★Pokemon Go Kullanıcıları (Rehber&Destek)★(17.07.2016)Güncel

Sponsorlu Bağlantılar

karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
★Pokemon Go Kullanıcıları (Rehber&Destek)★(17.07.2016)Güncel
İlgi yoğun olunca bir oyun rehberi hazırlamakta farz oldu tabi

Bu yazımızda Pokemon Go oyununa yeni başlayanlar için bir rehber oluşturalım istedik. Yeni başlayanlar için öğrenilmesi gereken her şey yazımızda mevcuttur.

Oyun şu anda türkiye google playstorede bulunmamaktadır aşağıdaki linkten oyunun güncel sürümü indirip cihazınıza kurabilirsiniz



OYUNUN TEMELLERİ

İlk olarak oyuna devam edebilmek adına kendi seçtiğimiz oyuncuyu kıyafet, saç rengi, cinsiyet gibi belli kriterlere göre tasarlıyoruz ve karşımıza gelen Bulbasaur,Charmander veya Squirtle pokemonlarından birini yakalayarak oyuna başlıyoruz. Oyunumuz Google-Maps ile bağlantılı olduğu için ilk pokemonu yakaladıktan sonra oyunun yönlendirmesiyle maceramıza başlıyoruz.

Akıllı telefonunuzda yer alan GPS hemen konumunuzu tespit edecektir. Harita üzerinde Gym‘ler ve PokeStop noktalarını görebilirsiniz. Pokemonların bulunduğu noktalara yaklaşmadıkça, pokemonları yakalamak ve yerlerini tespit etmek ne yazık ki mümkün olmayacaktır.



Oyuna başladığınızda karşınıza yeşil çimlerden oluşan bir alan çıkacaktır. Eğer belirtilen rotasyonda yürüseniz karşınıza bi pokemon çıkacaktır ve yakalama şansınız olacaktır. Eğer ekranın sağ alt köşesine bakacak olursanız, size en yakın olanpokemonları gösteren menüye ulaşabilirsiniz.

Her Pokemonun altında o ila 3 arasında ayak izi olacaktır. “0” ayak izi sayısı pokemonlara çok yakın olduğunuzu gösterirken “3” ayak sayısı biraz uzak olduğunuz anlamına gelir.



Oyuncular seyahat etme, pokemon yakalama ve eğlence gibi deneyimlere sahip olacaklardır.

POKEMON YAKALAMA

Pokemon Go ile pokemon yakalamak ana oyundan çok farklı. Vahşi bir pokemonuyakalama için sahip olduğunuz pokemonu kullanmıyorsunuz. Yakalama oranı bir kaç faktör içeriyor. Pokemonların CP seviyeleri , kullandığınız PokeBall topu, atış teknikleri ve diğer faktörleri pokemonu başarıyla yakalayıp yakalamadığınızı belirliyor.

Hızlı olmalısınız çünkü pokemonlar hızlıca kaçabilecek düzeyde tasarlanmış durumda.



Atış tekniklerinde ustalaşmanız gerekiyor. Çünkü atış açısı (dokunmatik ekrana değen küçücük bir fiske dahil) ve gücü pokemon yakalamak için oldukça önemli bir faktör. Tabi ki pokemona PokeBall‘u isabet ettirmeniz gerekiyor. AR çevirme sistemini kullanarak pokemonu ekranın ortasına getirmek zorundasınız. Eğer atış yapacaksanız telefonunuzu sabit tutun veya kolay bir yöntem denemek istiyorsanız ARçevirme sistemini kapatın pokemon zaten ortalanacaktır.

Aynı zaman da halkanın içinde yer alan daireler sayesinde pokemunun nerede olduğunu görebilirsiniz. Poke Ball‘ı attığınız zaman normalde yeşil olan halka en küçük halini alacaktır.

Çeşitli yaşam alanları pokemonun bulunduğu yere karar veriyor. Örneğin su pokemonlarını su kaynaklarına veya plajlara yakın yerlerde yakalayabilirisiniz.Pokemonun nerede olduğunu görebilmek için ekranın altında yer alan nearbyözelliğini kullanın.

Pokemon bulamadığınız zamanlar için The Item Incense seçeneği sizin için 30 dakika boyunca size doğru pokemon’ları çekecektir.

POKEMONLARIN ÖZELLİKLERİ

Şimdi bir pokemon yakaladınız ve özelliklerine bakmak istiyorsunuz. PokemonlarınCP (The Command Points) seviyeleri savaş yeteneklerine karar veriyor. CP seviyelerine kadar yüksekse yola çıkmak için o kadar hazırlar demektir.

