Polis katili iki kez müebbetle yargılanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Polis katili iki kez müebbetle yargılanacak
İddianameye göre, zanlı hakkında iki kez müebbet hapis cezası istenirken, hırsızlık, kamu görevini engelleme ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da 13 yıl hapsi isteniyor,

Olay, 10 Temmuz 2010 tarihinde Konya Karaman yolu Avdul köyü yakınlarında meydana gelmişti. Radar uygulaması yapan 2 çocuk babası 36 yaşındaki Ömer Durmaz, kendisine motosikletle yaklaşan üniversite 4. sınıf öğrencisi Hakan D. tarafından tabanca ile vurularak öldürülmüştü. Olaydan hemen sonra polis, radar kamerasına yansıyan görüntü sayesinde katilin kimliğini tespit etmişti. Polis ve jandarma ekiplerinin bir gün sonra yaptığı çalışma sırasında Kuzucu köyünde saklandığı belirlenen zanlı Hakan D, girdiği çatışmada Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan'ı yaraladıktan sonra ayaklarından vurularak etkisiz hale getirilip yakalanmıştı.

BEŞ SUÇTAN DA AYRI AYRI CEZA VERİLMESİ İSTENİYOR

Bir polisi öldürüp, bir askeri yaraladıktan sonra yakalanan Hakan D. hakkında iddianame hazırlandı. Savcı iddianamesinde, zanlının direkt olarak radar uygulaması yapan polis memurunun yanına gelerek eylemini gerçekleştirdiğini, sonrasında ise polisin tabancasını da alarak kaçtığını belirtti. Aynı zamanda savcı, teslim ol çağrısı yapıldığında zanlının ateş açtığını ve bir astsubayı yaraladığını, sonrasında ise vurularak etkisiz hale getirildiğini de vurguladı.

Savcı iddianamesinde, zanlı Hakan D'nin TCK'nin 82/1 maddesinin g bendine göre kamu görevini yerine getirmekle görevli kişiyi kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması, TCK'nin 265/1 ve 4.maddeleri gereğince kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemesi ve TCK'nin 142/2 maddesi gereğince de öldürdüğü polisin silahını çalması suçunu işlediği için 5'er yıldan 10 yıl, ruhsatsız silah bulundurduğu için de 3 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Hakkındaki iddianame tamamlanan zanlı Hakan D, Kasım ayında 5 ayrı suçtan ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt