portalsepeti illeti

Sponsorlu Bağlantılar

aykt

aykt

Üye
    Konu Sahibi
portalsepeti illeti
Merhaba arkadaşlar. Daha dün nereden geldiğini bilmediğim bir şeyle karşı karşıya kaldım. Portalsepeti diye bir site bütün tarayıcıları ele geçirmiş ana sayfa, arama motoru bu siteden yapılıyor ve değiştirmeyede izin vermiyor. Daha önceden böyle toolbar gibi şeyler bulaşmıştı ama bu onlardan farklı. Bulduğum her yerden silmeme rağmen pc yeniden başladığında aynı şekilde tekrar çıkıyor. Format ve sistem geri yükleme yapmadan nasıl halledebilirim?
 


ecel54

ecel54

Üye
pc yeniden başladığında tekrar oluyorsa görev veya hizmetlerde kalıntısı kalmıştır

- - - Eklendi - - -

Kaldırma Sayfası:
(1) Chrome tarayıcısını açtıktan sonra sağ üst köşesinden “Ayarlar”ı seçin, Ayarlar sayfası açıldıktan sonra “Başlangıç” “Yeni Sekme sayfasını aç” seçin ve tarayıcınızı kapatın.
(2) Masaüstü Chrome kısayoluna sağ tılayın ve “Özellikleri” seçin, “Kısayollar” sekmesi altındaki “Hedef”kutusunun içeriğini temizleyin. “Başlama Yeri” içeriğini kopyalayın ("C:\Users\username\AppData\Local\ Google\Chrome\Application") ve sonra “Hedef” kısmına yapıştırarak arkasına "\chrome.exe " ekleyin, “Uygula” yı tıklayın ve çıkın.

Ön Tanımlı Kaldırma Arama Motoru:
Chrome’un Ayarlar sayfasını resimdeki gibi açınız
Aramayı seçiniz, öntanımlı arama seçeneğini başka bir seçenek ile değiştiriniz.


- - - Eklendi - - -

bu sorunu çözmezse görevler ve hizmetlere bakman gerekiyor


- - - Eklendi - - -

google forumlarında biride şöyle bir yöntemle çözdüğünü iddia ediyor:

merhabalar ben de dünden beri aynı sorunla ugrasmaktayım kaç saatimi verdim ama değdi sanırım.Adımları dikkatli takip ederseniz halledebilirsiniz.Şimdi chrome nin başlama yerini sürekli değiştirdiğimiz halde yine portalsepetinin geri gelme sebebi navegaki.exe dosyası.Bu dosya system32 içine atmış kendini.Öncelikle bundan kurtulmalıyız.
1- windows içinde arama yapıp navegaki yazan her ne bulusanız silin.Muhtemelen system32 dekini bulacaktır.2-Chrome yi kaldırın ve hiçbir kalıntı kalmasın.Bunun için yourunistaller veye ccleaner kullanın.
3-regeditten önce portalsepeti sonra iyi123 ve en son da chrome olarak arama yapın ve tüm bulduklarınızı silin.Başka tarayıcı kullanıyosanız onu da hiçbir kalıntı bırakmadan kaldırın.
4-baslata chrome yazın eğer herhangi bi kısayol falan bulursa onu da silin.
5-pc nizi yeniden başlatın.
6-chromeyi yeniden yukleyin fakat sizden oturum acmanızı istediginde acmayıp gelişmiş senkorizasyonu seçin.Uygulama , uzantı , şifre ve favoriler haricindekileri secmeyin.Böylece sık kullanılanlarınız kalmıs olur.


Not : Bu adımları gerçekleştirdiğimde benim düzeldi.Sizin de düzeleceği garantisini veremem ama denemekte yarar var.Ama adımlara uygun yaparsanız büyük ihtimalle düzelecektir.

- - - Eklendi - - -

başka bir yerdede regeditte portalsepeti yazıp çıkan herşeyi silip pc'ye restart atmayı öneriyor. bunları dene büyük olasılıkla çözülür
 
  • Beğen
Tepkiler: aykt
aykt

aykt

Üye
    Konu Sahibi
Cevap için teşekkürler :oke:. Şuan hallettim gibi görünüyor pc yeniden başladığında tekrar etmedi. Dediğin gibi portalsepeti ve "iyi123, navegaki.exe 'yi" gördüğüm yerde sildim. Regedittende düzelttim. Baya uğraştırdı...
 
aykt

aykt

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu sorun farklı bir boyuta ulaştı kaç gündür portalsepeti diye bir şey yokken şimdide "22find web portalı" diye birşey bulaştı aynı şekilde bütün her yere yayıldı. Girdiğim sitelerde belli tehlikeli yerlere girdiğim yok. Bunlar nasıl nerden bulaşır kesin çözümü nedir bir fikri olan var mı?
 
Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
benim başımda da var bu sorun
 


Üst Alt