Pitbull dehşetine 5 bin 400 lira

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Pitbull dehşetine 5 bin 400 lira



[h=2]2 yıl önce, 11 yaşındaki Ece Erboğa'ya saldırıp, yüzünün sol tarafını felç eden pitbull'un sahibine 5 bin 400 lira ceza![/h]
Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yamaçlı Mahallesi'nde oturan Ece Erboğa, 2 Kasım 2009'da okuldan evine dönerken cinsi köpeğin saldırısına uğradı.


Çenesinin kas ve kemik yapısı güçlü olan türe ait 2 yaşındaki köpek, Ece'yi boynundan ısırarak yerde sürükledi. Ece, çevredekiler tarafından demir sopa ve taşlarla vurulan köpeğin dişlerinden güçlükle kurtarıldıktan sonra, hastaneye kaldırıldı.


Bir ameliyat geçiren küçük kız, bir ay boyunca hastanede tedavi gördü. dehşetini yaşadığı ilk günlerde, konuşma ve yemek yeme güçlüğü çeken Ece, uzun süre fizik tedavisi gördü. Ancak his kaybı olduğu için dudağının sol tarafını hareket ettirmekte zorlanıyor.


[h=4]KÖPEK BARINAĞA KONULDU[/h] Olayın ardından köpek, belediye görevlileri tarafından yakalanarak hayvan barınağına konulurken, sahibi olduğu iddia edilen 16 yaşındaki V.Y. hakkında Adana 2. Çocuk Mahkemesi'nde, 'Yaralama ve hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma' suçlarından toplam 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Tutuksuz yargılanan V.Y., Ece'ye saldıran köpeğin kendisinin olmadığını, aynı mahallede oturan Halil İbrahim Taşdemir'e ait olduğunu söyledi. Olay günü de köpeği kendisinin gezdirmediğini ifade eden V.Y., suçlamayı kabul etmedi.


Mahkeme, V.Y.'nin delil yetersizliğinden beraatına ve köpeğin gerçek sahibinin bulunması için yeniden soruşturma başlatılmasına karar verdi.


[h=4]İKİNCİ KEZ DAVA AÇILDI[/h] Yeniden yapılan soruşturmanın ardından, bu kez de köpeği olaydan önce sattığını öne süren Taşdemir hakkında, 'Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma, taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçlarından dava açıldı.


Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuksuz sanık Taşdemir, "Köpeği olay tarihinden önce sokaktan geçen birisine 200 liraya sattım. Köpek bana alışık olduğu için kaçmış olabilir. Olay tarihinde köpek V.Y.'de değildi" dedi.


[h=4]'KÖPEK BENİ YERE DÜŞÜRDÜ'[/h] Köpeği görünce korkup kaçtıklarını belirten Ece Erboğa ise yaşadıklarını şöyle anlattı:


"Köpek sessizce arkamdan gelip beni yere düşürdü. Sonra yüzümden, sağ tarafımdan arkaya, saçıma doğru beni ısırdı. Yaralandım. Sopalarla köpeğe vurdular. Köpek beni bıraktı. Sonra beni hastaneye götürdüler."



[h=4]PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ[/h] DHA'nın haberine göre; mahkeme, Taşdemir'i 'taksirle yaralama' suçundan 6 ay, 'hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması' suçundan da 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa verilen toplam 9 ay hapis cezası, 5 bin 400 lira para cezasına çevirdi.


Mahkeme hakimi, zararın giderilmediği ve sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönde kanaat oluşmadığından dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt