Portakal Şurubu nasıl yapılır - portakal şurubu

  • 16 Nisan 2011
  • 2588 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Portakal Şurubu nasıl yapılır-portakal şurubu

    MALZEMELER
    1 kg toz şeker
    6 adet portakal
    2.5 su bardağı su
    4 adet limonun suyu

    HAZIRLANIŞI
    Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
22/09/2018 - 20:16