmetlere bakman gerekiyor

- - - Eklendi - - -

google forumlarında biride şöyle bir yöntemle çözdüğünü iddia ediyor:

- - - Eklendi - - -

başka bir yerdede regeditte portalsepeti yazıp çıkan herşeyi silip pc'ye restart atmayı öneriyor. bunları dene büyük olasılıkla çözülür

Tepkiler: aykt

aykt

Üye
    Konu Sahibi
Cevap için teşekkürler . Şuan hallettim gibi görünüyor pc yeniden başladığında tekrar etmedi. Dediğin gibi portalsepeti ve "iyi123, navegaki.exe 'yi" gördüğüm yerde sildim. Regedittende düzelttim. Baya uğraştırdı...

aykt

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu sorun farklı bir boyuta ulaştı kaç gündür portalsepeti diye bir şey yokken şimdide "22find web portalı" diye birşey bulaştı aynı şekilde bütün her yere yayıldı. Girdiğim sitelerde belli tehlikeli yerlere girdiğim yok. Bunlar nasıl nerden bulaşır kesin çözümü nedir bir fikri olan var mı?

Dj.Refoo

Üye
benim başımda da var bu sorun