bydexer
Üye
PKK ile anlaşma iddiası inandırıcı bulunmadı<Taraf>
[h=2]BDP'liler, Taraf'ın "PKK ile anlaşıldı" haberini inandırıcı bulmadı.[/h]
Taraf gazetesi
[h=4]TARAF YAZARLARI İDDİA ETMİŞTİ[/h]Taraf yazarı Markar Esayan, önceki günkü yazısında Kandil'in Levje köyünde
[h=4]AYSEL TUĞLUK: "BİLGİM YOK"[/h]Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre; DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, yaptığı açıklamada "Böyle bir görüşme ve anlaşmanın yapıldığına dair bilgim yok" dedi. Tuğluk, "Ancak çözüm ve adım bekleniyorsa, Kandil'de Öcalan'ın düşüncelerinin esas alınacağını biliyorum. Öcalan'a rağmen Kandil'in herhangi bir konuda karar vermeyeceğini düşünüyorum. Özellikle geri çekilme meselesi konusunda" dedi.
[h=4]"DEVLETİN NİYETİ VAR MI"[/h]"Devletin böyle bir şeye niyeti var mı, isteği var mı?" diye soran Tuğluk, süren KCK operasyonlarını işaret ederek "Bugün birçok ilde operasyonlar yapılıyor. Öcalan'ın avukatları alınıyor. Çözüm ve barış arayışını göremiyoruz. Başbakanın ağzından demokrasi sözcükleri dökülmüyor. Barış ve diyalog tek taraflı olmaz. Karşındakini yok etme üzerine kurulu bir strateji var. Kürtlerin kazanımları ve kurumları hedef haline getirilmiş durumda. Bu ortamda nasıl diyalog geliştirilecek?" dedi.
[h=4]ELÇİ: İNANDIRICI DEĞİL[/h]Daha önce
"Çünkü gelişmeler bu haberi teyit etmiyor. Gelişmelere baktığımız zaman özellikle son KCK operasyonu adı altında yapılan gözaltılar ve tutuklamalar devletin uzlaşmaya doğru değil, giderek sertleşmeye gittiğini gösteriyor."
KAYNAK:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
[h=2]BDP'liler, Taraf'ın "PKK ile anlaşıldı" haberini inandırıcı bulmadı.[/h]
Taraf gazetesi
ile PKK'nın anlaştığı konusunda ısrar ediyor. BDP'liler ise bunu inandırıcı bulmuyor. Tuğluk'a göre soruna bir çözüm arayışı yok.[h=4]TARAF YAZARLARI İDDİA ETMİŞTİ[/h]Taraf yazarı Markar Esayan, önceki günkü yazısında Kandil'in Levje köyünde
ve
arasında görüşmeler yapıldığını ve PKK'nın ateşkes ilan etmesi ve güçlerini sınır dışına çekmesi konusunda anlaştıklarını yazdı. Taraf'ın Politika Servisi Şefi Veysi Polat'ın da geçen hafta dillendirdiği "devlet-PKK anlaşması"nı dün de Yıldıray Oğur yazdı. Oğur, anlaşmanın tamamlandığını savunarak "Şu an masadaki tek pürüz PKK'nın bu anlaşmayı Öcalan'ın açıklamasını istemesi. Ama bu savaşı Öcalan'ın başlatmadığını net biçimde bilen
bu fikre soğuk. Daha önce masayı devirdiğini gördüğü Kandil'den ilk açıklamanın gelmesinde ısrar ediyor. Ama PKK'nın epeyce ümit bağladığı Esad'ın artık sona yaklaşması, ABD'nin aralık sonunda Irak'tan çekilme takviminin ilerlemesi çözüm baskısını arttırıyor" diye yazdı.[h=4]AYSEL TUĞLUK: "BİLGİM YOK"[/h]Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre; DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, yaptığı açıklamada "Böyle bir görüşme ve anlaşmanın yapıldığına dair bilgim yok" dedi. Tuğluk, "Ancak çözüm ve adım bekleniyorsa, Kandil'de Öcalan'ın düşüncelerinin esas alınacağını biliyorum. Öcalan'a rağmen Kandil'in herhangi bir konuda karar vermeyeceğini düşünüyorum. Özellikle geri çekilme meselesi konusunda" dedi.
[h=4]"DEVLETİN NİYETİ VAR MI"[/h]"Devletin böyle bir şeye niyeti var mı, isteği var mı?" diye soran Tuğluk, süren KCK operasyonlarını işaret ederek "Bugün birçok ilde operasyonlar yapılıyor. Öcalan'ın avukatları alınıyor. Çözüm ve barış arayışını göremiyoruz. Başbakanın ağzından demokrasi sözcükleri dökülmüyor. Barış ve diyalog tek taraflı olmaz. Karşındakini yok etme üzerine kurulu bir strateji var. Kürtlerin kazanımları ve kurumları hedef haline getirilmiş durumda. Bu ortamda nasıl diyalog geliştirilecek?" dedi.
[h=4]ELÇİ: İNANDIRICI DEĞİL[/h]Daha önce
ile
arasındaki görüşmelere ilişkin önemli detaylar açıklayan Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi ise Taraf'ın haberinin kendisine çok inandırıcı gelmediğini belirterek şöyle konuştu:"Çünkü gelişmeler bu haberi teyit etmiyor. Gelişmelere baktığımız zaman özellikle son KCK operasyonu adı altında yapılan gözaltılar ve tutuklamalar devletin uzlaşmaya doğru değil, giderek sertleşmeye gittiğini gösteriyor."
KAYNAK: