Portakal şurubu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoDeYs

CoDeYs

Üye
    Konu Sahibi
Portakal şurubu
MALZEMELER
1 kg toz şeker
6 adet portakal
2.5 su bardağı su
4 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
221
Baydırman
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
367
SpyChef
SpyChef
Cevap
2
Görüntüleme
459
Baydırman
SpyChef
Cevap
1
Görüntüleme
664
Marco Laren
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface


Üst Alt