Piyasada satılan en iyi akıllı telefon hangisi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Piyasada satılan en iyi akıllı telefon hangisi?


Editörlerimiz Gökhan ve Ruşen, Türkiye'de satılan en iddialı 4 akıllı telefonu kafa kafaya getirdi. iPhone 4S, Samsung Galaxy S3, Sony Xperia S ve HTC One X... Sizce kim kazandı?

İşlemci ve Grafik Performansı

Samsung Galaxy S3'ün piyasaya çıkacağını ilk duyduğumuzda, Nvidia Tegra 3'lü satılan cihazlar, en yakın rakiplerini performans olarak neredeyse 2'ye katlar vaziyette havalarını atıyorlardı. Piyasaya çıkan yeni cihazlar da isim olarak ''üst seviye'' olsa da Tegra 3'ün performansına yetişemiyorlardı. Samsung ise ilk kez Galaxy S3 ile piyasaya sunacağı yeni dört çekirdekli Exynos işlemcisinden oldukça iddialıydı.

Exynos 4212 isimli yeni Samsung işlemcisinin içerisinde dört adet 1.4 GHz hızında çalışan Cortex A9 çekirdek bulunuyor. 32 nm mimarisi kullanılan işlemcinin bu sayede verimliliği yüzde 20 artmış. Samsung Galaxy S3'ün içerisinde grafik çipi olarak ise daha önce çoğu kez eleştirilere maruz kalan Mali-400MP bulunuyor.

Samsung Galaxy S3, yaptığımız testlerde sayısal olarak piyasadaki tüm rakiplerine açık bir üstünlük sağladı. İşlem gücü konusunda S3'ün yanına yaklaşan cihaz olmadığını söylersek yanlış olmaz. Grafik testlerinde de üstünlük sağlayan Samsung Galaxy S3'ün piyasaya çok iddialı çıkan A5X işlemcisini geçmesi, özellikle dikkatimizi çekti.

Genel olarak işlemci ve grafik performansını sayısal, somut sonuçlar veren testlere dayanarak yaptığımız için iki editörümüz, Ruşen ve Gökhan, bu kategoride aynı ürünü seçtiler. Fakat şunu ekleyelim; mevcut şartlarda, genelde 3D oyunlarda bile karşılaştırdığımız dört cihazın arasında gözle görülür, bariz bir fark yok. Tabii piyasaya Android 4.1 Jelly Bean ile birlikte yepyeni, cihazları daha çok zorlayan uygulamalar ve oyunlar çıktığında Samsung Galaxy S3'ün en uzun süre direnme gücü olduğunu söyleyebiliriz.

Gökhan ve Ruşen'in ortak kararı: Samsung Galaxy S3



Ekran Çözünürlüğü ve Ekran kalitesi

Artık neredeyse piyasadaki tüm üst düzey akıllı telefonlar 1280 x 720 ekran çözünürlüğü ile piyasaya sürülüyor. Ekran boyutuna göre de cihazların piksel yoğunluğu (PPI – pixels per inch) değişiyor sadece. Testimizdeki telefonlardan sadece iPhone 4S'in ekran çözünürlüğü 960 x 640 piksel, geri kalanlar ise 1280 x 720 piksel ekran çözünürlüğüne sahip.

Cihazların ekran yoğunluğunu ya da diğer bir değişle PPI değerlerini karşılaştırdığımızda 4.3 inçlik ekranındaki 342 PPI yoğunluğuyla Sony Xperia S ilk sırayı alıyor. Fakat ekran kalitesi konusunda, işlemci performansı testlerindeki gibi sadece sayısal değerler yeterli değil.

Testimize katılan dört cihazı da önce aşırı ışık altında, daha açık konuşmak gerekirse güneşin alnında gözlemledik. Sony Xperia S'in LED arka aydınlatmalı, BRAVIA Engine destekli LCD ekranı, açık ara en iyi görüntüyü veriyor.

Ekranlarla ilgili ikinci görsel testimizi de, aynı fotoğrafı dört cihaza birden yükleyerek yaptık. Bu sayede hangi cihazın renkleri en isabetli şekilde gösterdiğini gözlemledik. Samsung Galaxy S3 renkleri göze en hoş gelecek şekilde göstermesine rağmen, gerçek renkleri vermeyi başaramadı. Sony Xperia S ise en isabetli şekilde, fotoğrafı çektiğimiz alanın görüntüsünü bizlere göstermeyi başardı.