Bazı pokemonların yakalandığı zaman göre CP değerlerinin değiştiğini göreceksiniz. Başlangıç CP değerlerini aklınızda tutun ve antremanla onları en yüksek CPdeğerlerine çıkartmayı hedefleyin.



Oyuncunun eğitim puanı ne kadar yüksek olursa pokemonların CP değerleri de o kadar yüksek olacaktır.

SEVİYE ATLAMA / GÜÇLENME

Eğer seviye atlamak istiyorsanız yakaladığınız pokemonların yaptığı kazanılmışStardust ve özel şekerleri kullanmak zorundasınız.



Pokemonu güçlendirmek için transfer fonksiyonu, the profossor veya pokemon özel şekeri gibi ekstra adımlara ihtiyacınız var. Güçlendirmenin en kolay yolu şeker çubuğu dolana kadar aynı pokemondan bir kaç tane yakalamaktır.

Ama öncelikle TRANSFER seçeneğine ihtiyacınız olacak. Bunun için pokemonlarınızı vahşi doğaya salmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda The Profossor sizin içinpokemon şekerleri hediye edecektir.



POKESTOP’LAR

PokeStop‘lardan söz etmeden önce onların etrafınızda bir çok farklı alanda bulunduğunu ve size bir çok ürün ve yumurta verecek özellikte olduğunu belirtmek istiyorum.

Harita üzerindeki belirteçler madalya kazanmaya veya ürün düşürmeye yakın olduğunuzda size mavi kareler gösterecektir. Her PokeStop noktası için bircooldown noktası vardır. Bu sebeple aynı alan içerisinde bir çok ürün bulunabileceğinden geçtiğiniz alanları tekrar tekrar kontrol etmeniz gerekiyor.

YUMURTALAR-EGGS

PokeStop da ürünleri toplarken Egg‘lere rastlamanız mümkün. Bu Egg‘leri yumurtadan çıkarabilmek için belirli bir mesafe yürümeniz gerekiyor. Yürümek zorunda olduğunuz mesafeyi biraz geçince yumurtadan sizin için nadir bulunan birpokemon çıkacaktır. Her zaman nadir de çıkmayabiliyor.



Yumurtalar için Incubator‘lere ihiyacınız olacak. Çünkü yeni bir tane bulana kadar sadece bir yumurta için yer sağlanıyor.

ÜRÜNLER-ITEMS

The Incubator ve the Incense gibi Pokemon Go için bir çok çeşitli ürün seçenekleri bulunmaktadır. PokeStop‘lar, PokeBall ve diğer ürünleri almak için harika bir yoldur. Serebii, birbirinden farklı ürünleri kontrol edelebileceğiniz harika bir listeye sahiptir.



Picture Item Cost
20 Poké Balls 100 PokéCoins
100 Poké Balls 460 PokéCoins
200 Poké Balls 800 PokéCoins
Incense 80 PokéCoins
8 Incense 500 PokéCoins
25 Incense 1250 PokéCoins
Lucky Egg 80 PokéCoins
8 Lucky Egg 500 PokéCoins
25 Lucky Egg 1250 PokéCoins
Lure Module 100 PokéCoins
8 Lure Modules 680 PokéCoins
Egg Incubator 150 PokéCoins
Bag Upgrade 200 PokéCoins
Pokémon Storage Upgrade 200 PokéCoins


Fakat her mobil oyunda olduğu gibi , oyuncuların gerçek para vererek kullanabileceği microtransactionlar mevcut. Daha fazla ürün almak için Poke Dollars satın alabilirsiniz.

Poke Dollars‘ları seviye atlayarak veya daha iyi performanslar sergileyerek de kazanabilirsiniz fakat en kısa yolu parayla satın almak tabi





SAVAŞLAR/GYMLER

Beşinci seviyeye ulaştıktan sonra bir takıma katılıp GYM‘lerde savaşlara katılabilirisiniz. Takıma katıldığınız zaman açık olan bir GYM‘e yakaladığınız pokemonu veya takım üyelerinizden birinin pokemonunu atayabilirsiniz. PokeStopnoktaları gibi GYM‘lerde gerçek dünya da konumlandırılmış durumda. Her pokemon kullanıcısı belirli bir GYM kullanabilir.



Eğer başka bir takımda mücadele etmek istiyorsanız , takımların istatistiklerini kontrol edebilirsiniz. Prestij bir spor salonunu devralmanın ne kadar zor olacağını belirler. Diğer takımlar kaybederken GYM de kazandığınız maçlar ve yaptığınız eğitimprestijinizi artıracaktır.

