Aksi
Üye
Portakallı Yaşpasta
Malzemeler :
Portakallı Yaşpasta. Keki için :
4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
15 su bardağı şeker
2 adet portakal (kabuği ince rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25 su bardağı un
Kreması için :
2 poşet krem şanti
1 poşet creme ole (vanilinli)
Yapılışı :
Yumurtanın beyazlarını krema kıvamı olana kadar mikserin yüksek hızında çırpın içerisine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip 5 dk daha çırpın portakal suyunu ve kabuğunu ekleyin Ayrı bir kapta elediğiniz unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın
Yağlanmış kelepçeli kalıpta kürdan kontrolü ile pişirin Kalıptan çıkarmadan tamamen soğumasını bekleyinKalıptan çıkarıp enine ip yardımı ile veya uzun bir bıçakla 3'e kesin
Krem şantiyi ve creme oleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp karıştırıp çırpın Bir müddet buzdolabında dinlendirin Kremadan kekin alt kısmına sürün ikinci parçayı üzerine kapatıp hafifçe bastırın İkinci parçanın üzerine kremadan sürüp portakal dilimleri koyup üçüncü parçayı üzerine koyup hafifçe bastırın Kekin üzerine ve yanlarına kremadan sürüp üzerini portakal dilimleri ile kenarlarını damla çikolata ile süsleyip buzdolabında 8-10 saat dinlendirdikten sonra servis yapın..
Portakallı Yaşpasta. Keki için :
4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
15 su bardağı şeker
2 adet portakal (kabuği ince rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25 su bardağı un
Kreması için :
2 poşet krem şanti
1 poşet creme ole (vanilinli)
Yapılışı :
Yumurtanın beyazlarını krema kıvamı olana kadar mikserin yüksek hızında çırpın içerisine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip 5 dk daha çırpın portakal suyunu ve kabuğunu ekleyin Ayrı bir kapta elediğiniz unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın
Yağlanmış kelepçeli kalıpta kürdan kontrolü ile pişirin Kalıptan çıkarmadan tamamen soğumasını bekleyinKalıptan çıkarıp enine ip yardımı ile veya uzun bir bıçakla 3'e kesin
Krem şantiyi ve creme oleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp karıştırıp çırpın Bir müddet buzdolabında dinlendirin Kremadan kekin alt kısmına sürün ikinci parçayı üzerine kapatıp hafifçe bastırın İkinci parçanın üzerine kremadan sürüp portakal dilimleri koyup üçüncü parçayı üzerine koyup hafifçe bastırın Kekin üzerine ve yanlarına kremadan sürüp üzerini portakal dilimleri ile kenarlarını damla çikolata ile süsleyip buzdolabında 8-10 saat dinlendirdikten sonra servis yapın..