Gökhan ve Ruşen'in ortak kararı: Sony Xperia S


Tasarım

Akıllı telefonların tasarımlarının hepsinin birbirine benzediğini söyleyebilirsiniz. Tabii ki eskisi kadar çeşitlilik ya da fantastik tasarım bulunmuyor piyasada. Zaten istiridye kapak (clamshell) denen tür uzun yıllar önce yok oldu, fiziksel tuşlu telefonlar ise artık ''antika'' olarak görülüyor. Dokunmatik cihazların da genel tasarımı zaten önde ekran, arkada kameradan ibaret. Fakat yine de arada farklılık yaratan, küçük ayrıntılar ile kendini hissettiren cihazlar da piyasaya sürülüyor. Bunun en güzel örneği Sony Xperia S.

Xperia S, bir hayli keskin hatlara sahip. Köşeli yapısı, arka tarafta yerini eğimli kapağa bırakıyor. Tasarımın en dikkat çekici noktası, alt tarafında yer alan, anteni telefondan ayıran saydam şerit. Bu şerit, içerisindeki LED'ler sayesinde parlayarak, özellikle geceleri çok hoş bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Ön camın tamamen tek parça ve tek renk olması da ekranın olduğundan da büyük olmasını sağlıyor. 4.3 inçlik ekranıyla Sony, daha önce Sony Ericsson Xperia Neo'yu incelediğimizde söylediğimiz ''İdeal ekran 3.7 inç'' sözünü de değiştirmemize sebep oluyor.

Tasarım konusunda bizden geçer not alamayan tek cihaz da HTC One X oldu. HTC'nin One serisinde ne kadar özenli olduğunu, cihazın materyallerini bile seçerken ne kadar titiz davrandığını bizzat HTC yöneticilerinden defalarca dinledik. Fakat HTC'nin tasarımının olayı aslında dış malzemesi değil, yaklaşık bir yıldır piyasaya sürdüğü neredeyse her cihazda aynı hissi vermesi. Şirketin akıllı telefonlarının tasarımında radikal değişikliklerden kaçmasının, tüm cihazların aynı görünmesini sağladığını düşünüyoruz. Bu konu dışında HTC One X'in tasarımı da sizleri memnun edecektir.

Gökhan ve Ruşen'in ortak kararı: Sony Xperia S


Pil Ömrü

Bundan bir kaç yıl önce cebimizde taşıdığımız ''eski kasa'' cep telefonları ya da şimdiki isimleriyle ''akılsız telefon''lar bir hafta şarj etmesek, idare ediyordu. Günümüz akıllı telefonları ise genelde her gün şarj istiyor. Cihazların daimi veri bağlantısı kullanmaları, dev, renkli ekranları ve güçlü işlemcileri çok güç harcadığı için bataryalar daha büyük de olsa şarj ömrü kısalıyor.

Testimizdeki dört cep telefonunun üçü, günlük yoğun kullanımda, gün sonunda yüzde 20 ve altında güce iniyor. Bu da her akşam şarj etmenizin gerektiği anlamına geliyor. Galaxy S3'ün 2100 mAh bataryası boyut olarak rakiplerinin hepsinden büyük. Bu yüzden bir avantajı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat sadece büyük batarya, bu kadar güçlü cihazları beslemeye yetmeyebilir.

Samsung Galaxy S3'ün içerisindeki Exynos işlemcisi tutumlu, verimli bir şekilde enerji tüketiyor. Aynı şekilde S3'ün SuperAMOLED ekranı da rakiplerine oranla daha az enerji ihtiyacı duyuyor. Samsung Galaxy S3'ün güç tasarrufu modu, otomatik ekran parlaklığı gibi yazılımsal seçeneklerini de kullanırsanız, S3'ünüzü diğer cihazlar aksine yoğun kullanımda bile 2 gün kullanabilirsiniz.

Galaxy S3'ü tam anlamıyla güç tasarrufu modunda kullandığınızda pek de bir şey kaybetmiyorsunuz. Örnek olarak cihazın uyanması için tuş kilidi açma tuluna bastığınızda 1 – 2 saniye daha geç uyanıyor ya da ekran çözünürlüğü biraz daha düşüyor. Çok dikkat etmedikçe gözünüze çarpmayacak, küçük farklar.

