Portakal şurubu

  • 16 Nisan 2011
  • 362 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. MALZEMELER
    1 kg toz şeker
    6 adet portakal
    2.5 su bardağı su
    4 adet limonun suyu

    HAZIRLANIŞI
    Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
24/09/2018 - 00:34