Portakal Reçeli Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

  • 2 Mayıs 2011
  • 1958 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Portakal Reçeli için malzemeler

    * 2 kg. portakal
    * 1 limon
    * 2 kg. toz şeker
    Portakal Reçeli yemek tarifi

    2 kg.portaklın kabuklarını soyun.Portakla kabuklarını küp olarak kesin.Tencereye su ilave edin. Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartın.Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatın.Tekrar acı suyunu çıkatın.Portakaları ise küp olarak kesin.

    Portakalları parçalayıcıdan geçirin.Dha sonra taencereye 2 kg. toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu sıkın.Limon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın.
     


    Yazan: Doğuş Pertez
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
20/09/2018 - 13:54