Gökhan ve Ruşen'in ortak kararı: Samsung Galaxy S3



İşletim Sistemi ve Özel Uygulamalar

Akıllı telefonlarda geniş kitlelerce kullanılan çok fazla işletim sistemi yok. İlk aklımıza gelenler iOS, Android ve Windows Phone. Ülkemizde ise sadece iOS ve Android'li üst düzey telefonlar ilgi görüyor. Testimize katılan cihazlar arasında, işletim sistemi ve cihazını üreten tek marka Apple. Bu yüzden iPhone 4S diğerlerine oranla çok daha başarılı ve uyumlu çalışan bir işletim sistemine sahip.

İşletim sistemi olarak iOS'un en iyi olmadığını düşünenler de olabilir tabii ki. Fakat iPhone 4S ve iOS birlikteliğinin, işletim sistemi açısından rakiplerini geride bıraktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca güncelleme konusunda da bildiğiniz Android cihazların hala can çekiştiğini söyleyebiliriz. Android 4.1 duyuruldu, fakat piyasadaki cihazların daha yüzde 50'si bile Android 4.0 değil.

Telefona özel uygulamalar dediğimizde de iPhone 4S'in bariz bir üstünlüğü var. Ayrıca zaten tüm uygulamalar iPhone'a özel olduğu için, diğer telefonların kendilerine haz özelliklerini / yazılımlarını karşılaştırıp üzerine bir de Google Play'i koysak bile, iPhone 4S yine üstün.

iOS 5 ve iOS 6'da Android'de bulunan fakat, iOS'ta bulunmayan özellikleri alan Apple'a, geçtiğimiz günlerde Android 4.1 Jelly Bean'e Nokia ve Apple cihazlarının yeteneklerini katan Google da katıldı bildiğiniz gibi. Şu an için iOS 5 ve Android 4.0 arasında farklar olsa da iOS 6 ve Android 4.1 Jelly Bean ile birlikte cihazlar arasındaki fark daha da kapanacak gibi gözüküyor.

Gökhan ve Ruşen'in ortak kararı: iPhone 4S



Arayüz

İşletim sistemi ve uygulamaları bir kenara bırakıp, cihazların kullanılabilirliklerini incelediğimizde karşımıza fark olarak arayüzler çıkıyor. Testimizdeki dört cihazın üçü aynı işletim sistemini çalıştırmasına rağmen, dört telefonun hepsi aslında farklı bir arayüz kullanıyor.

Bu arayüzler arasından şahsen en beğendiğim uzun süredir HTC Sense. HTC Sense 1.0'ı Wildfire ile, Sense 2.0'ı Desire ile, Sense 3.0'ı Desire S ve 4.0'ı da One serisi ile kullanmış birisi olarak, HTC Sense'i tek geçiyorum.

Hem sisteme özel widgetlar olsun, hem kilit ekranından doğrudan erişim kısayolları olsun hem görünüşü olsun HTC Sense hem gözümün alıştığı hem de en zevkle kullandığım arayüz. Samsung Galaxy S3'ün TouchWiz arayüzü göze hoş gelse de, HTC Sense'in yine daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Eminim ki en iyi arayüz olarak iPhone'u tercih ederek kişi sayısı daha fazla olacaktır, fakat Sense ile karşılaştırınca iPhone 4S'in arayüzü bile yok desem, haksızlık olmaz.

Gökhan'ın seçimi: HTC One X

Eğer arayüzde benim gibi "dozunda sadelik" yanlısıysanız, sizin de hoşunuza giden arayüz Xperia S olacaktır. iPhone sadenin sadesi, pek çok eksik ile doluyken Android hali hazırda çok fazla imkan sağlıyor. Buradaki iş, telefon üreticilerine kalıyor.

Xperia S'in Timescape arayüzü, gerçekten çok hoş bir kullanım tecrübesi sunuyor. Herhangi bir menüye girdiğinizde, etrafınızı saran 100 tane daha seçenek ile karşı karşıya kalmıyorsunuz. Her şeyin yapılması gereken yöntemi belli.


Timescape arayüzünün daha da dikkat çeken tarafı, ikonlar ve Widget'lar üzerinde büyük çaba harcanmış hissini vermesi. Diğer telefonlarda ufak çaplı özensizlikler hissettim doğrusu.


HTC One X, Sense 4.0 değil de, standart menu tuşuna sahip olan Sense 3.6 kullanıyor olsaydı, daha kullanışlı olması sebebiyle onu tercih ederdim büyük ihtimalle. Zira bu haliyle ekranın alt tarafını kaplayan menu tuşu ve hiç bir işime yaramayan program geçiş tuşunu beğenmiyorum.