Pokemonunuzu eğitmenin yolu basit. Ekibiniz tarafından kontrol edilen GYM‘i ziyaret etmeniz yeterlidir.Savaşlara katılarak pokemununuzu hem eğitip hem güçlendirebilirsiniz. Rakipleri yenmek ve prestijinizi artırmak her adımda daha da zorlaşacaktır.

Eğer prestijiniz sıfırlanacak olursa, kaybeden takım GYM‘i artık kontrol edemez fakat takımdan herhangi bir oyuncu salonu korumak için tekrar pokemon atayabilir.

İYİLEŞTİRME/CANLANDIRMA

Eğer savaşlar sırasında pokemonunuz ağır hasar alır veya ölürse otomatik olarak iyileşmeyecektir ve bunun için maalesef ki bir pokemon center yoktur. Bunların yerine özel itemler kullanmak zorundasınız.Ölen pokemonu canlandırmak için revive yada evolve yaparsanız pokemonunuz iyileşecektir.Canı eksilen pokmenonun canını tamamlamak için ise poiton kullanmak gerekiyor

Bu yazımız sadece oyuna yeni başlayacak olanlar için küçük bir klavuz şeklindeydi ilerleyen zamanlarda çeşitli klavuz ve ipuçlarını burada bulabilirsiniz
Şarj çabuk mu bitiyor ?



Oyun şirketi akıllı telefonların huyunu iyi hesap etmiş.Ayarlar sekmesinde “Battery Saver” tikini kullanırsanız şarjınız çabucak tükenmeyecektir.

Yada
Pokemon Go, Google Maps kullandığı için bulunduğunuz konumdaki yerel haritayı indireceğiz. Araştırma yaptığım kaynaklarda pil kullanımında yüzde 10, veri kullanımında ise yüzde 35'e kadar tasarruf raporları gördüm. Yapmanız gerekenler ise çok basit:

Google Maps'i açın > Sağ alttaki hedef belirleme işaretine dokunun > Soldan profil kısmına gelin ve Ayarlar'a tıklayın > Çevirimdışı Alanlar'a gelin > "+" işaretine bastıktan sonra yerel konumunuzu indirin. (Bulamayanlar için aşağıda görselle anlatmaya çalıştım.)


Pokemonların diğer pokemonlara karşı üstünlükleri:
ATEŞ POKEMONLARI


Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Buz, Böcek, Çimen, Çelik
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Ateş, Su, Kaya, Ejderha
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Su, Kaya,Toprak
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Ateş, Çimen, Buz, Böcek, Çelik


SU POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Ateş, Toprak, Kaya
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Çimen, Su, Ejderha
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Elektrik, Çimen
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Ateş, Su, Buz, Çelik

ELEKTRİK POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Su, Uçan
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Elektrik, Çimen, Ejderha
Saldırılarının etki etmediği türler:Toprak
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Toprak
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Çimen, Çelik

ÇİMEN POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Su, Kaya, Çimen
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Ateş, Çimen, Zehir, Uçan, Çelik, Ejderha
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Ateş, Uçan, Zehir, Buz, Böcek
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Su, Elektrik, Çimen, Toprak

TOPRAK POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Ateş, Elektrik, Kaya, Çelik, Zehir
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Çimen, Böcek
Saldırılarının etki etmediği türler:Uçan
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Çimen, Su, Buz
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Zehir, Kaya
Saldırılarından etkilenmediği türler:Elektrik

KAYA POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Ateş, Buz, Uçan, Böcek
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Kaya, Toprak, Çelik
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Su, Çimen, Dövüş, Toprak, Çelik
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Uçan, Ateş, Normal, Zehir

UÇAN POKEMONLAR

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Çimen, Böcek, Dövüş
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Kaya, Çelik, Elektrik
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Kaya, Elektrik, Buz
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Çimen, Böcek, Dövüş
Saldırılarından etkilenmediği türler:Toprak

PSYCHIC POKEMONLAR

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Zehir, Dövüş
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Hayalet, Çelik
Saldırılarının etki etmediği türler:Karanlık
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Hayalet, Karanlık, Böcek
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Dövüş, Psychic

BÖCEK POKEMONLAR

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Çimen, Psychic, Karanlık
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Ateş, Dövüş, Uçan, Zehir, Hayalet, Çelik
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Ateş, Kaya, Uçan
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Çimen, Dövüş, Toprak

DÖVÜŞ POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Normal, Buz, Kaya, Karanlık, Çelik
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Zehir, Uçan, Psychic, Böcek
Saldırılarının etki etmediği türler:Hayalet
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Uçan, Psychic
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Böcek, Kaya, Karanlık