Ruşen'in seçimi: Sony Xperia S


Kamera

Aslında işlemci performansı ile birlikte en kolay karar verebileceğimiz kategori olduğunu düşünmüştük kamera kategorisinin, fakat aksine tam zıt kutup olduk Ruşen ile. Ruşen uzun süre test ettiği Xperia S ile çektiği fotoğrafları bize gösterirken, büyük bir şevkle kameranın ne kadar iyi olduğunu anlatıyordu. Fakat dört cihazı da yanyana koyup aynı noktaların, aynı miktarda ışıkla fotoğraflarını çektiğimizde, Ruşen'in anlattığı kadar iyi olmadığını gördüm. Xperia S'in çok parlak ekranının resimleri olduğundan bile iyi gösterdiğini söyleyebilirim.

HTC One X'in 8 MP'lik kamerası oldukça başarılı görüntüler yakalıyor. Ayrıca başarılı yazılımı sayesinde video çekerken, videoyu durdurmadan fotoğraf çekebiliyor ya da çok hızlı seri fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S3'ün HDR özelliği aktif edilince sonuçlar etkileyici olsa da eşit şartlarda HTC One X'in daha iyi olduğunu itiraf etmeliyim.

Gökhan'ın seçimi: HTC One X

Sık sık fotoğraf çeken ve aynı zamanda yoğun bir biçimde Instagram kullanan ben için kamera, gerçekten önemli bir kriter. Samsung Galaxy S3 ile çekilen fotoğraflarda aradığım netliği bulamadım açıkçası. HTC One X ise, ana renkte (kırmızı, mavi, yeşil) herhangi bir ışık kaynağın, fotoğrafta saçma derecede dikkat çeker hale getiriyor. Parti fotoğrafı çekecekseniz harika. Ama gerçekçilikten uzaklaştırıyor. Ayrıca video kaydında da ciddi anlamda takılmalarla karşılaşabiliyorsunuz One X'te.
Aslına bakarsanız iPhone 4S ile Xperia S'in notları bende aynı. İkisi arasında gidip geliyorken, daha yüksek megapiksel değeri sunabilen sensöre sahip Xperia S'I tercih etmeye karar verdim. Xperia S'i, özellikle açık havada doğa görüntüleriyle denemelisiniz. Cihaz ortaya harika sonuçlar çıkarabiliyor. Eh, Xperia'nın da tek eksiği aşırı seri fotoğraf çekimleri. O da olmayıversin.



Ruşen'in seçimi: Sony Xperia S



Bağlantı

Akıllı telefonların artık neredeyse hepsinin (kulaklık çıkışını saymazsak) tek bir çıkışı var, o da microUSB portu. Cihazlara bağlanan tüm aksesuarlar da bu noktadan bağlanıyor. Neredeyse her üst düzey akıllı telefon üreticisi, cihazlarından 1080p video çektirip, oynatabildiğini iddia etse de HDMI çıkışı koymaya tenezzül bile etmiyor. Sony Xperia S'te ise HDMI çıkışı ve kablosu standart olarak geliyor.

Sony Xperia S'i televizyonunuza rahatlıkla bağladıktan sonra, uzaktan kumandanızla kontrol dahi edebiliyorsunuz. Bu haliyle telefon, bambaşka bir arayüze bürünerek "televizyon için internete bağlanabilen ve uygulama çalıştırabilen medya oynatıcı" haline geliyor.

Diğer yandan Sony, NFC etiketleriyle de NFC teknolojisini kullanıcıların beğenisine sunuyor.



Gökhan ve Ruşen'in ortak kararı: Sony Xperia S



Aksesuarlar

Aksesuar denince ''birinci belli, ikinci kim?'' dememiz, muıhtemelen kimsenin canını sıkmayacaktır. iPhone bildiğiniz gibi test ettiğimiz cihazlar arasında en uzun süredir piyasada olan. Bunu da aslında iPhone 4S ile iPhone 4'ün kasasının birebir aynı olmasına dayanarak söylüyoruz.

Sitemizde ''iPhone aksesuarları'' gibi bir arama yaparsanız, onlarca haber, video, galeri çıkıyor karşınıza. En faydalısından en saçmasapanına kadar iPhone için istediğiniz her türlü aksesuarı bulabiliyorsunuz.

Genelde iPhone aksesuarları, diğer telefonlara alabileceğiniz aksesuarlardan daha pahalı, fakat bir o kadar da fazla ''yan sanayii'' ürün bulabiliyorsunuz piyasada. Gidip de ''Her şeyi orijinal alırım ben'' derseniz, tabii ki daha fazla ödemeniz gerekiyor.


Gökhan ve Ruşen'in ortak kararı: iPhone 4S



SONUÇ

Başta da dediğimiz gibi Seçtiğimiz, piyasadaki en iddialı 4 akıllı telefonu işlemci ve grafik performansı, ekran çözünürlüğü ve ekran kalitesi, tasarım, pil ömrü, işletim sistemi ve telefona özel uygulamalar, arayüz, kamera, bağlantı seçenekleri ve aksesuarlar kategorilerinde sıraladık. Daha sonra bu seçtiğimiz başlıkların hepsine hem Facebook grubumuzdaki anket hem de kendi aramızdaki oylamamızla bir ağırlık verdik. Bunun sonucunda da editörlerimiz Ruşen ve Gökhan'ın seçtiği en iyi telefonlar ve genel olarak piyasadaki en iyi telefon ortaya çıktı.

Son olarak bir de tamamen ekstra olarak, bu cihazların fiyatlarını da puanlamaya katıp, bir de fiyat / performans cihazı seçtik. İşte karar anı;



Gökhan Menge

Benim alacağım akıllı telefon ya piyasanın en güçlü telefonu olmalı, ya da fiyat / performans oranı çok iyi olmalı. Fakat üst düzey akıllı telefonların arasında çok da büyük farklar yok açıkçası. Bir cep telefonuna 1500 TL verebilen insan, 2000 TL'de verebilir (ki apayrı bir nokta, bence ikisi de çok fazla da, neyse...)

Benim piyasadaki en iyi akıllı telefon için seçimim Samsung Galaxy S3. Performans testlerinde rakiplerini geride bırakmasına rağmen, daha uzun pil ömrü sunan S3 diğer testlerde birinci olamamasına rağmen, genelde 2. sırada geldiği için toplamda benim değerlendirmemde en çok puan alan akıllı telefon oldu.

Samsung Galaxy S3'ü ''Ben piyasadaki en iyi akıllı telefonu satın almak istiyorum'' diyen herkese öneriyorum.


Ruşen Göbel

Benim sonuçlarıma göre birinci gelen Xperia S, aslına bakarsanız bir yandan da benim ihtiyaçlarımı ortaya koyuyor. Bir akıllı telefondan satın alırken en çok dikkat ettiğim şeyler, ekran ve fotoğraf kalitesi. Ekranda piksel görmeye tahammül edemem. Bu noktada Apple'ın Retina Display adıyla başlattığı akımı tebrik etmek gerek.

Bunlardan sonra da tasarım geliyor. Tasarım konusunda S3 ile Xperia arasında kalmış olsam da, S3'ün aşırı yuvarlanmış köşeleri beni biraz rahatsız etti doğrusu. Diğer iki telefonun tasarım konusunda şansı bile yoktu.

Diyeceksiniz ki "Bir donanım editörü olarak, işlem gücü bu kadar zayıf bir telefonu niye tercih edersin?". Hemen cevaplayım. Bu 4 telefon da, menülerde gezinirken en üst düzey performansı sergileyebiliyor. Telefonların hepsi, gündelik işler için yeterlilikten fazla güce sahip. Aralarındaki performans farkı, sadece oyun oynarken belli oluyor. Eh, ben de mobilde oyun oynamayı sevmediğim için çılgınlar gibi 4 çekirdekli işlemcilere ihtiyaç duymuyorum. Menülerde rahat dolaşmamı sağlasın, Facebook'ta takılmasın, çok sayıda program açsam da yavaşlamasın, müzik dinlerken takılmalar yaşanmasın, Instagram fotoğraflarını kırpıp efekt eklerken zorlanmasın istiyorum. Bu isteklerimin hepsini Xperia S dahil tüm telefonlar karşılıyor. Kaldı ki, oyunların da sadece üst seviye grafiklere sahip 3 boyutlu olanlarında S3 gözle görülür fark yaşanıyor. Oyunların tamamı bile değil yani.

Ayrıca arayüz açısından da Sony çok başarılı. Henüz Android 4.0'a geçiyor olmasına rağmen, Android 2.3.7 ile dahi istediğim her şeye rahatlıkla erişebiliyorken, ekran üzerinde her menü altında 100 tane seçenek ile boğulmuyorum. Sade, temiz bir arayüz isteyenler, ya iPhone'a, ya da Xperia S'e yönelmeliler. Şahsen ben, Widget olayını sevdiğim için Android'li Xperia S'i tercih ettim.