BUZ POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Çimen, Toprak, Uçan, Ejderha
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Ateş, Su, Buz, Çelik
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Ateş, Buz, Kaya, Çelik
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Buz

HAYALET POKEMONLAR

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Psychic, Hayalet
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Karanlık, Çelik
Saldırılarının etki etmediği türler:Normal
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Hayalet, Karanlık
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Zehir, Böcek
Saldırılarından etkilenmediği türler:Normal, Dövüş

ZEHİR POKEMONLARI

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Çimen
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Zehir, Toprak, Kaya, Hayalet
Saldırılarının etki etmediği türler:Çelik
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Toprak, Psychic
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Çimen, Dövüş, Zehir, Böcek

EJDERHA POKEMONLAR

Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Ejderha
Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Çelik
Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Buz, Ejderha
Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Ateş, Su, Eletrik, Çim


---------Önemli İpuçları---------
1)Kolay Yoldan Pikachu Yakalamak

Pokemon Go oynarken Pikachu yakalamanın en kolay yolu, oyuna başlarken klasik Bulbasaur, Charmander ya da Squirtle seçimini yapmamaktır. Nasıl mı? Şu şekilde: Oyuna başlayınca bu üç Pokemon etrafınızda olacak, yakalamanız için sizi bekleyecekler. Eğer bunlardan hiçbirini yakalamaz, uzaklaşırsanız bu sefer karşınıza %100 yakalama şansınızın olacağı bir Pikachu çıkacak.

2)Pokemonların etrafındaki daire ne işe yarıyor?
Dolaşmaya başladığınızda harita üzerinde yeni bir pokemon buldunuz ve üzerine tıkladığınızda pokemonun ekranınızda belirdiğini gördüğünüz bu ekran aslında pokemon yakalama ekranı olarak adlandırılır. Pokemon ekranınızda belirdiğinde pokemonun etrafında bir daire olduğunu fark edeceksiniz. Aslında çemberin asıl amacı pokemon topunu atmanız gereken yeri size belli etmektir ve bu renkli dairenin diğer bir amacı ise size o pokemonu yakalama sansını gösterir. Bu dairenin ekrandaki büyüklüğü pokemonu yakalama şansınızın daha fazla olduğunu gösterir. Fazla pokemon topu harcamayın çünkü pokemon toplarınız her zaman sınırlı sayıda olacaktır.


Pokemon yakalama ekranındaki dairenin renginden o pokemonu yakalama şansınızı anlayabilirsiniz. Yeşil : Yakalama şansınızın yüksek olduğunu gösterir. Sarı : Yakalama şansınızın orta derecede zor olduğunu gösterir. Kırmızı: Yakalama şansınızın zor olduğunu gösterir. Pokemon yakalama derecesi ne kadar zor ise normal olarak attığınız toplarla o pokemonu yakalama şansınızın da o kadar zor olduğunu belirtmek isteriz. Bu zor pokemonları yakalamak için seviyeniz arttıkça Trainer'ınızdan (eğiticinizden) özel poke topları alarak daha rahat yakalayabilir veya items (eşyalarınız) bölümünde göreceğiniz üzümleri pokemona fırlatarak ta normal poke toplarıyla pokemonu yakalama şansınızı yükseltebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: PUREEE ve BLasTeaR


BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Eline koluna sağlık arkadaşım, müsait bir vakit konuya göz atacağım.. ,)
 
  • Beğen
Tepkiler: seryak ve karayel90
kralberk13

kralberk13

Üye
tr nezaman geliyor
teşekkürler
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Oyunu buradan orjinal sürüm şeklinde indirip kullanabilirsin

Şimdilik ne zaman geleceği bilinmiyor sadece şu aşağıdaki ülkelerde aktif


 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Konu (17.07.2016) tarihinde güncellenmiştir
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Arkadaşlar oyuna dün giriyordum ama bugün giremedim giriş ekranında kalıyor loading yazısında
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Hocam ön bellek temizliği yap clean master tarzı uygulamalarla bazı arkadaşlarda işe yaradığı söyleniyor
Bide cihazın modeli nedir ?
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Xperia Z2 temizledim oyunun verilrini bu seferde oppss felan yazıyor pokemon resimleri çıkıyor
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Bi ekran resmi atabilirmisin ?
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Serverlerde şu an sorun var ondan girmiyor
Pokemon go'nun Server durumunu
dan kontrol edebilirsiniz
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
356
haydaravısyon
Cevap
22
Görüntüleme
10K
mesutcinik
Cevap
0
Görüntüleme
3K


Üst Alt