Sözümü, Gökhan'a sık sık söylediğim lafı size de aktararak bitiriyorum: "Sony sanki işi gücü bırakıp, bana özel telefon hazırlamış. Yoksa ben mi fanboy moduna giriyorum?"

(tekno kulis)
 


klongs

klongs

Üye
her şeyi geçtim xperia S in kamerasını nasıl beğenmiş ya adamın gözü kör yada sonyden para almış
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Xperia S var ama Galaxy S2 yi koymamışlar valla ciddi ciddi acaba kötü mü bu telefon diye düşünmeye başladım :kıskıs:
 
  • Beğen
Tepkiler: yusufbey16
Matador03

Matador03

Üye
Yanli yapilmis dicem millet laf edeck sustum . |-)
 
  • Beğen
Tepkiler: MasteLaa
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Teşekkürler ama en iyi telefon diye bir şey yoktur tamamen orta çağ efsanesi.Kişiye uygun telefon vardır ki bu durumda türlü türlü telefonlar çıkar ortaya.Ama güzel bir inceleme keşke video inceleme olsaydı
 
  • Beğen
Tepkiler: Elektr0
avcitalip

avcitalip

Üye
Xperia S var ama Galaxy S2 yi koymamışlar valla ciddi ciddi acaba kötü mü bu telefon diye düşünmeye başladım :kıskıs:

aynen ya:ağlarım:vallaha benim işimi görüyor eğer beğenmezsem biraz idare eder ip4 ile takas ederim:oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: MasteLaa
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
her şeyi geçtim xperia S in kamerasını nasıl beğenmiş ya adamın gözü kör yada sonyden para almış

Sözümü, Gökhan'a sık sık söylediğim lafı size de aktararak bitiriyorum: "Sony sanki işi gücü bırakıp, bana özel telefon hazırlamış. Yoksa ben mi fanboy moduna giriyorum?"
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
  • Beğen
Tepkiler: yusufbey16 ve avcitalip
codblackops2

codblackops2

Üye
İncelemeyi yapanlar halt etmiş.
Açık ve net.
 
Matador03

Matador03

Üye
avcitalip

avcitalip

Üye

İp4 olmaz be kuzum bence Gs2 daha üstün bana göre ama burada yok işte :)

iyide Fatih zaten flash player'de jelibonda kalkacakmış ne anladım ben androidden aynı şeyleri ios'tada yapabiliyorsun sonuçta ios hem stabil hemde cihazlarına uzun süre destek veriyor samsung gibi 1 yıl sonra custom romlarla idare etmiyorsun:oke:

ama şuda var s2 yi inşallah yarın alacağım direk ics i kuracam wipedata falan yapacam dahada dokunmak istemiyorum telefonların inciğine boncuğuna :D
 
15097

15097

Üye
o fotograftaki iphone 4 degil mi :ehe
 

sataer

Üye
pılı pırtı toplayın millet donanım habere taşınıyoruz.
 
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Muhabbetler yeter hocam :) Donanımhaberde karşıt görüş bildiremiyorsun direk fanlar tepene biniyorlar.Bütün forumda sürekli derviye geziyorlar birde planlı.Biri çıkıyor diğeri geliyor :ehe
 
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
forumun ordan farkı kalmadı ki. Donanım haber anasayfa ile bu bölüm aynı bitek tema ile alanadı farklı.

maxicep anasayfaya bakarsan oradaki haberlerde aynı. dünya bunları konuşuyor genelde bu haberlerin çoğu yabancı sitelerden çevriliyor. bizde burada paylaşıyoruz bilgi vermek, konuşmak için. yani bu haberler sadece donanım haberde değil bütün teknoloji sitelerinde var. nasıl yapalım?
 

sataer

Üye


maxicep anasayfaya bakarsan oradaki haberlerde aynı. dünya bunları konuşuyor genelde bu haberlerin çoğu yabancı sitelerden çevriliyor. bizde burada paylaşıyoruz bilgi vermek, konuşmak için. yani bu haberler sadece donanım haberde değil bütün teknoloji sitelerinde var. nasıl yapalım?

bekleyelim bizim editörler yazsın ordan kopyalayalım kardeşim. Dh den biri şu bölüme girse üstümüze güler yemin ederim.

- - - Eklendi - - -

ve mümkünse paylaşırken direk copy paste değil de biraz da kendi yorumumuzu katalım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt